Kako da vaš stan izgleda kao Džejms Bondova rezidencija?

  29.07.2023.
  RECOMMENDED

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2023/07/Cover_Wide_JB.jpg

  Ako ste fascinirani Džejms Bond estetikom i želeli biste da je primenite u uređenju svog prostora, onda je sigurno da niste plain jane i imate afinitet prema luksuznom nameštaju, modernim i prefinjenim detaljima. Ovo su samo neki ključni putokazi kako inkorporirati ovakav vajb u vaš dom:

  Savremeni minimalistički dizajn

  Kada je nameštaj i dekor u pitanju ovo je okvir iz kog Džejms Bond estetika ne izlazi. U prostoru primenite što jednostavnije forme, kao i čistu estetiku minimalizma bilo da je u pitanju jedna stejtment modernistička fotelja ili stolica, možda malo neutralniji kauč i svakako jedan minimalistički stočić za kafu.

  Monohromatska paleta boja

  Drugo pravilo u postizanju 007 efekta je: ne odstupajte od nijansirane crne, bele i sive! Ovo će vaš prostor učiniti sofisticiranim i bezvremenskim, pa ipak očekuje se da će tu i tamo neka boja bljesnuti kroz neki sitan dekor ili umetničko delo na zidu.

  Dominantno osvetljenje

  To je stavka u kojoj vam ova estetika daje najveću slobodu. Dramatično svetlo i komadne lampe i lusteri dodaće dašak Bond glamura. Bilo da je u pitanju neki vintage kristalni luster, podna lampa ili čak visilice modernog dizajna, uneće luksuz i istovremeno doprineti prijatnoj atmosferi.

  Prirodni visokokvalitetni materijali

  Metal, mermer, puno drvo, koža. Ne treba previše objašnjavati, ali ovo su osnovni elementi Džejms Bond smisla za lepo. Kožna garnitura, metalni detalji na nameštaju i, naravno, mermer kao sinonim za luksuz, bilo da je sto ili podna obloga.

  Smart tehnika

  Automatsko otvaranje vrata i pomeranje delova nameštaja, nekima je i prva asocijacija na prve serijale ovog opusa. Tada se zvao visokotehnološki futurizam, a danas su nam dostupne ugradnje najrazličitijih automatskih sistema, od onih za osvetljenje i zvuk, do security i grejnih.

  Bond detalji

  Ako baš želite da idete level up u preuzimanju ove estetike, onda ste sigurno poželeli baš one intrigantne sofisticirane detalje, kao što je na primer Džejms Bondov mini bar, kolekcija kožnih kofera ili neki drugi komad sa vintage ili art deco tvistom.

  Ukrasite zidove umetničkim delima

  Sledeći 007 okvir, odaberite upadljive i pomalo napadne komade za vaše zidove. Najbolje ćete uklopiti apstraktne slike, ali i crno bele fotografije u nekim stajliš ramovima, a uz njih i modernističke skulpture.

  Ne zaboravite, za postizanje ovog iconic špijunskog stila nikako ne odstupajte od okvira koji vam diktira smisao za luksuz, modernizam, sofisticiranost, ali i svedenost. Prostor jednog tajnog agenta nikada nije zatrpan nepotrebnim detaljima i sačinjen je od bezvremenskih komada nameštaja, uvek i obavezno, proizvedenih od prirodnih i kvalitetnih materijala.

  Saznaj više:
  Povezani članci: