BURO. mini specijal: Donosimo vam predloge kako da bezbolno uklizite u jesen

  21.09.2021.
  RECOMMENDED

  Ako vas je ova temperatura, kao i nas, dočekala potpuno nespremne, ne očajavajte. Možda ova tranzicija nije nežna, ali to nije razlog da ne uživamo u svemu što nova sezona može da nam ponudi.  Ukoliko je vama ovo godišnje doba omiljeno, evo predloga kako da ga iskoristite. Čak i da to nije slučaj, uz ove preporuke sve će lakše pasti.

  PLAYLISTA

  BURO. Autumn vibes

  Iako nam je uživanje u jesenjim aktivnostima teško zamislivo, pronalazimo neku neobjašnjivu radost u jednoj prostoj radnji – gaženju opalog lišća. Zato se ušuškamo u naš novi omiljeni kaput, prebacimo šal više kao aksesoar, nego iz praktičnih razloga, obujemo čizme i pustimo našu plejlistu da nas prati u šetnjama koje nam razbistre mozak i ostave bez odgovora na pitanja za koje smo mislili da ćemo tokom šetnje pronaći. Ako ništa, makar uživamo u dobroj muzici, a nadamo se da ćete i vi uz našu plejlistu kao stvorenu za jesen.

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2021/09/1632303414223398.jpg

  FILM

  „Dead Poets Society“

  Kada temperatura naglo padne, biramo da iz topline svoga doma gledamo paletu nijansi narandžaste boje kako se smenjuje dok uživamo u dobrom filmu ili seriji, ušuškani, pokriveni do brade i dobro opskrbljeni slatkišima koje grickamo bez griže savesti. „Dead Poets Society“ jeste film čiji je scenario nagrađen Oskarom, a njegova radnja je smeštena baš u septembar i simboličan početak nove školske godine. Sedam momaka pohađa školu za dečake koja počiva na konzervativnim postulatima, ali njihov profesor jezika (genijalni Robbie Williams) menja kurs kada ih ohrabri da se izraze kroz umetnost. 

  KNJIGA

  „Komo“

  Srđan pripoveda o mesec dana života provedenih na jezeru Komo, u vili punoj živopisnih likova, čijom pojavom, Komo dobija potpuno novu perspektivu. Iako je mnogi kategorišu kao letnju knjigu, savršenu za čitanje na plaži, nama je Komo pravi jesenji izbor. Da bismo vam objasnili zašto, izdvajamo odlomak iz knjige: “Kad sam se probudio, sunce je baš zalazilo. Jedan zlatnožuti list kestena upao je u sobu. Podigao sam ga i stavio na sto. Onda sam na glavu navukao vunenu kapu, obukao jaknu, obuo se i zaleteo se stazom, uz brdo. Nisam ga obišao tog dana, pa rekoh, baš tada, dok se još videlo, daj da obavimo to, jer ulenjio sam se, sav taj luksuz, previše je to za mene, uspavljuje me, na brdu je drugačije, pada lišće i hladnije je među drvećem, u šumi, te staze su uzbudljive, i ta je šuma deo tog luksuza, ali je ipak samo šuma, i te staze kroz tu šumu su ipak samo šumske staze, i gazio sam po toj tvrdoj zemlji, za promenu. Takve promene prijaju. Postoje i neprijatne promene. Čovek nije sklon promenama. Zato nešto i mora stalno da se menja. Reč radost postoji samo u promenama. Gazio sam tom tvrdom šumskom stazom prekrivenom zlatnim lišćem po tom brdu. I stao sam na jednu otpalu granu. Pogledao sam je. Izdržala me je. Nije se slomila.”

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2021/09/1632303500864181.jpghttps://buro247.rs/wp-content/uploads/2021/09/1632303555041888.jpg

  Ako je jesen za nešto savršena, onda su to posete pozorištima. Bitef je u toku, a predlažemo da istražite čaroban svet mjuzikla ove sezone. Velike šanse su da ćete ove jeseni pevušiti numere iz mjuzika „Mamma Mia“ i pošto izađete iz sale, jer je reč o jednom od najuspešnijih savremenih mjuzikala koji je osvojio Brodvej. Svakako istražite šta je sve na repertoaru pozorišta na Terazijama

  Gastro art

  Okej, priznajemo da dobar deo jesenjih dana provodimo besramno skrolujući kroz poznate nam i nepoznate ekranizovane živote. Ali, to ne mora uvek da bude loša stvar, budući da u velikom broju slučajeva nailazimo na inspirativne profile, diy projekte, trikove za pospešivanje produktivnosti ili nešto treće. Ovog puta, izdvajamo ovu gastro poeziju – tortu sa smokvama i kupinama koje se nekako savršeno uklapaju u ovaj jesenji vajb, a recept koji možete naći ispod objave. Možda jesen neće biti tako loša ove godine?

  Saznaj više:
  Povezani članci: