Instagram fantazija: 3 naloga čije slike izgledaju kao najbolji modni editorijali

  29.10.2019.
  RECOMMENDED

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2019/10/preporuka-cover.gif

  Trendovi na društvenim mrežama nalažu sve više i više objava realnih situacija i pravog, neprskanog života. Razumemo sve do granice kukanja zarad empatije i lajkova, ali ponekada se zapitamo kada se toliko pomerila granica između režiranih prizora i sirovog života iz edicije reality show. Hajde što se pomerila, ali zašto se sve više online ljudi ukrcava na taj voz?! Sada kada nam svi na izvolite nude needitovane snimke svojih svađa i nervnih slomova, moramo ipak da kažemo: ne hvala. Postoje ti neki trenuci kad nam je potrebna kvalitetna fantazija, prizori koji pomeraju naše misli, recimo zamislite to kao da nam je potreban taj dobar “film” sa savršenim kadrovima i pametnim replikama kako bismo pomerili našu maštu u nekom novom smeru. Tada se vraćamo blogerima i instagramerima koji godinama neguju posebnu estetiku (iako bi im sigurno bilo jednostavnije da sve snime iPhonom bez filtera) i na mreže kače prave male editorijale dostojne bilo kog poznatog modnog izdanja. Možda je baš ovo pravi trenutak da ih zapratite i date svoju podršku ovim sjajnim autorima. Vreme je za mode preživljavanje zimske sezone, a bajkovite scene će sigurno pomoći u tome.

   

  Ann Street Studio

   

  Jamie Back fotografkinju koja vodi ovaj profil je u modnu stratosferu lansiralo eksperimentisanje sa pokretnim fotografijama i čuvena saradnja sa platformom Tumblr kada su pozvali tada nepoznate blogere da uživo prate nedelju mode u Njujorku. Ipak i pored svega što joj se dešavalo na profesionalnom planu Jamie je odlučila da ide za svojim snom, a on je podrazumao selidbu u seoce u Provansi. Jednog dana je, tek tako, zamenila glamur života u Njujorku za jednostavan opušten život u Francuskoj. Nova lokacija pomerila je njen rad u novom smeru. Počela je da istražuje mogućnosti autoportret fotografije, poigravala se obradom koja je učinila da neke od njenih fotografija više deluju kao platna starih majstora nego kao digitalni zapisi iz XXI veka. Danas je zaokupljena podizanjem svoje ćerke Eloise, koja će sasvim sigurno biti oduševljena kvalitetom i stilom fotografija svog odrastanja!

   

   


   

  Elle-May Watson

   

  Australijanka Elle-May je fotografkinja i blogerka i šampionka snenih slika iz kojih pršti energija i ceo spektar emocija, a pri tome deluju kao da su napravljene u prošlom veku (na najbolji mogući način). Tri reči kojima bismo mogli da opišemo njen stil su: neprolazno, jednostavno i magično. U svom radu kombinuje Nikon D800 i Sigma 35mm kamere, dok posebnom obradom fotografijama dodaje taj je ne sais quoi momenat. Najbolje od svega? Lako možete kupiti preset-e koje je kreirala tokom godina svoje karijere.

   

   


   

  Paris With Me

   

  Koliko fotografija Pariza je previše fotografija Pariza? Čekajte, ni ne morate da odgovorite! Scene iz francuske prestonice kao da nikada ne mogu da dosade. Posebno ako ih beleži neko talentovan kako za kadrove, tako i za obradu i igru bojama. Upravo su takve fotografije Anne Lebedeve, ona se iz Rusije doselila 2001. godine kako bi završila studije marketinga, ali očekivano “do koske” se zaljubila u grad, pronašla je posao i ostala zauvek. U međuvremenu je pokrenula blog i Instagram profil gde beleži najzanimljivije strane života u tom gradu i nudi svakodnevnu inspiraciju. Sasvim dovoljno za jedan lagani follow.

   

  Saznaj više:
  Povezani članci: