Pokloni koji poklanjaju: usrećite vama drage osobe, ali i one kojima je pomoć potrebna

  20.12.2019.
  RECOMMENDED

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2019/12/poklonzapoklon_cover.jpg

  Proglasili smo novogodišnji juriš i lagano uklizali na teren vodiča za poklone. Tek vas čekaju zabavni predlozi, ali želeli smo da vas na samom početku našeg #gifting serijala podsetimo zašto je period pred nama toliko čaroban. Možda zvuči otrcano, ali ovaj period je zaista vreme za ljubav, mirenje (sa sobom i celim svetom), za rekapitulaciju i ujedno za inspiraciju kako da budemo bolji (ali i da pustimo sebe na miru). Uvek smo tu za one kojima je pomoć neophodna i svako ima svoje načine kojima utiče na svet oko sebe. Zato menjamo perspektivu i u fokus danas stavljamo radove domaćih kreativaca i kompanija kojima će se sasvim sigurno svako obradovati ukoliko ih dobije na poklon. Ali oni neće usrećiti samo osobu kojoj ste uručili poklon – prihod od prodaje tih predmeta izdvaja se u humanitarne svrhe. Ukoliko se odlučite za nešto sa ove liste umnožićete ljubav nekoliko puta i doniraćete sredstva u ime drage osobe.

  Ima li lepšeg načina da otvorimo prazničnu sezonu?

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2019/12/1576873060990335.jpg
  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2019/12/1576872820103955-1.png

   

  Knjige drugačije od drugih

   

  Jedna od naših omiljenih izdavačkih kuća prijatno nas je iznenadila ove sezone, oni su u saradnji sa kreativnom agencijom Block & Roll i humanitarnom organizacijom „Dečje srce“ kreirali ediciju „Knjige drugačije od drugih“ na čijim su omotima osobe sa smetnjama u razvoju dobile priliku da pokažu samo deo svojih skrivenih talenata i sposobnsti. Tako su Bojan Kovačević, Petar Đurđević i Nemanja Jović podarili knjigama „Lisica“, „Moj muž“, „Kuhanje“, „Moja genijalna prijateljica“ i „Kuća“ sasvim nov izgled i pomogli da se prenese snažna poruka da je kod ljudi, baš kao i kod knjiga, najvažnije ono što nose u sebi. „Knjige drugačije od drugih“ mogu se kupiti u knjižari Bookastore, a sav prihod od prodaje biće doniran humanitarnoj organizaciji „Dečje srce“ koje pomaže osobama sa smetnjama u razvoju.

   

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2019/12/1576873060990335.jpg
  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2019/12/1576872738352174-1.png

   

  Kreativci za Miloša

   

   

  Mariju Pecić predstavili smo vam u rubrici „Male stvari“ kada nam je kroz nekoliko ilustracija brižno poručila da će „sve biti u redu“. Sa tom porukom nastavili smo da idemo kroz život i da se brzo podignemo kada nas život čudno poljulja. Upravo ta rečenica inspirisala je Mariju da na svoj način pomogne pri sakupljanju sredstava za lečenje Miloša Guteše koji vodi borbu protiv zloćudnog tumora mozga treći put. Ona je kreirala dva printa na prodaju po simboličnoj ceni gde se sredstva direktno uplaćuju na račun za Miloša, a akciju je podržao i Print 4 Party koji je obezbedio štampanje radova. Takođe u istoj akciji koja se svakodnevno širi, između ostalih, učestvuje i nekoliko fotografa koji su ponudili slikanje u zamenu za uplatu na račun. Uključite se!

   

   

  Nova perspektiva

   

  Jana i Luka volontirali su u Svratištu za decu koja žive u ekstremno teškim uslovima i tada su uvideli da pošto napune 16 godina ta deca postaju radno sposobna, ali ostaju bez mogućnosti korišćenja usluga ove ustanove, što ima otežava nastavak obrazovanja. Odlučili su da nešto učine i tako je nastala fondacija Perspektiva koja kroz proizvodnju komada i prodaju savremenog dizajna visokog kvaliteta pokušava da podigne svet o situaciju sa kojom se ova deca susreću i da im obezbede sredstva za dobar početak. Prva kolekcija napravljena je u saradnji sa poznatim grafičkim dizajnerom Slavimirom Stojanovićem. Profit koji Perspektiva ostvari, namenjen je finansijskoj potpori Programa podrške u zapošljavanju, koji je pokrenuo Centar za Integraciju Mladih i koji im pomaže da steknu dodatne veštine kroz različite kurseve i obuke. U online prodavnici možete pronaći sve proizvode i na taj način uzeti učešće i učiniti da nečija budućnost postane svetlija.

   

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2019/12/1576872820049318-1.png
  Saznaj više:
  Povezani članci: