Er Srbija ima odlične vesti: od ovog meseca uvedeno je čak 9 direktnih letova iz Beograda!

  17.06.2019.
  RECOMMENDED

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2019/06/COVER-AIR-SERBIA.gif

  Er Srbija nas je obradovala u pravom trenutku. Baš dok promišljamo kako iskoristiti letnju sezonu 2019. godine (planovi su veliki!), nacionalni avioprevoznik je povećao broj direktnih linija za skoro petinu. Tokom cele godine Er Srbija će leteti ka Kijevu, Madridu, Barseloni, Rijeci, Krasnodaru, Helsinkiju i Kairu, a sezonski letovi biće za Nicu i Zadar.

  Nove linije su rezultat višemesečnog rada brojnih službi kompanije, a izbor linija je u skladu sa željama putnika. Sada imamo izbor od 49 direktnih letova iz Beograda, a kako nam je nekada mogućnost izbora samo dodatna tema za promišljanje, uštedećemo vam vreme jer vam sada predstavljamo zašto bi svaka od devet novih linija trebalo da se nađe na vašem spisku za putovanje.

  Srećan put i očekujemo razglednicu!

  Barselona

  I dalje razmišljamo o teritoriji Španije, ali su nam misli vrcavije, mislimo na plažu, pesak, sunce, mislimo o sangriji i stavljanju života na ozbiljnu pauzu. Neka stižu Croquetas de Jamon i na porudžbinu dodajte i Mojito,a o svemu ostalom ćemo misliti kasnije. Stvarno je fantastična vest da smo sada od Barselone udaljeni samo jedan let i to tokom čitave godine dva puta nedeljno! Možete je iskoristiti odmah za letnji odmor ili je možete sačuvati kao jesenji džoker – dok svi priznaju poraz pred zimskom sezonom, vi izvucite avionske karte iz džepa i pravac fiesta.

  Obavezno posetite

  • Ono što će Vas ostaviti bez daha u Barseloni je crkva Sagrada Familia.
  • Pikasov muzej u Barseloni ima brojne kolekcije.
  • Sa krova, na kojem se nalazi ekscentričan Gaudijev stil dimnjaka, La Pedrera nudi predivan panoramski pogled.

  Kairo

  Ovu destinaciju nije potrebno dodatno predstavljati, sigurni smo da se Egipat već nalazi na travel listama mnogih od vas. Dovoljno je reći da je Kairo poznat kao „dragulj Nila“ i zaista ovaj egzotični grad nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Er Srbija od sada za Kairo leti dva puta nedeljno i to je idealna prilika da bolje upoznate grad koji nikada ne spava. Naravno, kad se nađetu tu, to je fantastična prilika da dane provedete i na izletima, od piramida, preko Abu Simbela i Luksora. Sa ovog putovanja ćete se vratiti puni utisaka!

  Obavezno posetite

  • Egipatski muzej antikviteta će vam pomoći da jasnije doživite slavnu istoriju starog Egipta.
  • Za sve suvenire idite u Khan Al-Khalili Bazaar.
  • Džamija Muhameda Alija – simbol Kaira.

  Helsinki

  Bili ste u Kopenhagenu i Stokholmu? Vreme je da produbite poznavanje Skandinavije. Finska prestonica ima takođe dosta toga da ponudi, a od sad tamo možete leteti čak tri puta nedeljno. Ako ste fan Skandinavije zbog dizajna, onda odmah bukirajte let, jer u Helsinkiju buja fantastična kreativna scena! Samo ćemo vam reći činjenicu da u tamo postoji kvart koji na nekoliko kilometara broji 180 80 dizajnerskih radionica, galerija, prodavnica, modernih barova, restorana i hotela, između ostalog tamo se nalaze Muzej dizajna, Muzej finske arhitekture i Finski dizajnerski forum.

  Obavezno posetite

  • Kao i London, i Helsinki ima svoju panoramsku vrtešku sa koje možete uživati u pogledu na ceo grad.
  • Pravoslavna katedrala Uspenski koju je projektovao ruski arhitekta Gornostajev odiše vizantijskim i slovenskim stilom.
  • Suomenlinna je ostrvo pod zaštitom UNESCO-a.

  Madrid

  Glavnom gradu Španije nije potrebno posebno predstavljanje, ovaj kraljevski grad je odličan izbor tokom čitave godine (razmišljaje o hladnijim mesecima, kada će vas Madrid obradovati značajno toplijim vremenom nego kod nas). Er Srbija će dva puta nedeljno leteti za Madrid. Idealan i za romantičan beg, ali i za ludo putovanje sa prijateljima, jednostavno zaljubićete se u svojevrsnu kombinaciju elegancije i zabave i čuvenog španskog duha zbog kog ćete se osećati dobrodošlo. Ole!

  Obavezno posetite

  • U muzeju Prado se nalazi oko 7.000 umetničkih dela.
  • Kraljevska palata je zvanična rezidencija kraljevske porodoce.
  • Park Retiro je jedan od najvećih i najomiljenih parkova Madrida.

  Kijev

  Videli ste da smo od nedavno razvili novu opsesiju: obožavamo ukrajinski dizajn! Zašto ne biste bili među prvima koji će se uveriti u nove dizajn bravure ondašnjih arhitektonskih biroa? Proverite zašto svi pričaju o svežim idejama koje stižu iz ovog dela sveta. Sada je to super lako! Er Srbija direktno leti za Kijev tri puta nedeljno.

  Obavezno posetite

  • Katedrala svete Sofije, izgrađena još u XI veku i to je prva građevina u Ukrajini koju je UNESCO stavio pod svoju zaštitu.
  • Upoznajte grad kroz njegovu najveću pijacu Bessarabka.
  • Stanica Arsenalna najdublje je smeštena stanica metroa na celom svetu! Nalazi se 105,5 metara ispod zemlje.

  Zadar

  Ovaj grad spada u među poznatije i lepše gradove na jadranskoj obali. Među najpoznatijim atrakcijama u Zadru su Morske orgulje i Pozdrav suncu. Morskim orguljama diriguje sama priroda, jer zvuk nastalje pod uticajem talasa, odnosno plime i oseke. Dok je Pozdrav suncu svetlnosna konstrukcija kružnog oblika koja tokom dana upija zrake sunca tako puneći solarne panele, a nakon zalaska počinje čarolija, boje i dinamika slika na staklu se prenose sa Morskih orgulja i tako nastaje igra svetla i zvuka. Dovoljan razlog da se zaputite tamo? Zahvaljujući kompaniji Er Srbija, tokom letnjeg perioda je Beograd sa Zadrom povezan direktinim letom dva puta nedeljno.

  Obavezno posetite

  • Forum je trg iz rimskog perioda i zauzima samo središte grada.
  • Katedrala Sv. Stošije je rimokatolička katedrala i najveća crkva u Hrvatskoj.
  • Kneževa palača iz XIII veka danas čuva zbirke četiri odeljka Nacionalnog muzeja u Zadru.

  Nica

  Dobro, Pariz je naš favorit zauvek, ali mondenska Azurna obala je zbilja nešto posebno! Od samog sletanja tik uz more, do ture kroz sva predivna mesta pored Nice (od Kana, preko Antiba, do Eza) ovo je destinacija koju prosto morate posetiti! Er Srbija leti za Nicu dva puta nedeljno, pa tako možete napraviti vikend beg i uklopiti se u glamur ovog dela sveta, ili možete obrnuti igricu i odmoriti na peščanoj plaži od nedelje do četvrtka u nekom od božanstvenih manjih mesta na Azurnoj obali.

  Obavezno posetite

  • Nedaleko od Nice nalazi se mirisno selo Gras poznato kao središte francuske industrije parfema.
  • Promenade des Anglais je 7 kilometara dugo šetalište.
  • Antib je divno, mirno mesto gde možete uživati u bezbrižnim danima na plaži.

  Rijeka

  Uvođenjem Er Srbija leta za Rijeku dva puta nedeljno, već vidimo gde ćemo krckati slobodne dane. Ovaj grad je najveća luka u Hrvatskoj, a možda ste je upravo zbog toga zanemarili kao grad koji prolazite kad putujete ka drugoj destinaciji. Kakva greška! Rijeka je izuzetno šarmantno mesto koji sledeće godine postaje Evropska prestonica kulture i tokom tog perioda biće u fokusu evropske kulturne scene. Razmislite na vreme kojoj manifestaciji, ili izložbi biste voleli da prisustvujte, Er Srbija će vas tamo direktno voziti dva puta nedeljno.

  Obavezno posetite

  • Korzo je gradska žila kucavica.
  • Trsatski kaštel je vidikovac na 138 metara visokom bregu koji dominira Rijekom.
  • Katedrala sv. Vida jedina je barokna rotonda monumentalnih proporcija izgrađena na tlu Hrvatske.

  Krasnodar

  Ovaj grad je još poznat i kao južna prestonica Rusije, a od glavnog grada, Moskve udaljen je skoro 1.500 kilometara. Iako to ne biste očekivali, u ovom gradu su leta duga i topla, a zima blaga. Poznavaoce prilika u ovom delu sveta zato ne iznenađuje činjenica da je upravo Krasnodror na listi top pet najboljih gradova za život u Rusiji. Glavna ulica nosi ime „Krasna“, a ako je posetite uverićete se da joj ime pristaje. Tamo ćete videti kombinaciju neoklasicizma i secesije, ali i drugih arhitektonsih stilova Evrope. Ovo je prava destinacija ako ste do sada ozbiljno napunili pasoš i u potrazi ste za novim izazovima, a Er Srbija će do Krasnodara leteti tri puta nedeljno tokom čitave godine, pa razmislite o tome.

  Obavezno posetite

  • Krasnodarski memorijalni muzej je godine osnovao Jevgenij Felicin, kozački oficir, naučnik i istoričar.
  • Katarinin park nalazi se u samom srcu grada.
  • U vili Bogarsukov smešten je muzej.
  Saznaj više:
  Povezani članci: