Evo kojim avio kompanijama možete putovati sa kućnim ljubimcem

10.08.2023.
RECOMMENDED

https://buro247.rs/wp-content/uploads/2023/08/Cover_Wide_avio.jpg

Putovanja su obično povod za radost i sreću, ali znamo koji je to jedini razlog koji nas čini tužnima kada treba da otputujemo. Ukoliko imate ljubimca, uglavnom morate da se odvojite od njega kada putujete i da mu nađete adekvatnu negu dok vi niste tu, jer idete sa pretpostavkom da ne možete da ga vodite sa sobom kada putujete avionom. Tada razmišljate o hotelima za ljubimce i tražite ko bi mogao da ih čuva. Ali, šta bi bilo kada bismo vam rekli da postoje avio kompanije koje dozvoljavaju na određenim linijama da kućni ljubimci budu putnici, i to u kabinama? Donosimo vam spisak takvih kompanija:

AirEuropa dozvoljava ljubimce do 8kg


AirFrance dozvoljava ljubimce do 8kg


Alitalia dozvoljava ljubimce do 10kg


Finnair dozvoljava ljubimce do 8kg


Iberia dozvoljava ljubimce do 8kg


Lufthansa dozvoljava ljubimce do 8kg


KLM dozvoljava ljubimce do 8kg


Neos dozvoljava ljubimce do 10kg


Swiss dozvoljava ljubimce do 8kg


Tap Air dozvoljava ljubimce do 8kg


Turkish airlines dozvoljava ljubimce do 8kg

https://buro247.rs/wp-content/uploads/2023/08/1820Delightful20Dogs20On20Planes-1.jpg

Ali, pre nego što se uputite u ovu avanturu, predlažemo vam da dobro istražite pravila izabrane avion kompanije. Većina kompanija traži da ljubimci imaju specijalnu torbu za transport, koja će biti smeštena ispod sedišta koje se nalazi ispred vas, dakle kod vaših nogu. Neke avio kompanije dozvoljavaju putovanje ljubimaca samo u ekonomskoj klasi.

Nemojte se začuditi ukoliko ponekad vidite pse koji su možda veći od propisanih kategorija ili putuju besplatno, zato što mnoge kompanije imaju politiku da službeni i psi vodiči putuju besplatno i bez ograničenja težine.

https://buro247.rs/wp-content/uploads/2023/08/Dog20lovers-1.jpg

Takođe, savetujemo vam da letove sa ljubimcima rezervišete direktno putem sajta avion kompanije kojom putujete, kako ne bi došlo do nesporazuma i neprijatnih situacija. Pitajte da li je rasa vašeg ljubimca prihvaćena, ali i da li je dozvoljen ulazak te rase u zemlju u koju putujete. Pored toga, aerodromi su, takođe, adresa na kojoj treba da se raspitate da li prihvataju rasu vašeg ljubimca i da li je potrebno dodatno odobrenje za njegov boravak na aerodromu.

Naravno, da biste uopšte pošli na put sa ljubimcem, on mora imati validna dokumenta i sve potrebne vakcine.

Ipak, postoje i situacije kada avio kompanije mogu odbiti da vaš ljubimac putuje u kabini, ako imaju razloga da je vaš pas smetnja pri letu, kao i ukoliko nema odgovarajuća dokumenta za putovanje.

 

Saznaj više:
Povezani članci: