Kroz Nemačku na sasvim drugačiji način: Idealna putovanja za svaki tip putnika

autor BURO.

https://buro247.rs/wp-content/uploads/2021/06/nemacka_cover.jpg

Nakon prošle godine, koja je bila svi znamo koliko teška i naporna, konačno su došli dani da možemo da kažemo da je neka nada na horizontu i da je vreme da se malo po malo vraćamo na stare koloseke. Da se družimo, da izlazimo, da se okupljamo, i ono što nam je možda i najviše nedostajalo, da pakujemo kofere i odemo makar na vikend bekstvo iz grada.

https://buro247.rs/wp-content/uploads/2021/06/1623927040982232.jpg

Julia Nimke / GNTB

Pandemija je promenila mnogo toga, ali ne želju da otkrivamo nove predele, upoznajemo nove ljude, učimo nove stvari, međutim jeste izmenila način na koji pristupamo putovanjima i uživamo i šta očekujemo od njih. Umesto gužve u gradovima, češće biramo mirnije zone, umesto napornih, zgusnutih obilazaka poznatih mesta, biramo laganije ritmove u manje poznatim gradovima, umesto poznatih ruta – one koje tek treba otkriti. Upravo zato je, slušajući potrebe savremenog čoveka, njegove želje i ideje o odmoru i putovanju, Nemačka turistička organizacija predstavila svoju novu kampanju German.Local.Culture. koja se fokusira na sporiji tempo i skrivene dragulje iz svih 16 regiona Nemačke i donosi idealne ture za svakoga.

Na tom tragu, izdvojili smo ture kroz Nemačku prema tipovima ličnosti, u zavisnosti od toga kako zamišljate svoj idealan odmor, i prilično je izvesno da će se obilazak nemačkih regiona kako god okrenete naći na “must visit” listi čim se granice otvore i stvore uslovi to.

Za radoznale koji uvek žele da saznaju nešto novo

https://buro247.rs/wp-content/uploads/2021/06/1623926912850805.jpghttps://buro247.rs/wp-content/uploads/2021/06/1623926940762172.jpghttps://buro247.rs/wp-content/uploads/2021/06/1623926960954995.jpghttps://buro247.rs/wp-content/uploads/2021/06/1623926997019212.jpg

Julia Nimke / GNTB

Veoma je moguće da kada pomislite na Nemačku pomislite na pivo i kobasice, i nije da to nije tačno, ali je još tačnije to da kada bismo pitali Nemce u pedeset različitih mesta u Nemačkoj šta definiše nemačku kuhinju i šta je to tipično „nemačka kuhinja“, dobilo bi se verovatno pedeset različitih odgovora.  Dok je meso izuzetno zastupljeno na jugu, sever Nemačke obiluje jelima sa ribom, a između severa i juga postoji bezbroj varijacija na temu. Tako, Nemačku je moguće otkrivati i kroz njena ukuse i kulinarska Nemačka svojim posetiocima nudi raznolikost, regionalnost i autentičnost. Sarland je region delikatesa poznat po tradicionalnim i regionalnim proizvodima, Heilbron je najstariji vinogradarski grad u Baden-Virtembergu, Libek treba posetiti zbog marcipana ali i fantastičnih kulinarskih tura, Heisse Havel – neobičan topli napitak napravljen od soka od krušaka i vina je autentičan proizvod iz okoline Brandeburga, a najbolji Ahle wurscht (sušena svinjska kobasica) se jede u Severnom Hesenu. Nemačka je zemlja piva, zemlja vina, zemlja kobasica, i marcipana i hleba, i kolača, i još mnogo, mnogo toga od čega samo na pomisao već ogladnimo.

I da – znamo, znamo, i nama sve zvuči savršeno da noge gotovo same cupkaju dok spremnih kofera čekamo zeleno svetlo i znak za polazak! Nadamo se uskoro.