Otkrili smo predivno novo mesto na Crnogorskom primorju!

02.08.2019.
RECOMMENDED

https://buro247.rs/wp-content/uploads/2019/08/geba_cover.jpg

Kad vidite fotografije novog boutique hotela Villa Geba pomislićete da gledate neki enterijer smešten u Marakešu, ili je možda u pitanju Pozitano, Portofino?! Odmahujemo glavom, ovo parče raja nalazi se u Crnoj Gori, tačnije u mestu Sveti Stefan. Hotel je zvanično počeo sa radom početkom jula ove godine i svima je u trenutku postalo jasno da je se ovde mislilo o svakom detalju!

Ideja je bila da se stvori mesto koje na svoje goste ima trenutno opuštajući efekat. Znate već, onaj osećaj kad spustite kofer, a u istom trenutku sa ramena vam skliznu brige koje ste mesecima nosili sa sobom. Čik probajte da budete loše volje kraj bazena okruženog antičkim motivima sa kog pogled direktno puca na Aman hotel.

Ne postoji recepcija u tipičnom smislu te reči, već svaki gost dobija personalizovanu dobrodošlicu pre nego što bude smešten u jedan od osam luksuznih apartmana.

Svaki od njih je kompletno drugačije uređen i nosi ime jedne od boginja. A kad kažemo drugačije uređeni, to zaista i mislimo! Možete odabrati baš onaj koji vama najiviše prija, na primer, apartman Harmonia u belim tonovima čiji enterijer je inspirisan sedamdesetim godinama, a detalji su u koralnoj i ružičastoj boji. Ako želite da se osamite, tu je Apollonia dupleks koji zauzima skoro 200 kvadrata i uređen je u smirenim tonovima palete plavih nijansi, kako bi se što više istakao predivan pogled na more i velika terasa sa udobnim nameštajem i ležaljkama.

 

Naša redakcija je za svoj favorit jednoglasno proglasila apartman Salma čije uređenje se direktno naslanja na Maroko (znate da smo fanovi te zemlje). Stubovi, orijentalni detalji, berberski tepisi, sitne pločice, zlatni abažuri, niski stočići… Selma je zemlja čuda u malom!

 

Na dizajnu enterijera radila je Claudia Ravnbo, Norvežanka koja se školovala u Londonu, a danas sa porodicom živi u Parizu odakle vodi dizajn studio Ravn, ali i brend tašni Maison Ravn. U vili Geba ona je, između ostalog, koristila lampe holandske firme Zenza, nameštaj portugalskog brenda Munna, kao i custom made ručno rađene tepihe od čiste svile kompanije S2G Design.

Budite među prvima koji će se upisati na listu gostiju

U sklopu hotela posluje restoran Muse, koji neguje atmosferu kul pariskog bistroa. A za jelovnik je zadužena Francuskinja Olivia Méli, koja je radila sa Michelin kuvarima kao što su Joël Robuchon, Guy Martin i Emmanuel Renaut. Njen moto je jednostavna prefinjena kuhinja, za koje koristi lokalne namirnice iz Crne Gore, a usluge restorana su gostima na raspolaganju tokom čitavog dana. Specijalitete prati bogata vinska karta, ali i kokteli u kojima možete uživati, na primer, uz zalazak sunca i fantastičan panoramski pogled.

Saznaj više:
Povezani članci: