Ovo je sajt na kome ćete pronaći genijalne smeštaje sa karakterom u Portugalu

  28.01.2020.
  RECOMMENDED

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/01/portugal_cover.jpg

  Kao bonus tu su insajderski saveti za put, bukmarkujte odmah!

  Realno, Portugalija je jedna od onih destinacija koja se nalazi na svačijem travel spisku, razlika leži samo u tome koliko je ta želja visoko pozicionirana na listi prioriteta. I to potpuno razumemo, ovo je stvarno fantastična zemlja i veoma su velike šanse da ćete se tamo sjajno provesti.

  A zamislite situaciju da imate pouzdanog lokalnog vodiča koji će vam unpred otkriti sve trikove i olakšati izbor hotela. Pa da umesto anonimnih kritika na Bookingu uz desetak generičkih slika, imate širi opis, kao i autorske fotografije samog hotela, detalja, ali i komšiluka? Pa, to smo rešili, otkrivamo vam sajt JO&SO koji sadrži posebno kreiranu listu kul smeštaja u Portugaliji. Joana i Sofia, Portugalke koje stoje iza tog sajta, su sestre koje obožavaju putovanja. Nesebično su slale svoje preporuke prijateljima stranicima dok nisu shvatile da im je jednostavnije da naprave sajt na kom bi objedinile sve te preporuke. Mnogi sajtovi ovog tipa imaju problem sa previše informacija i lejautom koji je sve samo ne praktičan, a one su to rešile dizajnirajući sadržaj nalik na neki mailu kakav bi i same poslale svojim poznanicima. Pored liste hotela koje su same posetile (i fotografisale), tu je i odeljak “Watchlist” koji obuhvata sve smeštaje koja Joani i Sofiji deluju kul i koji će se u narednom periodu naći u glavnom delu sa peporukama.

  Čak i da ne planirate skoru posetu ovoj predivnoj zemlji, možete provršljati JO&SO preporukama zabave radi, možda vas inspirišu da ipak brzopotezno bukirate neki vandredni odmor. Ovo su neki od njihovih favorita.

  Memmo Alfama, Lisabon

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/01/1580229836904302.jpg

  O čemu se radi: Ovo je jedan od najboljih hotela u Lisabonu, odnosno to je prvi boutique hotel u najstarijem delu grada Alfama. Ima 42 sobe koje su uređene u skandinavskom stilu, sa uplivima portugalske kulture.

  Posebno: Hotel ima fantastičan pogled, a na krovu se nalazi i mali infinity bazen obložen crvenim pločicama pa, pre istraživanja grada, možete uhvatiti i malo sunca na udobnim ležaljkama na terasi.

  Plus: Prijavite se na recepciji za hotelsku pešačku turu, a lokalni vodič će vas za sat vremena provesti kroz najbitnije lokacije u Lisabonu potpuno besplatno.

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/01/1580229836762673.jpg

  O čemu se radi: Mini hotel na principu noćenja i doručka ima samo 12 soba i smešten je u srcu najživljeg kvarta u Lisabonu – Bairro Alto. Vlasnici su sami uređivali prostor i svaka od soba je drugačije uređena, pazili su na svaki detalj, a da sve uklope po svojim zamislima trebalo im je oko dve godine.

  Posebno: Ukoliko odsednete ovde mnogi restorani i kafići će vam biti ispred samog praga, očekujte zabavu do duboko u noć.

  Plus: Gostima je na raspolaganju velika dnevna soba i kuhinja (ujutru se tu služi doručak).

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/01/1580230225571459.jpg

  O čemu se radi: Ovo je kombinacija boutique hotela i privatnog smeštaja, Mercador svojim gostima nudi sedam različito uređenih soba koje se nalaze u zgradi koja potiče iz XIX veka

  Posebno: Deo grada Miguel Bombarda u kom je smešten hotel je poznat po velikom broju umetničkih galerija, kafea i zanimljivih radnji, dok je istorijski centar udaljen desetak minuta šetnje.

  Plus: Hotel ima uređeno unutrašnje dvorište u kome možete slobodno uživati za vreme svog boravka.

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/01/1580230264429866.jpg

  O čemu se radi: Ovo je zbilja jedno prelepo mesto! Casa Mãe se nalazi se u istorijskom gradiću Lagos u oblasti Algavre. Hotel se sastoji od tri različite zgrade i ukupno ima 30 soba.

  Posebno: U zavisnosti od vaših želja možete birati između smeštaja u glavnoj kući koja potiče iz XIX veka, ili se odlučiti za malo izolovaniji odmor u jednoj od tri rustične kolibe koje se nalaze u dvorištu ispunjenom drvećem smokve.

  Plus: Na imanju postoji restoran čiji se specijaliteti zasnivaju na kuhinji “od bašte do stola”, spa centar sa bazenom na krovu, bioskop na otvorenom, kafić i mali concept store posvećen portugalskom dizajnu.

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/01/1580230277013.jpg

  O čemu se radi: Eco-boutique hotel Areias do Seixo je zbilja nešto drugačije, hotel je smešten u modernoj zgradi od stakla i betona gde je minimalizam ukombinovan sa uticajima Maroka. A sve je podređeno apsolutnom opuštanju i otpuštanju stresa.

  Posebno: Ukupno postoji 14 soba u glavnoj zgradi i još šest samostalnih vila od kojih svaka ima spoljašnji bazen i deo za roštilj. Sobe su različito uređene, a zajedničko im je da imaju kamin, veliku kadu i trem gde gosti mogu uživati u spektakularnim zalascima sunca.

  Plus: Areias do Seixo je jedan od prvih boutique hotela u Portugalu i od samog početka njegov koncept je usmeren ka ekologiji i održivosti. Obraća se pažnja na potrošnju energije, postoje solarni paneli, a sve je usmereno na recikliranje i ostavljanje što manjeg traga na planeti.

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/01/1580230306679393.jpg

  Saznaj više:
  Povezani članci: