Pogled na plaže iz novog ugla

11.07.2019.
RECOMMENDED

https://buro247.rs/wp-content/uploads/2019/07/plaze_cover.jpg

Taj neki dan, kad vam misli variraju između bezveze i onako nije loše, vreme je da oštro promenite perspektivu. I to u bukvalnom smislu!

Gledamo svet iz vazduha, morske pejzaže – plaže!

Kristalnoplava voda. Nežnožuti pesak. Prugasti suncobrani u boji bombona. Možda smo zalepljeni za radne stolove u kancelarijama, ali stigao je trenutak da zaronimo u letnju bezbrižnost. Danas su na redu uhvaćeni trenuci dokolice na plaži i skoro da možemo da čujemo kako nežno šušte talasi dok se vode ti bitni razgovori: “hoćemo u vodu sad, ili kasnije”, “dodaj mi faktor”, “krofna?”.

Predstavljamo vam serije slika fotografa koji su ovaj žanr doveli do umetnosti, njihove kompozicije su besprekorne, živopisne i momentalno bude žudnju za vrelim danima kraj vode.

Gray Malin

Najpoznatiji fotograf u ovom deljenju, Gray se proslavio upravo po snimcima plaža iz heliokoptera, njegovo ime je danas sninomim za ovaj stil, a prošlog meseca je izdao novu zbirku fotografija Italy u obliku luksuzne coffee table knjige. Ako ste fan italijanske obale (a ko nije?!), ovo je izdanje koje morate imati u svojoj kućnoj biblioteci.

 

Maska za telefon, Gray Malin

Costas Spathis

Budući da je grčka obala spektakl sama po sebi, Costas je brzo stigao do blizu 200.000 pratilaca na Instagramu koji zaneseno lajkuju svaku objavu. On je po zanimanju arhitekta i ta strana njegove ličnosti je vidljiva u igri sa dronom, često mu je u fokusu geometrija i vešto meša iscenirane postavke sa stvarnim životom. Bez daljnjeg, ove fotografije možete satima proučavati (i naravno da smo to radili čitavo jutro).

 

Espadrile, Marina Vernicos

José Javier Serrano

José Javiera smo vam već predstavili, da, osvojio nas je svojim pastelnim arhitektonskim kompozicijama, ali sa novom serijom fotki sa plaže nas je zauvek kupio. Koloritno skoro monotone ove fotografije su pune života! Iskreno, odmah bismo se menjali sa gospodinom koji dokono stoji na plaži i čita novine.

 

Tašna, Marina Vernicos

Saznaj više:
Povezani članci: