Solo putovanja: Kako se osećati sigurnije?

  01.03.2023.
  RECOMMENDED

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2023/03/Cover_putovanja.gif

  Solo putovanja trendinguju u virtuelnom svetu, ali na realnom planu tu postoji čitava jedna logistika koja mora da se reši kako bi se uopšte upustili u tu uzbudljivu travel igru. Prvo je nepobitno pitanje bezbednosti, a na drugom mestu je strah od usamljenosti, što su uglavnom i osnovni razlozi zbog kog se od ideje o samostalnom putovanju odustaje. Evo trikova koji će vam pomoći da prigrlite ovo neprocenjivo iskustvo.

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2023/03/1677755168279571.jpg

  Napravite istraživanje

  Uvek savetujemo da ostavite sebi prostora da budete iznenađeni, zaneseni i prepustite se spontanosti, ali mini travel agenda može vam pomoći da vam destinacija instant postane prijemčivija. To je početna injekcija sigurnosti koju predlažemo da ne preskačete.

  Neophodne aplikacije

  Prva stvar koja će vam biti potrebna po stizanju u novi grad je defintiivno neka vrsta transporta. Predlažemo da unapred downloadujete aplikacije za tu svrhu jer ćete na taj način izbeći onu početnu zbrku u glavi, znaćete gde se nalazite i kako se različita mesta povezuju i samim tim ćete se osećati bezbednije.

  Korisne fraze

  Zdravo, doviđenja, molim, hvala i izvini – pet fraza na svakom jeziku kojima se uvek može započeti i završiti razgovor ili uljudno zatražiti pomoć. To je, osim toga, i znak poštovanja prema lokalnoj kulturi. Male stvari zaista prave veliku razliku kada su solo putovanja u pitanju.

  Start Small

  (Prvo) solo putovanje je ogroman zalogaj sam po sebi, ne morate činiti situaciju još dramatičnijom odabirom daleke destinacije. Za početak je najbolja varijanta da se opredelite za kratke letove i bliska odredišta.

  Gde odsesti?

  Predlažemo da razmislite o odsedanju u hostelu, to je verovatno najbolji način da upoznate nove ljude i na putovanju se osećate manje usamljeno. Iako oni imaju lošu reputaciju, travel industrija se rapidno menja, pa danas postoje hosteli koji će lako zadovoljiti nivo sigurnosti i udobnosti koji tražite. Na taj način će vam ostati višak novca za još jedno iskustvo više. Win win!

  Prigrlite vreme koje provodite sa sobom

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2023/03/1677755128953302.jpghttps://buro247.rs/wp-content/uploads/2023/03/1677755179814613.jpg

  Te male ručne sprave sa kojima smo srasli verovatno su najkorisnije upravo u ovim situacijama, jer ako bilo šta krene po zlu, uglavnom se uvek možemo okrenuti telefonu i pronaći brzo rešenje. Navijamo da pobedite strahove i upustite se u ovu avanturu.

  Saznaj više:
  Povezani članci: