Tople destinacije koje će produžiti vaše leto

24.08.2023.
RECOMMENDED

Sunčani dan, vreme na plaži, kvalitetno druženje sa porodicom i prijateljima, odmor… Jednostavno, niko ne želi da se leto završi. Jedna od najboljih stvari u ovom, toliko voljenom periodu dugih, toplih dana je prilika da se posete različite destinacije i da se maksimalno iskoristi vreme, svi su uvek za akciju! Ali negde između vašeg omiljenog sladoleda i zalazaka sunca u 20:30, vreme brzo prolazi i odjednom je već skoro period kada deca treba da krenu u školi, a želje za putovanjima nisu se u potpunosti ostvarile.

Ipak, septembar je idealan mesec da ostvarite letnje fantazije na destinacijama okupanim suncem i sebi na najbolji način produžite leto! Zato, nemojte još odlagati svoj kupaći kostim. Pogledajte našu listu idealnih letnjih destinacija za septembar, jer, leto je stanje uma, zato pratite sunčevu svetlost i produžite ga uz dobre vibracije.

Komporta, Portugal

https://buro247.rs/wp-content/uploads/2023/08/Komporta2C20Portugal-1.jpg

Photo: @sublimecomporta

Pre nekoliko godina, većina ljudi nije ni čula za Komportu. Danas je to must visit utočište za putnike koji traže opuštajući i očaravajući odmor pored mora. Ovo nenametljivo ribarsko selo postalo je atraktivna turistička destinacija jer ima sve sadržaje koj biste želeli na odmoru: peščane plaže poput Praia da Comporta i Praia do Carvalhal, kao i mnoštvo aktivnosti koje su orijentisane ka prirodi, kao što su posmatranje delfina, jahanje konja… Ne izostaje ni dobar provod, jer u Komporti postoje fantastični restorani, ali i gomila šik butika za dobar shopping.

Kapri, Italija

https://buro247.rs/wp-content/uploads/2023/08/Kapri2C20Italija-1-scaled.jpg

Malo mesta ima sjaj i taj faktor iznenađenja kao Kapri. Neki putnici zapravo radije preskoče gužve letnjih meseci i odluče se za odmor u mirnijem periodu septembra, kada se gužva raščisti. Ako vas brine da će vam tada biti dosadno, niste u pravu. Butici high end brendova, glamurozni restorani, hoteli sa pet zvezdica i luksuzni plažni klubovi otvoreni su i u ovom periodu. Takođe, ovo je i povoljan period za vožnje brodićem, kako biste videli magične stenske formacije po kojima je ova obala i poznata.

Majami, Florida

https://buro247.rs/wp-content/uploads/2023/08/Miami2C20Florida-1-scaled.jpg

Najtoplije mesto u južnoj Floridi, Majami je sinonim za plaže okružene palmama koje se protežu kilometrima duž obale, ludom noćnom životu koji traje do jutra (od klubova koji puštaju house muziku do luksuznih koktel barova), neodoljivom modom i hotelima gde se odseda da bi se bio viđen. Ovaj magični grad je i kulinarski raj sa nizom veoma hvaljenih restorana. Uz galerije, muzeje i šarene murale u Wynwoodu, Majami zaista ima toliko sadržaja da može da privuče i zainteresuje svakoga.

Ios, Grčka

https://buro247.rs/wp-content/uploads/2023/08/Ios2C20GrcCC8Cka-1-scaled.jpg

Kao deo grupe ostrva Kikladi na južnom Egejskom moru, Ios je grčki dragulj koji ima ponešto za svakoga, a vreme u septembru je garantovano sunčano! Iako je ovo veoma popularna destinacija tokom letnjih meseci, tempo se malo uspori početkom jeseni, što pruža putnicima odličan miks opuštanja i uzbuđenja. Šta možete da očekujete? Slikovite planinarske staze, istorijske lokacije, lenčarenje na plaži Manganari, vožnje brodićima, zalaske sunca u neverovatnim bojama, uživanje u grčkim specijalitetima i ples pod najlepšim zvezdanim nebom.

Saznaj više:
Povezani članci: