Tri mesta za uživanje u Crnoj Gori

02.08.2019.
RECOMMENDED

https://buro247.rs/wp-content/uploads/2019/08/cg_vile_cover_update.jpg

Dok leto lagano odmiče, otkrivamo sve više novih lokacija u blizini koje su kao stvorene za dugi lenji vikend kraj mora. Lično, navijam za poslednju trećinu leta kad sve postaje taman, život je tjunovan samo na fino, a temperatura mora dostiže ideal. Razmislite o tome, munjevit beg na obalu blagotvorno deluje i na dušu i na telo, ako želite da poradite na zalihama vitamina D za zimu, proučite naše preporuke za Hrvatsku i Crnu Goru. Danas vam otkrivamo tri sjajna mesta, bilo da volite rustičan, moderan, ili minimalistički stil, u ovom deljenju lako ćete pronaći svog favorita.

Nauta, Perast

Boka kotorska je možda i najlepše parče Crnogorskog primorja, čarobni zaliv dom je čistog mora, neverovatne prirode i istorijskih gradića, što ga čini pravim izborom za relaksirajući odmor. Pre nekoliko nedelja u Perastu otvoren je novi hotel, Nauta. Koncept spaja tipičan mediteranski šarm i moderan komfor. Poseduje osam soba i restoran, tako da predstavlja dobar izbor za sve one koji žele da se osame i uživaju u ušuškanoj intimnoj atmosferi. Doručak se služi u unutrašnjem delu restorana, dok je gostima za ostale obroke na raspolaganju deo restorana koji se nalazi na osvetljenoj ponti ispred hotela.

Vila Talići, Sutomore

Vila Talići, nekada porodična kuća iz XVII veka u Sutomoru, sad je kompletno renovirana, a pri renoviranju su korišćeni lokalno drvo i kamen, kako se ne bi narušio nekadašnji sklad. Vila može biti prostor za zabavan vikend sa društvom, ili još bolje, za neku proslavu. Poseduje dve spavaće sobe, velik dnevni boravak i galeriju na spratu. Ono što je čini posebnom jeste veliko imanje od 7.000 kvadratnih metara sa prelepom baštom i bazenom. Pored bazena su kreveti sa baldahinima i stabla maslina, a fantastičan pogled pruža Sutomorski zaliv kao na dlanu.

Vila Luna, Dobrota

Ako želite odmor sa prijateljima i porodicom tik iznad mora, razmislite o novoj vili u Dobroti. Vila Luna je kuća za osmoro ljudi i iznajmljuje se u celosti. Enterijer se vrti oko neutralnih boja, fokus je na svedenom udobnom nameštaju, dok su detalji nautički. Iz skoro svih prostorija pruža se direktan pogled na more, a tik ispred ulaza smešten je mali mol za vezivanje brodića. Gostima su na raspolaganju dve terase, jedna u prizemlju i jedna na prvom spratu, gde su smeštene i ležaljke za sunčanje. Ova kuća savršena je za, na primer, gastro vikend, jer ima opremljenu kuhinju iz koje takođe puca pogled na more. Ko zna možda baš na ovom mestu otkrijete inspiraciju i oslobodite svog unutrašnjeg Jamie Olivera.

Saznaj više:
Povezani članci: