Tulum je bliži nego što mislite

04.08.2019.
RECOMMENDED

https://buro247.rs/wp-content/uploads/2019/08/tulum_cover.jpg

…najozbiljnije!

Tulum u Meksiku je na travel bucket listi svakog poštenog globtrotera, ambiciozni putnici precrtvaju destinacije na putu ka tom svetom gralu boho stila, kompletnog uživanja na svežem vazduhu i vrhunskog luksuza. A šta kažete na činjenicu da zapravo postoji i jedan baš blizu, u Evropi. I to ni manje ni više nego u Holandiji!

Šta?

U mestu Nordvejk postoji istoimeni bar i restoran na plaži, koji osim naziva sa Tulumom deli i istu dizajn i životnu fiozofiju. Kao i u Meksiku ovde vlada atmosfera opuštenog luksuza i zapravo tu je sve zbog čega uporno štedimo za pošteni đir po Tulumu. Peščana plaža, kul drveni nameštaj, ćilimi u eksterijeru, ogromni stajliš suncobrani sa resama… Unutrašnjost bara još jače miriše na letnju bezbrižnost, pre svega tu su ogromni prozori od poda do plafona, zahvaljujući kojima se muti granica između enterijera i eksterijera. Postoji nekoliko odvojenih prostorija i svaka donosi svoju verziju relaksiranog boho stila, od ozbiljnijeg dela za ručavanje sa kružnim stolovima i drvenim stolicama nalik onima u osnovnim školama, sve do udobnih separea sa hoklicama i foteljama od prepletene kože. Veliki lusteri su od kanapa, a velika stabla banana raspoređena su strateški po uglovima.

 

I hrana je direktno inspirisana meksičkom destinacijom i holandska varijacija igra na prvoj liniji zdravih jednostavnih zalogaja kao što su tost sa avokadom, smutiji i zdrave kaše.

 

Jedino što će vam ovde nedostajati jeste sunce koje nemilosrdno prži. Ipak ni holandsko sunce tokom letnje sezone nije za baciti, pa ako se zateknete u blizini obavezno svratite da vidite šta nudi ovo mesto.

A ukoliko vam se nešto od nameštaja dopadne jednostavno ga možete kupiti, svim zainteresovanim na raspolaganju je posebna kolekcija nameštaja koju na zahtev možete pogledati u njihovom skladištu.

Pa dok na red ne signe onaj „zapravo Tulum“, ni ovo nije loša varijacija na temu.

Saznaj više:
Povezani članci: