Uči, okusi i iskusi: Otkrivamo ideje za održivo putovanje kroz Nemačku

21.11.2022.
RECOMMENDED

https://buro247.rs/wp-content/uploads/2022/11/nemacka3_cover.jpg

Ukoliko smo bar neke vredne lekcije izvukli iz pandemije, to su one koje se tiču važnosti putovanja i udovoljavanja sebi i svojim čulima tokom begova od svakodnevice. Više nije dovoljno da putujemo samo da bismo videli mesto koje svi žele da vide, već se sve više pribegava konceptu avanture u okviru koje isražujemo i osluškujemo sebe, dok prepoznajmo i poštujemo sve što se nalazi oko nas.

Ove sezone za rad na sebi kakav nudi koncept održivih putovanja, odabrali smo Nemačku zbog svih dragulja koje krije i aktivnosti koje  sve popularniji oblik upoznavanja nove zemlje kroz održiv pristup donosi. Otkrivamo vam avanuture posle kojih vam neće biti žao što su se završile, već ćete inspirisani odmah tragati za novim. 

https://buro247.rs/wp-content/uploads/2022/11/1669046944273067.jpg
Ahr region vina
Fotografija: DWI – German Wine Institute

HAJKING I OBILAZAK ORGANSKIH VINARIJA

Pinot gris, Riesling ili Silvaner: Nemačka je zemlja vina. U ovoj zemlji sve veći broj vinogradara prelazi na održivi uzgoj u interesu očuvanja prirodne sredine. Kao rezultat toga, površina nemačkih organskih vinograda se udvostručila u poslednjih deset godina. Posebno među mladim i novim nadolazećim vinarima, u modi su skroz organska vina. Ovo utiče i na konvencionalno vinogradarstvo. Ova vina ne samo da će obogatiti vaš ukus, već čuvaju i sredinu u kojoj su nastala. Baden, Franconia, Mosele, Nahe, samo su neka od imena regija koje možete posteti, izaberite najbližu vašem senzabilitetu i uživajte u praiskonskom ukusu vina i prirodnim lepotama ovih održivih džepova. 

https://buro247.rs/wp-content/uploads/2022/11/1669046339764258.jpghttps://buro247.rs/wp-content/uploads/2022/11/166904624787531-scaled.jpg
Naučni centar Universum u Bremenu,Fotografija: Universum Bremen

POSETA NAUČNIM MUZEJIMA I OBJEKTIMA 

Jedan od glavnih pokretača održivosti je znanje. Te ako tražite dobru startnu poziciju za upoznavanje održivosti možda su ovi edukativni hramovi prava stanica. U Nemačkoj možete naći čitav niz muzeja i izložbenih centara koji razsvetljavanju pitanje  interakcije i povezanosti između ljudi i životne sredine, i predstavljaju osnove klimatski prihvatljivog i održivog života na naučno opravdan i zanimljiv način. Cilj je da se obezbedi važan izvor znanja i da se podigne svest o zadacima koji su pred nama u budućnosti. Tu su i centri i rezervati za istraživanje prirode od kojih su mnogi povezani sa avanturističkim rutama u okolnoj prirodi, gde se novostečeno znanje može odmah proveriti i primeniti. 

Naslovna fotografija: Naučni centar Universum u Bremenu, Fotograjia: Futurium/David von Becker

Saznaj više:
Povezani članci: