Vodič: Paros (ne)otkriveni biser grčke obale

  18.05.2019.
  RECOMMENDED

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2019/05/paros_cover.jpg

  Idealan je trenutak da se posvetimo izboru letnje destinacije za 2019. godinu. Ako ste iole kao ja, na spisak kriterijuma pored toga da je to relativno dostupna i zabavna lokacija, dodajete i da tu nema baš milion ljudi, da ne morate rezervisati ležaljke na plaži i moliti se svim svetima da posle izlaska u zoru nekako uhvatite jedan od pet taksija na ostrvu.
  Zato menjamo fokus sa poznatih i izvikanih lokacija: Mikonos je apsolutno fantastičan, ali na vrhuncu sezone može vam se desiti da se zapitate gde ste to uopšte pošli i da li postoji i jedan pedalj koji ne zahteva napornu logistiku i organizaciju (hint, postoji, očekujte i taj vodič). Santorini je spektakularan, ali situacija sa gužvom i Insta turistima je tu stigla do novog nivoa (razmišljajte o kraju septembra, ili čak oktobru – zalasci su jednako predivni, a turista je značajno manje).https://buro247.rs/wp-content/uploads/2019/05/paros_karakas_zalazak.jpgOstajemo u arhipelagu Kiklada, ali gledamo severnije od Santorinija. Tako je, istražujemo – Paros! Ovo ostrvo će vam od srca preporučiti Grci, jer se zapravo radi o mini verziji Mikonosa.

  Malene kamene uličice? Tu. Bledo-rezedo šaloni? Naravno. Bugenvilija u punom cvatu? Ma, ne morate ni da pitate. Ta dva ostrva su toliko slična, da ponekada ni iskusni znalac ne može baš sa sigurnošću da prepozna šta je šta na fotografiji.

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2019/05/paros_luka.jpg  Saznaj više:
  Povezani članci: