Zašto je Women Who Travel mnogo više od još jednog travel podcasta

  24.10.2022.
  RECOMMENDED

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2022/10/wmntravel_cover.jpg

  Putovanja i avanture tradicionalno su (bila) rezervisana za muškarce, dok žene i dalje vode bitku osvajanja novih teritorija (u doslovnom i prenesenom značenju) u borbi za ravnopravnost. Ženska solo putovanja su do nedavno bila nezamisliva, a u toj sferi i dalje postoji bezbroj prepreka koje se tiču sigurnosti, saznanju da je tako nešto uopšte izvodljivo, pa sve do hrabrosti da se žene odvaže na takav korak. Podcast Women Who Travel koji postoji u okviru Code Nest Traveller magazina, donosi putopisne priče žena koje prenose svoja autentična iskustva i možda vam mogu pomoći da se odvažite na korak kupovine karte za destinaciju koju toliko dugo želite da posetite, ali nemate sa kim. Možda vam društvo i ne treba?

  Voditeljka podcasta je Lale Arikoglu, urednica Code Nest Traveller magazina, a njene gošće čini zajednica žena koje obavljaju socijalni rad usmeren na migrante, preko novinarki, autorki i putnica koje su svoje parče mira pronašle u gustoj divljini. Teme podcasta otvaraju pitanja sporog putovanja, trezvenosti u toku istog, razlika između samoće i usamljenosti, odnosu sa telom, solo putovanjima kao i odmoru sa decom. Uključivanjem gostiju iz različitih sredina i starosnih grupa, kao i priča slušalaca iz celog sveta, Women Who Travel baca svetlo na iskustva i nove tačke gledišta kojima ranije nismo bili izloženi u putničkoj areni.

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2022/10/1666613441042272.jpg

  Razgovori između voditeljke i njenih gošći rezultiraju divnim zaključcima poput dobrote stranaca koje putnice sreću u toku svojih avantura, do činjenice da uprkos ni blizu idealnom svetu u kom živimo ipak imamo priliku da putujemo više nego ikada ranije. Sve veći broj žena se upušta u solo travel avanture, putujući vozom, istraživajući gradove širom Evrope, ali spuštajući se i duboko u divljinu. Kako krilatica podcasta poručuje: mesto žene je gde god ona odluči da bude.

  Saznaj više:
  Povezani članci: