Šta je delusionship i da li je opasan?

  26.07.2023.
  RECOMMENDED

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2023/07/1000x600-2.gif

  Delusionship je najnoviji trend u dejting svetu, a odnosi se na romantično sanjarenje o osobi koja vam se sviđa. Delusionship nije isto što i zaljubljenost, pa o čemu je onda reč?

  U dejting priču ušao je novi termin: delusionship. Gotovo svako od nas je to doživeo, ali ga znamo pod drugim imenom: romantično sanjarenje. U današnjoj dejting klimi, kada se većina upoznavanja odvija digitalno, mnogi zapnu u svetu delusionshipa, zamišljajući se s osobom s kojom se dopisuju- kako ona miriše, kako će provesti prvi dejt, te na kraju krajeva, kako će izgledati njihova budućnost. Osobu koju još nismo imali priliku da upoznamo, a sviđa nam se, idealizujemo, pa čak maštamo o venčanju s njom, deci i ostalim situacijama koje kreiraju ozbiljnu vezu. Stručnjaci to nazivaju „fantazijskim vezama“ i one su potpuno bezopasne, naprotiv, one su često prvi korak u stvaranju veze s nekim. No ,može li takozvani delusionship postati toksičan?

  DELUSIONSHIP VS ZALJUBLJENOST

  Treba razlikovati delusionship od zaljubljenosti. Element fantazije će uvek postojati, pogotovo kod online dopisivanja. Romantiziraćemo apsolutno sve vezano za osobu koja nam se sviđa i to je tipičan primer zaljubljenosti. Kada fantaziranje počne uticati na vašu sposobnost povezivanja s osobom u koju se zaljubljujete, tada govorimo o delusionshipu. Ako se zakopamo u svet maštanja, stvaramo zabludu o osobi o kojoj maštamo. Ključni element delusionshipa je da ste uvereni da je nešto iz vaših fantazija stvarno. Za nekog to može pasti pod masku manifestovanja, poput toga da vam vaša simpatija uzvrati poruku ili vam kaže ono što ste jako želeli, ali važno je ne dopustiti da vas vaša očekivanja u glavi ne koštaju velikog razočaranja.

  @redformandumbazz Imagine a pilgrim trying to read that sentence #delusionship ♬ original sound - KARDASH KINGDOM ?

  Delusionship može postati toksičan kada se počnu brisati granice između fantazije i stvarnosti. Uvek je važno da vaš odnos s nekim živi u stvarnosti, a ne u vašoj mašti. Ako pre samog upoznavanja osobe koja vam se sviđa previše razmišljate o romantičnim ishodima dejta, sami sebi pripremate teren za razočaranje. Njegova ličnost ne mora se uopšte poklopiti sa vašim maštanjem, a u stvarnosti, osoba ni ne može ispuniti sva vaša očekivanja. Zamišljanje nekoga u koga ste zaljubljeni je zdravo, ali pazite da ne zapnete u sopstvenoj glavi u savršenom životu sa osobom koju uopšte ne poznajete.

  Saznaj više:
  Povezani članci: