Šta su beige flags?

19.07.2023.
RECOMMENDED

https://buro247.rs/wp-content/uploads/2023/07/Cover_Wide_flags.jpg

Verovatno ste već odavno usvojili termin red flag kao signal za potencijalnu neprijatnost ili toksičnost koja se odnosi na osobu, u ovom slučaju dejtinga i potencijalnog partnera. Kako je etiketiranje u ljudskoj prirodi, nekad svesno, a nekad nesvesno ocenjujemo nečije obrasce ponašanja i podvodimo ih u neke kategorije. Pa ipak neki ovakav review kada je dejting u pitanju možda i može da pomogne.

Naime, red flag, sam po svojoj isključivosti vrlo lako može biti uvredljiva kategorija, ali je svakako korisno biti upozoren na nečije možda socijalno neprihvatljivo ili jednostavno toksično ponašanje, bilo da je to netrpeljivost prema suprotnom ili istom polu, sebičnost ili odbojnost prema vezivanju.

Još mnogo osobina možemo staviti na tu listu, a šta je sa nečim što nije alarmantno, ali je toliko autentično za određenu osobu? Recimo: voli da dremne posle ručka, opsesivno kompulsivno vodi računa o higijeni, u nedogled raspravlja o svom omiljenom fudbalskom timu- to ćemo jednostavno kategorisati u novi termin beige flags, jer će neko pronaći da je to prilično simpatično, dok će nekom drugom biti potpuni turn off.

@trendhaul I NEED every detail ?? #fypシ #fyp #viral #foryou #relatable #funny ♬ Summer Background Jazz - Jazz Background Vibes

Beige flags takođe ukazuje i na profile u koje nije uloženo dovoljno vremena, fotografija i informacija o osobi koja stoji iza njega. To što je neko kao profilnu fotografiju stavio portret svog kućnog ljubimca, ne mora da znači da je neprivlačan i uvrnut, naprotiv, možda baš traži neku srodnu dušu sa kojom deli ljubav prema psima/mačkama.. Možda stavljanje grupne fotografije kao profilne nije dobra ideja, ali opet ni nečija stidljivost ili nesigurnost ne može biti red flag, jer će se naći baš neka osoba koja će poželeti da je osnaži.

Dakle, beige flags se odnose kako na pojedine specifičnosti u vezi sa nekom osobom,  tako i na nespecifičnosti koje se mogu tumačiti kao nedostatak veštine self-marketinga, a češće kao dosadno i neatraktivno. U svakom slučaju, njihova uloga je putokaz u moru autentičnosti i najrazličitijim ukusima i potrebama.

Saznaj više:
Povezani članci: