Pretraga

Danas počinje leto i treba startovati na pravi način - uz letnji BURO. mini specijal!

Danas počinje leto i treba startovati na pravi način - uz letnji BURO. mini specijal!

Tekst: BURO.


Ako vam nedostaje dobrih vesti, evo jedne genijalne - danas počinje leto! Najlepši deo godine, u kom su dani najduži, sunce najviše na nebu, pića najhladnija, a voće najslađe. Možda nećemo ići na more, možda i hoćemo, ali su svakako ovo oni meseci kada je sve lakše i lepše i kada nas sunce prati u svakoj radnji i na svakom koraku. Najduži dan valja dočekati kako dolikuje i kako ono zaslužuje i zato predlažemo nekoliko stvari za današnji dan koje možete da uradite da proslavite. Srećno leto svima koji slave!

Playlista

BURO. Summer Vibes

Za početak, malo dobrog zvuka i lelujavog vajba. Svako ima onu neku pesmu koja ga podseća na duge letnje šetnje, ili vožnju na more, lubenice u dvorištu, i noge u bazenu, i nije baš jednostavno složiti se koja je ta jedna najletnjija pesma ali je zato playlista uvek dobra ideja. Pogotovo kada prvi dan leta pada u subotu! To obećeva dobar provod, i đuskanje na reci do jutra, a pripreme za to treba izvršiti uz pesme koje će vas odmah ubaciti u summer mode. Od epitoma leta “Watermelon sugar” do klasika poput “Cruel Summer”. Pritisnite play i pustite leto!

Film

"Summertime"

Danas počinje leto i treba startovati na pravi način - uz letnji BURO. mini specijal! (фото 1)

Danas počinje leto i treba startovati na pravi način - uz letnji BURO. mini specijal! (фото 2)

“Summertime” je jedan od onih filmova koji su nepravedno zapostavljeni i o kojima se ne priča dovoljno a ima sve što je potrebno za totalno obožavanje. Leto, Veneciju, romantičnu priču i Katharine Hepburn! Američka udovica odlazi u Italiju a njen san o iznenadnoj romansi postaje gorko-slatka realnost kada upoznaje zgodnog ali oženjenog Italijana. Katharinino prikazivanje usamljene herione je maestralno u toj meri da se mnogi se slažu da je njeno putovanje u Veneciju, mnogo više more prosvetljujuće i ispunjavajuće nego bilo koje jedenje, pijenje i moljenje koje Julia Roberts praktikuje kasnije. 

KNJIGA

"Grčka ostrva"

Danas počinje leto i treba startovati na pravi način - uz letnji BURO. mini specijal! (фото 3)

Znamo da je Lawrence Durrell maestralan pripovedač i da je priča koju priča o svojoj porodici čak i adaptirana u film i beskrajno zabavna a “Aleksandrijski kvartet” književno remek delo, tako da se iz njegovog pera uvek očekuje samo najbolje. “Grčka ostrva” je putopis u kom se on vraća temi koju najviše voli i najbolje poznaje- Mediteranu. I to svemu što njega čini: svetlost, mirisi, arhitektura, mitologija, geografija, fauna, priroda, boje, arheologija, istorija i možda i ono najlepše, ljudi. Ova knjiga nije klasičan putopis, ona je vodič kroz višemilenijsku kulturu i ako vam treba brzi beg na more, da otvorite prozor i duboko udahnete miris soli, sunca, maslinovog ulja i bora ova knjiga će vam to omogućiti.

Danas počinje leto i treba startovati na pravi način - uz letnji BURO. mini specijal! (фото 4)
Danas počinje leto i treba startovati na pravi način - uz letnji BURO. mini specijal! (фото 5)

DOGAĐAJ

Pozdrav letnjim mesecima

Danas počinje leto i treba startovati na pravi način - uz letnji BURO. mini specijal! (фото 6)

Danas od 16h do prvog mraka u Zaokretu se ispraća proleće i dočekuje leto. I to uz muziku Ane Ćurčin i Benjda koji su izdali novi singl “Breskve” najletnjiju moguću stvar u ovom trenutku. Za ovu priliku biće predstavljena prva u nizu dizajniranih lampi na temu godišnjih doba ilustratorke Monike Lang realizovane u saradnji sa Proto radionicom. Iskoristite najduži dan i pozdravite leto!

Danas počinje leto i treba startovati na pravi način - uz letnji BURO. mini specijal! (фото 7)

art

Lepo/Leto je

Danas počinje leto i treba startovati na pravi način - uz letnji BURO. mini specijal! (фото 8)

Da je Marija Pecić poznatija kao @ascoolaskimdeal nekrunisana kraljica predivnih kolorita i prepametnih printova i radova koje obožavamo i na zidu i na telefonu, u to nema sumnje. Ovaj put je specijalno za BURO. proslavljanje leta uradila rad koji nas podseća na osnovne životne filozofije koje trenutno treba upamtiti i mantrati na repeat. Leto je. I lepo je. I te kako!

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor

Ostavite komentar