Novi Sad: Ovo su 4 KAFETERIJE koje ne smete da zaobiđete

12.11.2023.
RECOMMENDED

Hoćemo na pauzu za kafu? To je naša omiljena rečenica! Ipak, pauza za kafu je sinonim za više stvari – odmor, mir, užitak. Zato vam predstavljamo četiri sjajne kafeterije u Novom Sadu. Dok ste tamo izgubićete pojam o vremenu, to vam garantujemo.

Ova oaza u Dunavskom parku postało je obavezno mesto za posetiti u Novom Sadu, kako zbog ambijenta tako i zbog kafe. Naime, Izlet je stvoren kao kafić koji se stapa sa prirodom. Veliki deo lokala je napravljen od stakla i nudi umirujući pogled na šumu koja ga okružuje.

Adresa: Dunavska 22

Jedan od vrhunskih single origin coffee lokala u Novom Sadu, Pogon je nastao sa ciljem da svakoj mušteriji pruži, kako kažu, „pristup sofisticiranoj kulturi kafe„. Naš predlog je da probate jedinstvenu Nitro kafu ili njihov fenomenalan espresso martini. Naravno, i domaća kafa je u ponudi!

Adresa: Sutjeska 2

Dobro, Paleta nije tradicionalna kafeterija, ali ponekad služe i kafu! Prvenstveno je u pitanju prostor za radionice kuvanja i za izložbe, ali se zato često organizuje i „open day“ kada posetioci mogu da dođu na kafu, piće i šta god da je osnivačica Ana Vlatković odlučila da spremi tog dana (sigurno nešto preukusno). Za pravu porodičnu atmosferu, ne može bolje od Palete.

Adresa: Save Vukovića 4

Omiljeni među profesionalcima u industriji, Mala radionica kafe se izdvojila po ozbiljnom znanju i iskustvu. Trenutno drže titulu na šampionatu Srbije u Aeropres-a i direktno sarađuju sa uzgajivačima kafe širom sveta. Ukoliko se zaista razumete u kafu, ovo je mesto koje ne smete da zaobiđete.

Adresa: Ćirpanova 11

Saznaj više:
Povezani članci: