Otkrivamo nove lokale koje treba da obiđete za vrhunski kofeinski užitak

29.09.2023.
RECOMMENDED

Kud god poći, kafi doći. Među novim lokalima kojima kao da nema kraja, izdvajamo 4 kafeterije koje i te kako vrednuju kvalitetnu kafu.

Single Origin

Gde? Makenzijeva 47-49

Specialty kafić po imenu Single Origin je nedavno osvanuo među lokalnim kafeterijama. To što na prvi pogled privlači pažnju jeste prostran lokal i enterijer u industrijskom stilu, kao i činjenica da je idealno mesto za rad na daljinu. Ukoliko se pitate šta je tačno ,,single origin” kafa, u pitanju je kafa koja potiče sa jednog geografskog područja. Ova vrsta specijalitetne kafe najčešće ima jedinstven ukus u odnosu na mešavine kafe iz različitih regija. Pored toga što u svojoj ponudi imaju aeropres i cold brew, Single Origin će uskoro u svojoj ponudi uvrstiti i svakodnevni brunch.

Forum

Gde? Komnen Barjaktara 1-3

Dizajn inspirisan retro stilom je karakterističan za Forum, novi lokal za ljubitelje kafe na Dorćolu. Sam prostor deluje kao da bi mogao da bude korišćen u svrhu izložbe, dok ga utopljuju dekorativni detalji u stilu 70ih. Pored dobro poznatih kafi, Forum služi i espreso tonik. Tu su i domaća peciva koja dolaze direktno iz voljene Pretop pekare.

Drip

Gde? Gospodar Jevremova 46a

Savršena lokacija ove kafeterije znači da će svako na nju naleteti kad tad, a činjenica da je u pitanju još jedan specialty lokal za kafu je dodatni razlog zbog čega je često posećujemo. Ležerna atmosfera, upotpunjena kvalitetnim espresom i svežim kroasanima iz Fini znače da je Drip dobra lokacija za dobro jutro. Činjenica da je u pitanju no smoking lokal je još jedan plus.

Noku Espresso & More

Gde? Slanački Put 76a

Otvoreno u okviru Sunnyville kompleksa, njegov sunčan enterijer nudi pravu dobrodošlicu za svakoga ko svrati u ranim jutarnjim satima. Pored tradicionalnih napitaka, Noku je uvrstio i Chemex pour over među svojih omiljenih ponuđenih kafa. Naravno, tu si i domaći kolači, kao što je kolač od banane koji apsolutno treba probati.

Saznaj više:
Povezani članci: