Pretraga

Ako želite da provedete leto na jugu Francuske razmislite o ovim adresama

Ako želite da provedete leto na jugu Francuske razmislite o ovim adresama

Tekst: BURO.

Možda smo dugo čekali na otvaranje granica sa Francuskom, ali nismo sedeli skrštenih ruku. Istaživali smo online i beležili smo u bookmark svaki novi hotel, a posebno one u kojima sobu možete iznajmiti po pristojnoj ceni. Takođe, u toku ovog perioda bez putovanja smo štedeli kako bismo neke destinacije sa bucket liste doživeli bez ograničenja i kompromisa. Jasno je, pokušali smo da od situacije u kojoj se našao čitav svet izvučemo ono najbolje. Zato danas sa vama delimo svoju malu listu hotela i vila koje smo zapisali na spisak „ići na jug Francuske“. Slobodno se poslužite ovim smernicama i slobodno nam se javite ako se sretnemo na kanskom šetalištu.

Žuan le Pin

Ako želite da provedete leto na jugu Francuske razmislite o ovim adresama (фото 1)
Ako želite da provedete leto na jugu Francuske razmislite o ovim adresama (фото 2)
Ako želite da provedete leto na jugu Francuske razmislite o ovim adresama (фото 3)

Žuan le Pin se zgodno nalazi na putu između Kana i Nice, a pri tom ima dugačku peščanu plažu koja se proteže dužinom čitavog mesta što ga čini idealnom bazom ako letujete na jugu. Upravo tako se i zove hotel otvoren 2020. godine Le Sud je mali hotel uređen u tipično mediteranskom stilu, a iza uređenja enterijera stoji dizajnerka Stéphanie Lizée. Ona je smeštaj opremila custom made nameštajem i detaljima koji su delo lokalnih zanatlija. Ukupno postoji 29 soba, a najlepši deo je ozelenjena bašta na kojoj se svakog jutra služi doručak. Poen plus hotel osvaja i zbog svoje lokacije, dovoljna je kratka šetnja da stignete do plaže.

Ako želite da provedete leto na jugu Francuske razmislite o ovim adresama (фото 4)
Ako želite da provedete leto na jugu Francuske razmislite o ovim adresama (фото 5)

Nica

Ako želite da provedete leto na jugu Francuske razmislite o ovim adresama (фото 6)
Ako želite da provedete leto na jugu Francuske razmislite o ovim adresama (фото 7)
Ako želite da provedete leto na jugu Francuske razmislite o ovim adresama (фото 8)

 

Naravno, odsesti baš u Nici nosi poseban šarm, a sve se podiže na novi nivo ako se odlučite za hotel Amour (pripada istom lancu kao hoteli Hôtel Amour i Grand Amour u Parizu). Vlasnici Emmanuel Delavenne, André Saraiva i Thierry Costes odlučili su da naprave i svoju bazu na moru, a sve je dizajnirano po uzoru na starinsku vilu za odmor. Nameštaj je u retro fazonu, a nežna nijansa ružičaste dominira, ona se nalazi na zidovima, stolicama, pa čak i na mermeru u kupatilu. Sjajno je što hotel poseduje privatnu plažu opremljenu plavo-belim suncobranima i ležaljkama. Na plaži postoji i restoran koji slavi lokalnu tradiciju kroz jelovnik koji nudi Niçoise salatu, pisaladijer i francuske sendviče. Hladan francuski roze se podrazumeva.

 

Ako želite da provedete leto na jugu Francuske razmislite o ovim adresama (фото 9)
Ako želite da provedete leto na jugu Francuske razmislite o ovim adresama (фото 10)

Hijer

Ako želite da provedete leto na jugu Francuske razmislite o ovim adresama (фото 11)
Ako želite da provedete leto na jugu Francuske razmislite o ovim adresama (фото 12)

 

Hotel Lido je kompletno renoviran 2018. godine pod vođstvom Patriciae i Philippea Diasa. Šarmantni hotelčić sada ima 17 soba, uključujući i kolibu koja se nalazi na samoj plaži. Iako je hotel mali, ima privatnu plažu sa koje se pogled pruža na okolna ostrva, a tu je i restoran na plaži koji je kao stvoren za bezbrižno uživanje u fantastičnim ukusima.

 

Ako želite da provedete leto na jugu Francuske razmislite o ovim adresama (фото 13)
Ako želite da provedete leto na jugu Francuske razmislite o ovim adresama (фото 14)

Kan

Ako želite da provedete leto na jugu Francuske razmislite o ovim adresama (фото 15)
Ako želite da provedete leto na jugu Francuske razmislite o ovim adresama (фото 16)
Ako želite da provedete leto na jugu Francuske razmislite o ovim adresama (фото 17)

Ukoliko imate veće društvo koje je raspoloženo za putovanje, iznajmljivanje prave francuske vile je obavezno na spisku. Villa Riviera nudi smeštaj za šestoro ljudi, a kuća je originalno sagrađena 1954. godine i naravno sada je u potpunosti renovirana. U dvorištu se nalazi ovalni bazen i prelep deo za odmaranje i ručavanje na otvorenom. Spavaće sobe nude direktan izlaz na dvorište, a kuhinja se nalazi u ćošku i ima dva staklena zida koji gledaju na bazen. Ovde je sve u funkciji postizanja apsolutnog mira.

Ako želite da provedete leto na jugu Francuske razmislite o ovim adresama (фото 18)

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor