Pretraga

Ako vam se još ne izlazi među ljude, možda je hotel u obliku staklene kocke idealno rešenje?

Ako vam se još ne izlazi među ljude, možda je hotel u obliku staklene kocke idealno rešenje?

Naravno šalimo se, ali ovakav odmor nije loša ideja

Tekst: BURO.

Tik pored Rejkjavika kompanija ÖÖD instalirala je dve luksuzne kolibe koje je se izrađuju u kombinaciji stakla i drveta, zapravo većinski materijal jeste, neočekivano, staklo! Oni su u saradnji sa hotelom Panorama Glass Lodge ponudili svima opciju da sebi priušte jedinstveni odmor. Spavaća soba je kompletno od stakla (čak i plafon!) kako bi gosti dobili kompletan utisak spavanja na otvorenom. No, sve je mnogo udubnije nego što zvuči, kolibe su opremljene vrlo finim nameštajem i pri uređenju se pazilo na svaki detalj.

Ako vam se još ne izlazi među ljude, možda je hotel u obliku staklene kocke idealno rešenje? (фото 1)

Ipak, neki delovi ove kućice su zaklonjeni drvetom, tako da se ne morate brinuti o privatnosti u kupatilu, na primer. Kompanija ÖÖD specijalizovana je za izradu staklenih kućica koje preporučuju kao super izbor za život, kancelariju, ili kao zimsku baštu. Budući da dolaze sa severa Evrope naravno da su razmišljali o izolaciji i dugotrajnosti upotrebljenog materijala, tako se krov izrađuje od „termo stakla“ koje se zagreva uz pomoć metalnih oksida koji služe kao električni otpor. Zbog toga kada sneg pada ne zadržava se kao pokrivač na krovu kolibice, već se odmah topi. Tako da možete ležiti ušuškani u krevetu u zavejanoj kući, ali da ipak gledate zvezde (i polarnu svetlost ako imate sreće).

Ako vam se još ne izlazi među ljude, možda je hotel u obliku staklene kocke idealno rešenje? (фото 2)
Ako vam se još ne izlazi među ljude, možda je hotel u obliku staklene kocke idealno rešenje? (фото 3)
Ako vam se još ne izlazi među ljude, možda je hotel u obliku staklene kocke idealno rešenje? (фото 4)

Iako koliba ima samo 21 kvadratni metar, sve je veoma promišljeno uklopljeno, pa čak postoji i dovoljan broj ormara i fioka za stvari, a naravno, postoje i zavese zahvaljujući kojima povremeno možete dobiti totalnu privatnost.

Ako vam se još ne izlazi među ljude, možda je hotel u obliku staklene kocke idealno rešenje? (фото 5)

A najbolja stvar? Ovaj mini hotelski kompleks (na velikom imanju postavljene su samo dve kućice) je samo ogledni primer, kompanija ÖÖD nudi razičite kabine, što da, praktično znači da i na vašem imanju možete instalirati jednu ovako posebnu građevinu. Dovoljno je da imate građevinsku dozvolu i oni će vam predložiti vreme izrade. Kada se dopreme elementi za sklapanje je potrebno samo dan-dva, a izdaće vam i garanciju od dve godine. Možda je vreme da prestanemo da maštamo o kućici na drvetu i pošaljemo zahtev za jednu staklenu?

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor