Pretraga

Evropska unija je najavila otvaranje granica - predlažemo vam šarmantan city break

Evropska unija je najavila otvaranje granica - predlažemo vam šarmantan city break

Tekst: Jelena Karakaš

Potvrđene su najave da će svi vakcinisani građani moći da uđu u zemlje Evropske unije uz potvrdu o vakcini, dok čekamo tačan datum prisećamo se onog vremena kada smo vikend u nekoj obližnjoj prestonici posmatrali kao nešto što se podrazumeva. Toliko da smo tražili alternativne lokacije, udaljenje destinacije i gradove koji nisu toliko opterećeni prilivom turista. Posle ove prinudne pauze upravo nam nedostaju ti dobro poznati gradovi, o kojima se čini da sve znamo, a sa svakom sledećom posetom otkrijemo nove stvari. Želimo bliskost ponovo posećenih destinacija, želimo da opet posetimo male kafiće u kojima smo doručkovali, ogromne muzeje čiji hodnici odjekuju i da jedemo sladoled na klupi dok gledamo u fontanu. Male prozaične želje, one koje čine život, da nam se u glavi vrti „Sunday Kind of Love“ i da sve nekako deluje dobro. U to ime virtuelno smo prošetali po sajtovima koji nude stanove za iznajmljivanje i izdvojili smo favorite širom Evrope.


BARSELONA

Evropska unija je najavila otvaranje granica - predlažemo vam šarmantan city break (фото 1)
Evropska unija je najavila otvaranje granica - predlažemo vam šarmantan city break (фото 2)
Evropska unija je najavila otvaranje granica - predlažemo vam šarmantan city break (фото 3)
Evropska unija je najavila otvaranje granica - predlažemo vam šarmantan city break (фото 4)

Barselona je jedna od onih destinacija koje su sjajan izbor tokom čitave godine i uvek ćete naći neku novu zabavu kad god došli. Destination BCN nudi izbor dizajn stanova u kojima možete odsesti u toku putovanja, predlažemo vam smeštaj Marimon koji se nalazi u centru. Ima 65 kvadrata i poseban je po tome što ima velike ovalne prozore koji pružaju pogled na Barsu kao na dlanu. Enterijer je uređen u svetlim bojama, sa nekoliko dizajn komada koji sve dižu na viši nivo kao što su male Vitra police i Ercol „Butterfly“ stolice iz pedesetih. Iako je dnevna soba predivna, još veći spektakl jeste velika teresa sa ležaljkama kao stvorena da otvorite flašu Cave uz zalazak, pre nego što krenete u istraživanje grada.

Evropska unija je najavila otvaranje granica - predlažemo vam šarmantan city break (фото 5)


LISABON

Evropska unija je najavila otvaranje granica - predlažemo vam šarmantan city break (фото 6)
Evropska unija je najavila otvaranje granica - predlažemo vam šarmantan city break (фото 7)
Evropska unija je najavila otvaranje granica - predlažemo vam šarmantan city break (фото 8)
Evropska unija je najavila otvaranje granica - predlažemo vam šarmantan city break (фото 9)

Vikend u Lisabonu? Pa, može! I to bi bilo sjajno ako bi smeštaj mogao da bude Baixa House. Radi se o konceptu između hotela i Airbnb-a, naime to je zgrada iz XVIII veka koja je renovirana u potpunosti, a možete birati između 13 različitih stanova. Nalazi se u centru grada, na nekih pet minuta šetnje od trga Praça do Comercio. Svaki od stanova nosi ime po jednoj od bašta u Lisabonu i upravo je to bila i inspiracija za uređenje enterijera za koje su arhritekte iskoristile mnoštvo ručno rađenih komada nameštaja i detalja za kuću portugalskih zanatlija. Drugačije i vrlo posebno!

Evropska unija je najavila otvaranje granica - predlažemo vam šarmantan city break (фото 10)
Evropska unija je najavila otvaranje granica - predlažemo vam šarmantan city break (фото 11)
Evropska unija je najavila otvaranje granica - predlažemo vam šarmantan city break (фото 12)


PARIZ

Evropska unija je najavila otvaranje granica - predlažemo vam šarmantan city break (фото 13)
Evropska unija je najavila otvaranje granica - predlažemo vam šarmantan city break (фото 14)
Evropska unija je najavila otvaranje granica - predlažemo vam šarmantan city break (фото 15)

Ko ne bi krenuo u Pariz iz ovih stopa? Nema takvih. Nismo ni mislili. Francuska prestonica je čarobno mesto gde u zavisnosti od smeštaja i kvratova gde se krećete svaki put možete imati drugačije iskustvo putovanja i doživeti grad na novi način. Za epizodu 2021. predlažemo da vaša baza bude Marais, šareni, razigrani arondisman gde nikada nije dosadno. Rue Quincampoix je vrlo poseban stan koji možete rentati. Sve izgleda kao da je direktno ispalo iz XVII veka, uz predivne umetnine dostojne muzeja, neverovatno visoki plafoni, prozori od poda do plafona i kamin u stilu italijanske renesense učiniće da se osećate kao da niste otputovali u Pariz, već na neku drugu planetu. Kao kontrast tu je spavaća soba u pastelno ružičastoj boji, a plafon iznad trpezarije je oslikan u stilu freske. Zemlja čuda!

Evropska unija je najavila otvaranje granica - predlažemo vam šarmantan city break (фото 16)
Evropska unija je najavila otvaranje granica - predlažemo vam šarmantan city break (фото 17)


VENECIJA

Evropska unija je najavila otvaranje granica - predlažemo vam šarmantan city break (фото 18)

Ova godina je donela dobre vesti, velikim kruzerima više neće biti dozvoljno da pristaju u istorijski centar Venecije što će malo rasteretiti ovaj mega popularan grad. Predlažemo da ugrabite svoje mesto među prvim turistima koji će se tamo vratiti i da bukirate stan Casa Flora. U 180 kvadrata može boraviti do šestoro ljudi, pa već krenite u kampanju među prijateljima. Stan se nalazi na San Marco trgu i predstavlja savršen spoj raskošne istorije Venecije (zgrada potiče iz XIX veka) i savremenog uređenja. Savršeno za ljubitelje modernog dizajna.

Evropska unija je najavila otvaranje granica - predlažemo vam šarmantan city break (фото 19)
Evropska unija je najavila otvaranje granica - predlažemo vam šarmantan city break (фото 20)

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor