Pretraga

Glamur na Azurnoj obali, otkrijte kultni hotel Epi 1959 (mi smo zaljubljeni!)

Glamur na Azurnoj obali, otkrijte kultni hotel Epi 1959 (mi smo zaljubljeni!)

Tekst: BURO.

Postoji bezbroj hotela ali neki su toliko posebni i skoro nestvarni da su praktično kategorija za sebe. Takav je slučaj sa malenim hotelom Epi 1959 u San Tropeu. Radi se o šik destinaciji sa odmor koja broji samo deset soba, ali restoran, teniski tereni i deo oko bazena rade na principu privatnog kluba. Ako sanjate o istinskom glamuru sa sredine XX veka, ovo je mesto za vas!

Glamur na Azurnoj obali, otkrijte kultni hotel Epi 1959 (mi smo zaljubljeni!) (фото 1)
Glamur na Azurnoj obali, otkrijte kultni hotel Epi 1959 (mi smo zaljubljeni!) (фото 2)
Glamur na Azurnoj obali, otkrijte kultni hotel Epi 1959 (mi smo zaljubljeni!) (фото 3)

Epi 1959 je svoje najbolje dane video tokom šezdesetih godina u zlatno doba rivijere, a onda je 2018. godine dobio novi život. Za preokret je odgovorna dizajnerka Monica Damonte koja je mestu vratila stari sjaj, prateći nit inspiracije sa starih slika koje odišu slobodnim životom i bezbrižnoću prohujalih vremena. Monica je znalački sve to smućkala u uređenje koje će istog momenta u vama probuditi Brigitte Bardot u old school bikiniju u sunčano žutoj boji.

Glamur na Azurnoj obali, otkrijte kultni hotel Epi 1959 (mi smo zaljubljeni!) (фото 4)
Glamur na Azurnoj obali, otkrijte kultni hotel Epi 1959 (mi smo zaljubljeni!) (фото 5)

Kako se ne bi narušio poseban duh mesta, enterijer u sobama je vrlo sveden, nameštaj je od ratana, na prozorima su raznobojni vitraži, a sofe i fotelje presvučene su vintage tekstilom sa floralnim printom. Jednako pažnje posvećeno je i dvorišnom delu, kao i okolini bazena, a taj deo posla preuzela je Madison Cox - dizajnerka koja je odgovorna za baštu Majorelle u Marakešu. I nije samo da sve izgleda kao vremenska kapsula, u hotelu se trude da svi njihovi gosti uživaju u razdraganom letnjem životu kakav se vodio pre nekoliko decenija pa na recepciji mogu zakazati tenis, ili jednostavno leškariti kraj jednog od dva bazena dok ne dođe vreme za ručak u veoma dobrom restoranu. Posle ručka i rozea, na redu je šetnja po peščanoj plaži Pampelonne, a zatim nova tura pića pre večere uz zalazak sunca na Mediteranu. To je način života kome bismo se rado prepustili.

Glamur na Azurnoj obali, otkrijte kultni hotel Epi 1959 (mi smo zaljubljeni!) (фото 6)
Glamur na Azurnoj obali, otkrijte kultni hotel Epi 1959 (mi smo zaljubljeni!) (фото 7)
Glamur na Azurnoj obali, otkrijte kultni hotel Epi 1959 (mi smo zaljubljeni!) (фото 8)

Kako oni kažu najveće životne radosti su one najjednostavnije i mi se moramo složiti! Uz informaciju da se su najavljeni komercijalni letovi za Pariz od juna, ostavljamo vas uz misao o ovom mestu koje eleganciju i luksuz diže na novi nivo.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor