Pretraga

Grčka otvara granice: Predlažemo vam fantastične hotele na Kikladama (ne, ne pričamo o Mikonosu i Santoriniju)

Grčka otvara granice: Predlažemo vam fantastične hotele na Kikladama (ne, ne pričamo o Mikonosu i Santoriniju)

Tekst: BURO.

Da li je stigao onaj momenat kome se nadamo još od početka leta? Izgleda da jeste. Pre nekoliko dana ambasador Srbije u Grčkoj Dušan Spasojević saopštio je da je zvaničnom odlukom grčke vlade za srpske državljane otvoren i granični prelaz Evzoni. Da biste ušli na teritoriju Grčke neophodno je da sa sobom imate potvrdu o primljenoj vakcini bilo kog proizvođača dostupnog u Srbiji, ili negativan PCR test. Najjednostavnije je imati potvrdu o vakcinaciji, jer je za ulazak na grčka ostrva, izuzev ostrva Evija i Lefkada, potrebno ili dodatno uverenje o vakcinaciji ili novi PCR test, ne stariji od 72 sata, pri tome se prznaju svi sertifikati eUprave – digitalni i odštampani. Ta vest nas je odmah inspirisala da se ulogujemo na Booking i proverimo dostupnost nekih novih, ali i hotela koje volimo godinama. Posle teške godine jedino o čemu možemo da mislimo jeste aposlutni odmor i celodnevno gledanje u nepregledno plavetnilo, pa smo se odlučili za Kiklade, ali za ona neizvikana ostrva gde je i inače manja gužva, a odmor mirniji. Donosimo vam pregled naših favorita, nadamo se da smo vas inspirisali da organizujete porodicu i prijatelje i zgrabite ovo leto. Uživajte!

Éros Kéros, Koufonisia

Grčka otvara granice: Predlažemo vam fantastične hotele na Kikladama (ne, ne pričamo o Mikonosu i Santoriniju) (фото 1)
Grčka otvara granice: Predlažemo vam fantastične hotele na Kikladama (ne, ne pričamo o Mikonosu i Santoriniju) (фото 2)
Grčka otvara granice: Predlažemo vam fantastične hotele na Kikladama (ne, ne pričamo o Mikonosu i Santoriniju) (фото 3)

Geografski locirano južno od Naksosa, u središtu Kiklada, Koufonisia je zapravo grupa od dva ostrva, Ano i Kato Koufonisi. Samo je Ano Koufonisi naseljen i ima glavno lučko selo u kojem se nalazi sav smeštaj, taverne i prodavnice. Odmor na Koufonisia ostrvu je neverovatno tih, zaboravićete da ste ikada i boravili u gužvi. Hotelčić odiše diskretnim luksuzom i fokus je okrenut ka postizanju harmonije sa prirodom. Ukoliko vam je zaista svega dosta izolovan položaj ovog smeštaja može smiriti vaše uzburkane misli, a uz to kuća je okružena maslinovim i drvećem limuna. Pomislićete da ste se probudili usred bajke.

Grčka otvara granice: Predlažemo vam fantastične hotele na Kikladama (ne, ne pričamo o Mikonosu i Santoriniju) (фото 4)
Grčka otvara granice: Predlažemo vam fantastične hotele na Kikladama (ne, ne pričamo o Mikonosu i Santoriniju) (фото 5)
Grčka otvara granice: Predlažemo vam fantastične hotele na Kikladama (ne, ne pričamo o Mikonosu i Santoriniju) (фото 6)

Milos Breeze, Milos

Grčka otvara granice: Predlažemo vam fantastične hotele na Kikladama (ne, ne pričamo o Mikonosu i Santoriniju) (фото 7)
Grčka otvara granice: Predlažemo vam fantastične hotele na Kikladama (ne, ne pričamo o Mikonosu i Santoriniju) (фото 8)

Milos je ostrvo koje je zahvaljujući društvenim mrežama izbilo u prvi plan. Dovoljno je da vidite samo par fotografija i automatski ga upisujte na svoj spisak „posetiti“. Iz tirkiznog mora u raznovrsnim formacijama izranjaju bele stene koje deluju kao da su na Marsu, a u realnosti nalaze se na ostrvu između Atine i Krita. Ako vas ne privuku puki estetski kriterijumi, dodaćemo da od svih ostrva Kiklada Milos ima najviše plaža, preko sedamdeset! Naravno da su dostupni i sjajni boutique hoteli koje možete bukirati, predlažemo Milos Breeze. Hotel je smešten na litici tako da je pogled iz snova zagarantovan. Infinity bazen je mesto zbog koga ćete zaboraviti i na telefon i na laptop, spektakl divlje prirode je ipak zanimljiviji od bilo čega što čovek može da smisli. Da wi-fi je dostupan, ali vam neće trebati, osim da aploadujete pokoji stori. Plaža Pollonia je udaljena jednu kratku šetnju, na ovom mestu velike su šanse da ćete se restartovati u potpunosti.

Grčka otvara granice: Predlažemo vam fantastične hotele na Kikladama (ne, ne pričamo o Mikonosu i Santoriniju) (фото 9)
Grčka otvara granice: Predlažemo vam fantastične hotele na Kikladama (ne, ne pričamo o Mikonosu i Santoriniju) (фото 10)

Parílio, Paros

Grčka otvara granice: Predlažemo vam fantastične hotele na Kikladama (ne, ne pričamo o Mikonosu i Santoriniju) (фото 11)
Grčka otvara granice: Predlažemo vam fantastične hotele na Kikladama (ne, ne pričamo o Mikonosu i Santoriniju) (фото 12)
Grčka otvara granice: Predlažemo vam fantastične hotele na Kikladama (ne, ne pričamo o Mikonosu i Santoriniju) (фото 13)

Ovaj prelepi hotel na Parosu otvoren je 2019. godine, a zbog pandemije još uvek nije pružio maksimum svojih kapaciteta. Radi se o hotelu iz lanca Design Hotels što je jasan znak da je u pitanju mesto gde se pomno mislilo o svakom detalju, od koncepta, sve do detalja po sobama. Nalazi se nadomak šarmantnog mesta Nausa i kombinuje savremeni grčki dizajn i komade najpopularnijih evropskih dizajnera (naravno da su tu neizbežne LRNCE prostirke). Sve je u bež tonovima što momentalno budi osećaj smirenosti i opuštenosti. A da zadovoljite i čulo ukusa, tu je restoran u Mr. E, kojim rukovodi kuvar Alexandros Tsiotinis. U duhu koncepta novog nomadskog luksuza Alexandros se odlučio da se jelovnik vrti oko lokalne kuhinje Parosa, a za svoje remiksovane tradicionalne specijalitete koristi sveže namirnice. Ukoliko verujete da ste ovog leta zaslužili nešto zbilja posebno – samo napred.

Grčka otvara granice: Predlažemo vam fantastične hotele na Kikladama (ne, ne pričamo o Mikonosu i Santoriniju) (фото 14)
Grčka otvara granice: Predlažemo vam fantastične hotele na Kikladama (ne, ne pričamo o Mikonosu i Santoriniju) (фото 15)
Grčka otvara granice: Predlažemo vam fantastične hotele na Kikladama (ne, ne pričamo o Mikonosu i Santoriniju) (фото 16)

Verina Astra, Sifnos

Grčka otvara granice: Predlažemo vam fantastične hotele na Kikladama (ne, ne pričamo o Mikonosu i Santoriniju) (фото 17)
Grčka otvara granice: Predlažemo vam fantastične hotele na Kikladama (ne, ne pričamo o Mikonosu i Santoriniju) (фото 18)
Grčka otvara granice: Predlažemo vam fantastične hotele na Kikladama (ne, ne pričamo o Mikonosu i Santoriniju) (фото 19)

Sifnos je kikladsko ostrvo koje pruža svu magiju kakvu očekujete od grčkih ostrva: priroda je prelepa, plaže su peščane, seoca su okrečena u blistavo-belu boju, a tu možete uživati u fantastičnoj hrani i vinu. Ostrvo je udaljeno 130 kilometara od Atine i okruženo je ostrvima Serifos, Milos i Kimolos koja možete posetiti, budući da su povezani brodskim linijama. Boutique hotel Verina Astra doneće vam mir koji je prekopotreban. Nalazi se na uzbrdici zbog čega je iz soba i sa bazena dostupan pogled koji će vas sasvim sigurno ostaviti bez reči. Čak je i noću čarobno, budući da su zvezde na ovom mestu vidljive i blistave, zbog čega je hotel i dobio naziv. Apartmani su uređeni u boho stilu u svedenoj paleti boja koja je tu kao nenametljivi pratilac koja se dešava napolju. Na tri kilometara od hotela nalazi se fotogenično seoce Artemonas (ako ikada poželite da izađete iz hotela).

Grčka otvara granice: Predlažemo vam fantastične hotele na Kikladama (ne, ne pričamo o Mikonosu i Santoriniju) (фото 20)
Grčka otvara granice: Predlažemo vam fantastične hotele na Kikladama (ne, ne pričamo o Mikonosu i Santoriniju) (фото 21)
Grčka otvara granice: Predlažemo vam fantastične hotele na Kikladama (ne, ne pričamo o Mikonosu i Santoriniju) (фото 22)
Grčka otvara granice: Predlažemo vam fantastične hotele na Kikladama (ne, ne pričamo o Mikonosu i Santoriniju) (фото 23)

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor