Pretraga

Kankun: Mesto gde ćete ostvariti sve svoje (putničke) snove

Kankun: Mesto gde ćete ostvariti sve svoje (putničke) snove

Tekst: Jelena Karakaš

Foto: Jelena Karakaš

Kankun ima magičnu moć da čim izgovorite ime tog grada u glavi momentalno kreću da vam se ređaju asocijacije: egzotično, zabavno, luksuzno, drugačije... I kao da već čujete zarazne melodije marijači svirača...a sve lagano miriše na lajm, so, i da li to osećate ukus Margarite?! A ono što ćete posle leta od 10 plus sati od Beograda shvatiti jeste da su sve te asocijacije skroz tačne.

Kankun: Mesto gde ćete ostvariti sve svoje (putničke) snove (фото 1)
Kankun: Mesto gde ćete ostvariti sve svoje (putničke) snove (фото 2)
Kankun: Mesto gde ćete ostvariti sve svoje (putničke) snove (фото 3)

I da kad se spustite na tlo Meksika je sve i bolje nego što ste zamišljali! Jer je Kankun jedno od onih bistavih mesta gde su boje intenzivnije, svetlost jača, a pejzaži iz one kategorije u mašti koja kaže – ovako izgleda tropski raj. Realno, čak ne morate ni da sletite, sve to će vam biti jasno kad avion krene sa spuštanjem i kada kroz prozor možete videti nepregledan tirkiz. Bez izuzetka, u Kankun stižete dobre volje i pre nego što se check-inujete u hotel. Do sedamdesetih to je bilo maleno ribarsko selo, a nekoliko decenija kasnije Kankun nudi ponešto za svačiji ukus, i u tome leži njegova lepota. Ovog proleća istraživala sam šta Kankun nudi i zato je sada pred vama mini vodič, tu je sadržaj za baš sve želje i lokacije koje će odgovoriti i na najsmelija očekivanja.

AKO ŽELITE MIRAN ODMOR ISPUNJEN UŽIVANJEM

Kankun: Mesto gde ćete ostvariti sve svoje (putničke) snove (фото 4)
Kankun: Mesto gde ćete ostvariti sve svoje (putničke) snove (фото 5)

Margaritaville Island Reserve Riviera Cancun je hotel koji će vas instant osvojiti, kako svojom šarmantnom arhitekturom koja se uklapa u krajolik gde je stvorena iluzija seoca od pet zvezdica, tako i neverovatnom ljubaznošću svih zaposlenih koji su istinski razdragani i spremni da turistima pomognu da što bolje upoznaju njihovu tradiciju. Hotel je koncipiran kao kompleks niskih zgradica koje su raštrkane iza predivne peščane plaže, a spojene su „rekom“ bazena, pa je moguće proplivati celo imanje, samo se povremeno zaustavljajući u plutajućim barovima. Nisam znala da mi je to potrebno u životu, ali stvarno jeste! Margaritaville funkcioniše po principu all-inclusive usluge, a umesto ključa koristi se stilizovana narukvica, pa ovde u bukvalnom smislu možete sve ostaviti iza sebe i samo postojati u bikiniju. Pored toga što je gostima na raspolaganju šta god im padne na pamet za vreme boravka u hotelu, ovaj hotelski lanac specifičan je i po personalizovanju mini bara, kad se check-inujete u posebnoj prodavnici „kupujete“ sve što biste voleli da se nađe u frižideru u vašoj sobi. A sobe su ogromne! Kako bi svi maksimalno uživali, sve je prostrano i vrlo praktično, ovu obožavateljku sunca je oduševila super size terasa, sa koje se pruža pogled na Karipsko more iznad kog se u zoru diže sunce. Nekada džet leg nije loša stvar, jer ovde nećete želeti da propustite ni sekund. Od dočeka na ulazu sa Margarita sladoledom jasno je da je hotel projektovan za prepuštanje dokolici, atmosfera je prijateljska, možete lako steći nove poznanike, a opet ima dovoljno zona za kuliranje da se možete osamiti sa svojim mislima. Ukoliko ste upali u vergl života, ovo mesto je stvoreno za oštro skretanje u nerad, bonus info – Kankun je 7 sati iza naše vremenske zone, tako da zaista, zaista nećete moći ništa da radite. Znam, apslutno genijalno!

Kankun: Mesto gde ćete ostvariti sve svoje (putničke) snove (фото 6)
Kankun: Mesto gde ćete ostvariti sve svoje (putničke) snove (фото 7)
Kankun: Mesto gde ćete ostvariti sve svoje (putničke) snove (фото 8)

AKO ŽELITE ROMANTIČNU EPIZODU

Kankun: Mesto gde ćete ostvariti sve svoje (putničke) snove (фото 9)
Kankun: Mesto gde ćete ostvariti sve svoje (putničke) snove (фото 10)

Želite ceo paket iz mašte? I beli pesak i visoke palme i kućice iznad vode i spa centar inspirisan drevnim ritualima? Čestitke, upravo to ćete pronaći u hotelima El Dorado i Palafitos. Radi se o nekoliko hotela u nizu i svaki nosi svoje specifičnosti u zavisnosti od želja gostiju. Ipak, ono što je svima zajedničko jeste da se radi o smeštaju koji je kao stvoren za romantičan odmor u dvoje. Postoji čak i crkva, tako da je to mesto čest izbor za venčanja (poseduju i poseban deo u spa centru namenjen ulepšavanju mlade i gošći). No, kako je sve veoma veliko, sačuvan je taj divan osećaj privatnosti. Gosti mogu direktno izaći u bazen iz sobe (na raposlaganju su swim up sobe), ili izabrati gnezdo-mrežu na plaži ispod palmi, ili uživati u obroku na plaži u posebno dizajniranim belim šatorima. Za one koji žele potpunu privatnost i luksuz tu je Palafitos, kućice na vodi, koje imaju stakleni pod. Očekivano, svi restorani su u skladu sa pet zvezdica koliko hotel poseduje, pa se ovde uživa u kulinarskim bravurama koje su posebno orijentisane ka morskim plodovima i lokalno uzgojenim namirnicama. Ništa ne narušava tropsku idilu.

Kankun: Mesto gde ćete ostvariti sve svoje (putničke) snove (фото 11)
Kankun: Mesto gde ćete ostvariti sve svoje (putničke) snove (фото 12)

AKO ŽELITE DA ODUŠEVITE KLINCE

Kankun: Mesto gde ćete ostvariti sve svoje (putničke) snove (фото 13)
Kankun: Mesto gde ćete ostvariti sve svoje (putničke) snove (фото 14)
Kankun: Mesto gde ćete ostvariti sve svoje (putničke) snove (фото 15)

I to ne kažem olako. Već ono kad želite da ih skroz na skroz raspametite, tako da će i godinama i godinama kasnije pričati o putovanju... E tad je pravi izbor Nickelodeon Hotels & Resorts Riviera Maya. O, da, to je hotel u potpunosti zasnovan na likovima iz Nickelodeon crtaća. U piceriji ćete naleteti na skulpture Nindža kornjača (možete ručati sa Rafelom za stolom, na primer), doručak se služi u restoranu „Špatula“ koji je inspirisan Sunđer Bobom, Patrik zvezda je čuvar plaže i sve tako dalje. I same sobe su inspirisane junacima, pa tako postoje porodični apartmani gde je sve podignuto na viši nivo. U Sunđer Bob apartmanu na terasi koja gleda na more postoji kućica u obliku ananasa čija unutrašnjost je uređena na Bobovu kuću. I tu se sve ne završava! Tik uz hotel je i Aqua Nick akvapark gde se nastavlja opsesija crtaćima. Dok klinci šize na bazenima, za odrasle su rezervisane šarene kabane u mirnijem delu parka. Realno, možete se i vi prepustiti opštoj euforiji zabave, na ovom mestu je praktično nemoguće biti namćor.

AKO ŽELITE GASTRONOMSKO UŽIVANJE

Kankun: Mesto gde ćete ostvariti sve svoje (putničke) snove (фото 16)

Ono što odlikuje sve hotele koji pripadaju hotelskoj grupaciji Karisma jeste velika pažnja ka sektoru hrane i pića, sa svakim novim hotelom se trude da obogate ponudu i da gostima pruže nešto posebno. Hotel Azul Beach Resort Riviera Cancun ima 8 restorana, a među njima se ističe Le Chique jedan od 50 najboljih restorana u Latinskoj Americi, odnosno jedan od 25 najboljih u Meksiku. Radi se o avangardnom pristupu gastronomiji, gde tim uigranih kuvara kroz fine dining otkriva inovativnu meksičku kuhinju. Le Chique zahteva da zaboravite na vreme i da se u istinskom slow life maniru prepustite ukusima koji će vas navesti da se zamislite, pomalo zbunite, a sasvim izvesno oduševite! Svaki zalogaj je koncipiran kao eksplozija sukobljenih ukusa koji se pretapaju i sklapaju čineći svako jelo malim spektaklom za sebe. Ono što iz iskustva mogu da kažem da ćete ovaj neverovatan restoran napustiti razdragani i srećni, a to je najbolje što kulinarska alhemija može da nam podari.

Kankun: Mesto gde ćete ostvariti sve svoje (putničke) snove (фото 17)
Kankun: Mesto gde ćete ostvariti sve svoje (putničke) snove (фото 18)
Kankun: Mesto gde ćete ostvariti sve svoje (putničke) snove (фото 19)

AKO ŽELITE NEŠTO SASVIM POSEBNO

Kankun: Mesto gde ćete ostvariti sve svoje (putničke) snove (фото 20)
Kankun: Mesto gde ćete ostvariti sve svoje (putničke) snove (фото 21)

Nešto posebnije od hotela sa pet zvezdica sa gastronomskim avanturama?! Pa, i takve želje su ostvarive u Kankunu. Za najrazmaženije tu je mogućnost odsedanja u privatinim Karisma vilama. Azul Villa Esmeralda smeštena je na samoj plaži i nudi perfektnu kombinaciju luksuza i privatnosti. Uz vilu stiže i batler, a osim privatne plaže tu je i spa centar, kućni bioskop, otvoreni bazen, sauna i još mnogo toga. Ipak kada vidite zalazak sunca koji iza sebe ostavlja sve nijanse ružičaste u bluru i koji gledate kroz palme koje se nežno njišu na toplom poveteracu teško da ćete poželeti nešto više. Doduše, ako stvarno poželite tu će biti privatni kuvar, ali i barmen raspoložen da vam prikaže sve varijacije na temu meskala i tekile. A možda se pojavi i ceo marijači orkestar?! Da, na ovom mestu nijedna želja nije neostvariva.

Kankun: Mesto gde ćete ostvariti sve svoje (putničke) snove (фото 22)
Kankun: Mesto gde ćete ostvariti sve svoje (putničke) snove (фото 23)

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor