Pretraga

Legendarni hotel La Ponche u San Tropeu je renoviran i izgleda predivno

Legendarni hotel La Ponche u San Tropeu je renoviran i izgleda predivno

Tekst: BURO.

Uz hotel Lou Pinet hotel La Ponche je bio legendarna adresa koju su posećivali svi poznati i slavni kad bi skoknuli do San Tropea. Tokom sedamdesetih godina tu su boravili Françoise Sagan, Brigitte Bardot, Romy Schneider... Ali glamurozna priča ovog mesta počela je zapravo još tokom pedsetih godina kad su Jean-Paul Sartre i Simone de Beauvoir redovno posećivali mali bar u luci koji je kasnije postao hotel La Ponche.

Legendarni hotel La Ponche u San Tropeu je renoviran i izgleda predivno (фото 1)
Legendarni hotel La Ponche u San Tropeu je renoviran i izgleda predivno (фото 2)
Legendarni hotel La Ponche u San Tropeu je renoviran i izgleda predivno (фото 3)

Sedamdeset godina kasnije kultni hotel koji se nalazi iza male plaže Ponche je dobio fejslift kakav zaslužuje. Projekat renoviranja je vodio italijanski dizajner enterijera Fabrizio Casiraghi koji je želeo da ceo prostor zadrži vajb „provansalske kuće na moru“. Hotel ukupno broji 21 soba, a u okviru njega postoji i restoran na čijem je čelu kuvar Thomas Danigo. On gostima nudi jednostavnu mediteransku kuhinju, jelovnik sadrži jela kao što su gaspaćo, grilovani jastog i bouillabaisse, jer je ideja da gosti mogu da pojedu nešto nekomplikovano, ali puno ukusa i aroma.

Legendarni hotel La Ponche u San Tropeu je renoviran i izgleda predivno (фото 4)
Legendarni hotel La Ponche u San Tropeu je renoviran i izgleda predivno (фото 5)
Legendarni hotel La Ponche u San Tropeu je renoviran i izgleda predivno (фото 6)

Naravno, zadržan je i kultni bar Saint Germain des Prés koji će nastaviti da privlači sve one koji žele glamur u svom esencijalnom, neopterećenom izdanju. To je mesto savršeno za lenjo uživanje tokom čitavog dana, do kasno u noć. Fabrizio je iskoristio ogledala iza bara, drvo oraha, crno-bele kvadratne pločice, a u prostoru je postojao kamin koji je on dopunio stolovima od kovanog gvožđa sa staklenim pločama, čime je prizvao nekadašnju atmosferu kada je Bardot bila redovna gošća dekadentnog hotela La Ponche.

Legendarni hotel La Ponche u San Tropeu je renoviran i izgleda predivno (фото 7)
Legendarni hotel La Ponche u San Tropeu je renoviran i izgleda predivno (фото 8)

Lobi i sobe (od kojih je svaka nazvana po nekom slavnom posetiocu) su oremljene drvetom oraha sa tamnim premazom i glos finišem, na podu su retro pločice, a sve je zaokruženo umetninama Jacquesa Cordiera, a tu su i originalni grafički radovi Pabla Picassoa. Fabrizio je mudrom dizajn igrom uspeo da renovira hotel, ali da istovremeno zadrži tu magičnu atmosferu prohujalih vremena i sunčanog juga Francuske. Recimo da je ovo renoviranje presvučeno sepia filterom i izgleda tako, tako dobro!

Legendarni hotel La Ponche u San Tropeu je renoviran i izgleda predivno (фото 9)

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor