Pretraga

Leto još nije gotovo! Predlažemo vam da posetite ove nove hotele u Hrvatskoj

Leto još nije gotovo! Predlažemo vam da posetite ove nove hotele u Hrvatskoj

Tekst: Jelena Karakaš

Ne da nije gotovo, nego se temperatura ponovo penje u neslućene visine (haleluja!). Svi obožavaoci sunca u BURO. timu se srećno sunčaju dok šetaju ka ofisu (a neki su predali i zahteve za odmor), pa vam predlažemo da pođete našim stopama. Da, jesen se prikrada, ali hajde da živimo u trenutku! Ukratko to znači da odmah podelite preostale slobodne dane i budžet i ako je ta jednačina iole okej, obrnete krug po obali. U slavu kasnog leta, spektakularnih zalazaka, toplog mora i opuštenosti koja je karakteristična samo za avgust. Zato smo spremili preporuke za hotele u Hrvatskoj koji su svoja vrata otvorili ovog leta. Radi se o sjajnim lokacijama, ganc novo je naš omiljen opis, tako da vam predlažemo da se među prvima upišete na listu gostiju. Srećan put!

Grand Hotel Brioni, Pula

Leto još nije gotovo! Predlažemo vam da posetite ove nove hotele u Hrvatskoj (фото 1)

Ako želite da sebi priuštite jedno gala iskustvo zaputite se u renovirani Grand Hotel Brioni. Radi se o velikom hotelu koji je svoje slavne dane doživeo odmah po otvaranju 1972. godine, jedna od redovnih gošći bila je i Sophia Loren. Kompanija Arena Hospitality Group uložila je 34 miliona evra kako bi ovo zdanje ponovo zasijalo punim sjajem i zaista je to sada mesto za uživanje u diskretnom glamuru i lenjim letnjim danima. Hotel ima 227 soba i apartmana, a sve jedinice opremljene su pametnim sistemom, pa gosti mogu da obave online check in i otključaju vrata soba digitalnim ključem putem telefona. No, ne morate da žurite, ovaj hotel radiće cele godine. Pogled je savršen u svakoj sezoni, a tu su i 4 restorana, čiji kulinarski tim predvodi chef Luka Jukić.

Leto još nije gotovo! Predlažemo vam da posetite ove nove hotele u Hrvatskoj (фото 2)
Leto još nije gotovo! Predlažemo vam da posetite ove nove hotele u Hrvatskoj (фото 3)
Leto još nije gotovo! Predlažemo vam da posetite ove nove hotele u Hrvatskoj (фото 4)

Beach Bay, Hvar

Leto još nije gotovo! Predlažemo vam da posetite ove nove hotele u Hrvatskoj (фото 5)

Hvaru ne manjka dobrih hotela, ipak kompanija Sunčani Hvar nas svake sezone iznenadi novim biserom u svom portfoliju. Njihovo najnovije pojačanje jeste Beach Bay hotel koji se nalazi na samoj plaži u blizini Franjevačkog samostana. Nekada to je bio hotel Dalmacija, a posle temeljnog renoviranja sada broji 21 smeštajnih jedinica. Sobe, apartmani, kao i zajedničke prostorije odišu skladom, predominantno su opremljeni prirodnim materijalima i gostima pružaju totalni komfor. Novost jeste da je sada hotel u potpunosti dizajniran po načelima održivog razvoja, tako da svi koji se tu zateknu mogu uživati u prijatnom i ekološki osvešćenom odmoru. Projekat je vodio arhitektonski studio Tissa iz Poreča i to je sada ušuškano mesto gde možete nahraniti sva svoja čula.

Leto još nije gotovo! Predlažemo vam da posetite ove nove hotele u Hrvatskoj (фото 6)
Leto još nije gotovo! Predlažemo vam da posetite ove nove hotele u Hrvatskoj (фото 7)
Leto još nije gotovo! Predlažemo vam da posetite ove nove hotele u Hrvatskoj (фото 8)

Hotel Supetar, Cavtat

Leto još nije gotovo! Predlažemo vam da posetite ove nove hotele u Hrvatskoj (фото 9)

Nakon potpunog renoviranja, Hotel Supetar otvorio se ovog leta kao boutique "heritage" hotel u samom srcu istorijskog jezgra Cavtata. Novi dizajn potpisuje Studio Lacroma u saradnji sa Katarinom Alamat Kusijanović. Izgrađen u tipičnom tradicionalnom stilu, sa bujnim mediteranskim vrtovima i prozračnim prostorima, hotel raspolaže sa 16 različito dizajniranih soba. Enterijer krasi eklektična mešavina vintage nameštaja i privlačnih arhitektonskih i art deco detalja. Novost u ponudi je infinity bazen okružen raskošnim mediteranskim vrtom, kao lounge bar gde gosti mogu da uživaju u garniturama od kovanog gvožđa, kao i foteljama od pruća, a sve to ispod suncobrana sa egzotičnim printovima i resama.

Leto još nije gotovo! Predlažemo vam da posetite ove nove hotele u Hrvatskoj (фото 10)
Leto još nije gotovo! Predlažemo vam da posetite ove nove hotele u Hrvatskoj (фото 11)

Grand hotel View, Brač

Leto još nije gotovo! Predlažemo vam da posetite ove nove hotele u Hrvatskoj (фото 12)

Elegantno i moderno su odrednice koje krasne novi hotel Grand hotel View u Postirama na Braču. Broji 230 luksuzno opremljenih soba i apartmana koji nude pogled na morski horizont i planine Mosor i Biokovo. Projektanti arhitekture Grand Hotela View su Ivana Uroda, Hrvoje Marinović i Daniel Vugrinović, dok enterijer potpisuje studio OCD arhitekti. Arhitekte su se inspirisale izgledom stena i bračkog kamena pa hotel oblikom zgrade i izlomljenom geometrijom kao formom fasade izgleda kao mali kamenolom u uvali. Dok eksterijer deluje strogo, enterijer odiše nežnošću i slow living filozofijom. Savršena lokacija za potrošiti preostale dane avgusta, ako nas pitate.

Leto još nije gotovo! Predlažemo vam da posetite ove nove hotele u Hrvatskoj (фото 13)
Leto još nije gotovo! Predlažemo vam da posetite ove nove hotele u Hrvatskoj (фото 14)

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor