Pretraga

Maštamo da posetimo ove male hotele i odmorimo se u prirodi

Maštamo da posetimo ove male hotele i odmorimo se u prirodi

Tekst: BURO.

Svakog proleća priča je ista...ide otprilike ovako, posle prvog ushićenja prizorom ocvetalog drveća (mogli bismo satima da buljimo u raskošno drveće magnolije) u nama se javlja impuls da sve ostavimo, preselimo se u prirodu i uživamo u snenim smenama godišnjih doba. Naravno, svesni smo da je to fantazija koja nema mnogo veze sa stvarnim životom, ali nekada bismo da je malo produbimo, da zaista odemo na selo isključimo telefone i sve ljude koji nam se mešaju u frekvenciju života. Zato danas sa vama delimo adrese iz naše male crne knjižice, ovo su maleni seoski hoteli širom Evrope gde je život u najsporijoj traci zagarantovan, a dobar osećaj se budi čim spustite kofere u svoju sobu. Nema na čemu i drugi put.

Riurau de María

Maštamo da posetimo ove male hotele i odmorimo se u prirodi (фото 1)
Maštamo da posetimo ove male hotele i odmorimo se u prirodi (фото 2)

Ako volite minimalizam, mir i Mediteran, ovo je mesto za vas. Ova stara seoska kuća je renovirana kako bi odgovorila na sve zahteve modernih putnika, a nalazi se u blizini španskog grada Alikante (na sat vremena vožnje od aerodroma u Valensiji). Renoviranje je vodila arhitetkinja Marta Woodward koja je vodila računa da zadrži nekadašnji izgled kuće, a da malim promenama poveća komfor gostiju. Sada su tu 3 spavaće sobe sa sopstvenim kupatilima, no centralni zajednički deo je ono što nas je u ovom slučaju kupilo. Prostrana kuhinja i trpezarija su ispunjeni rustičnim drvenim nameštajem naspurot koga je velik stakleni zid koji pruža spektakularan pogled na uspavana španska seoca. Naravno, za uživanje plus tu je i otvoreni bazen sa identičnim pogledom. Vrlo lako ćete ovde zaboraviti da postoji stvarni život.

Maštamo da posetimo ove male hotele i odmorimo se u prirodi (фото 3)
Maštamo da posetimo ove male hotele i odmorimo se u prirodi (фото 4)

Casa da Figueira

Maštamo da posetimo ove male hotele i odmorimo se u prirodi (фото 5)
Maštamo da posetimo ove male hotele i odmorimo se u prirodi (фото 6)

Odmor u portugalskom selu? Odmah nas upišite! Casa da Figueira je kuća smeštena u selu Santa Susana, na sat vremena vožnje od Lisabona. Radi se imanju ušuškanom u prirodu gde i enterijer prati tu temu, pa je u kući sve u bež i krem tonovima mahom od prirodnih materijala. Ispred kuće je tirkizni bazen pored koga su masivne ležaljke od trske za aposlutno opuštanje. Recimo to ovako, već smo se zamisili kako tu dremamo dok se sunce spušta i sprema za zalazak. U kuću staje osmoro ljudi što znači da lako sve svoje omiljene prijatelje tu možete smestiti i prepustiti se laganoj dokolici dana odmora u najboljem društvu.

Maštamo da posetimo ove male hotele i odmorimo se u prirodi (фото 7)
Maštamo da posetimo ove male hotele i odmorimo se u prirodi (фото 8)

Casa da Volta

Maštamo da posetimo ove male hotele i odmorimo se u prirodi (фото 9)
Maštamo da posetimo ove male hotele i odmorimo se u prirodi (фото 10)

Ovo je pravo parče ruralnog raja, radi se o kući koja broji 6 apartmana i nalazi se na sat i po vožnje od Lisabona, odnosno na pola sata vožnje od plaža Atlantskog okeana. Dizajner enterijera José Luis Barbosa odgovoran je za fantastičan prostor, on je odabrao masivne, ali svedene komade nameštaja, a zatim se igrao detaljima. Iako je ideja odmora ovde da usporite do granice sa stajanjem, obezbeđene su aktivnosti za one koji ne mogu da miruju, postoji mala teretana, sto za stoni tenis, kao i bicikli za istraživače u duši. Na zahtev je dostupan i džip Discovery 4×4. Mada samo imanje je toliko čarobno da ćete teško poželeti da ga ikada napustite.

Maštamo da posetimo ove male hotele i odmorimo se u prirodi (фото 11)
Maštamo da posetimo ove male hotele i odmorimo se u prirodi (фото 12)

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor