Pretraga

Šoping vodič: šik aksesoari za putovanje

Šoping vodič: šik aksesoari za putovanje

Tekst: Jelena Karakaš


Pre nekoliko godina bila sam osoba koja je iz Pnom Pena ka Beogradu pošla u svilenim pantalonama sa arabeskama, u neon narandžastim patikama i T-shirt majici, a u Frankfurtu sam na ovaj Frankenštajn outfit dodala i maslinastu perjanu jaknu. Ovo sećanje sam duboko potisnula, jer je sa svakim sledećim pečatom u pasošu moj stil za putovanje postajao sve bolji. Ne stil na putovanju, već baš za putovanje! Iako svi prođemo tu “nabacaj sve na sebe, samo nek je udobno” fazu, vrlo je lako sklizuti u totalni opozit i odjednom počinjete da uklapate nijansu laka za nokte uz boju kofera.

A kad ste već u toj fazi pripreme za odmor postaju pravo uživanje koje podrazumeva genijalne kombinacije printova i boja, a najbolji deo jeste da sve te sitnice za putovanje nisu samo slatke, već i super praktične! Zato smo složili šoping vodič za sve što vam može zatrebati “usput”. Vama ostaje samo da dodate velike naočare za sunce i kupite veliku kafu za poneti i tako se kvalifikujte za najkul osobu na aerodromu.

Samo izvolite!

Koferi

 


Ukoliko ste snalažljivi sa pakovanjem tokom leta slobodno možete birati i manje kofere koje možete uneti u kabinu aviona i tako dodatno uštedeti na karti. No, ako ne možete da živite bez omiljenih beauty gedžeta i nekoliko pari cipela viška (koje verovatno nećete ni obuti), birajte srednje velik kofer. Izaberite onaj sa četiri točkića koji se okreću u svim smerovima kako biste lakše preneli svoj prtljag. Ove sezone odustanite od crne boje kao sigurnog izbora (osim ako nije u printu mermera), učinite kofer delom svog stajlinga - niko neće ostati imun na floralni, ili print sa citrusima.

Šoping vodič: šik aksesoari za putovanje (фото 1)
Šoping vodič: šik aksesoari za putovanje (фото 6)

Tagovi


Tagovi za kofer su možda i najzabavnija kategorija koja vam je potrebna na putovanjima. Znamo da avio kompanije na svojim šalterima poklanjaju kartonske oznake na koje možete upisati svoje podatke kako vaš kofer ne bi zalutao u tuđe ruke, ali zašto biste imali generički tag kad on može biti i u obliku glave pande?! Ili leopard printu, ili sa palmama? Shvatili ste, kod tagova sebi možete dati oduška i izabrati baš nešto po svom ukusu. Bonus, možete ih menjati za svako sledeće putovanje.

Pasoš futrole


Okej, realnost je da futrole za pasoš preziru skoro svi carinici, ali to i dalje ne umanjuje činjenicu da su preslatke! Ukoliko birate one sa koricama (slične onima u koje smo nekada uvijali sveske za školu) budite spremni da istrpite po koji ljutit pogled na granici - najbolje rešenje je da izvadite pasoš na kontroli, a zatim ga vratite u korice. Druga opcija jeste stilizovani mini folder.

Šoping vodič: šik aksesoari za putovanje (фото 11)
Šoping vodič: šik aksesoari za putovanje (фото 16)

Neseseri


Torbice za organizovanje naše šminke, beauty proizvoda (lepo popakujte sve sunčalice) i ostalih sitnica su toliko ljupke da se većina nas pretvori u trogodišnjakinju kad priđemo toj polici u radnji. Postoji milion vrsta, od onih ozbiljnih, kožnih, “odraslih”, do onih ludih, duhovitih i otkačenih. Najpraktičniji su oni prozirni (posebno ako ih nosite u ručnom prtljagu), ali leto je, pa izaberite onaj koji vas najviše raduje. Izbor je neverovatan!

I još...


Mislili ste da se tu završava naš spisak? Ma nikako! Na putovanje, po želji, možete poneti i foldere koji imaju prostor za sve od pasoša, do novca, čak i pregradu za telefon. Jastuci za vrat pretrpeli su dizajn intervenciju, više nisu dosadni - naprotiv! Maska za spavanje je odlično rešenje ako ćete putovati nekoliko sati, ponesite one od svile koje će biti nežni prema koži lica.

Šoping vodič: šik aksesoari za putovanje (фото 21)

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor

Ostavite komentar