Pretraga

Otkrijte 3 čarobna mesta gde se možete da se opustite do maksimuma

Otkrijte 3 čarobna mesta gde se možete da se opustite do maksimuma

Tekst: BURO.

Možda je čudno da početkom oktobra pričamo o potpunom odmoru i opuštanju kao stanju duha, ali kad malo bolje razmislite već smo par meseci u punoj brzini. Baš nalik na onu kakva je vladala pre početka pandemije, obaveze melju, društveni događaji se ređaju, a telefon ne prestaje da zvoni (o mejlovima nećemo ni da počinjemo). Možda smo se malo razmazili tokom te 2020. godine koja nam je dala luksuz da samo sednemo i budemo, bez previše opcija. Zato smo sebi zadali novi ritam, više malih kratkih odmora, kako bismo zadržali balans u životu. I kad kažemo odmora, baš to i mislimo. Ne pričamo o ludim putovanjima, žurkama i neumornom istraživanju gradova, već o pronalasku mira u sebi i oko sebe. Usporavanje do tačke nepokretnosti. Idealno je da to budu mesta gde možete kušati život, ali i pomno razmisliti o svakom iskustvu i iskoristiti ga za lični rast. Zato vam danas predstavljamo 3 mesta gde to nesmetano možete učiniti.

FORESTIS

Otkrijte 3 čarobna mesta gde se možete da se opustite do maksimuma (фото 1)
Otkrijte 3 čarobna mesta gde se možete da se opustite do maksimuma (фото 2)
Otkrijte 3 čarobna mesta gde se možete da se opustite do maksimuma (фото 3)

Teško je ne usporiti pri pogledu na Dolomite iz hotela Forestis. Taj spektakularan pogled u sekundi vraća na fabrička podešavanja, lako je uvideti sopstvenu veličinu u odnosu na takvu prirodu i skromno se prepustiti životu u trenutku. Hotel je smešten duboko u šumi i za sebe vole da kažu da su utočište za moderne ljude – ne možemo da se ne složimo! Arhitektura i dizajn vrte se oko četiri elementa, a to su: vazduh, voda, sunce i klima. I zaista vam nikakvi dodatni sadržaji tu neće biti potrebni. Hotel je sjajno projektovan, pa je tokom čitave godine zamućena granica između eksterijera i enterijera. Gosti dok se kreću kroz prostor, na primer u potrazi za restoranom, mogu da se lako konektuju sa prirodom jer su svuda prozori od poda do plafona. Čarobno mesto!

SUSSURRO

Otkrijte 3 čarobna mesta gde se možete da se opustite do maksimuma (фото 4)
Otkrijte 3 čarobna mesta gde se možete da se opustite do maksimuma (фото 5)
Otkrijte 3 čarobna mesta gde se možete da se opustite do maksimuma (фото 6)

Sussorro je zbilja posebno mesto u Mozambiku, hotel je projektovan tako da gostima pruži iskustvo putovanja sa smislom. Sastoji se od niza privatnih bungalova koji gostima dozvoljavaju da se osame i budu jedno sa prirodom. Hotel se napaja iz sredstava obnovljive energije, a mogu se pohvaliti činjenicom da je plastika proterana sa ovog mesta, takođe za gradnju i enterijer su korišćeni isključivo lokalni materijali. Zapravo, tu je sve podređeno tome da njihovi gosti dožive kompletan restart duha i tela sa idejom da se kasnije odgovornije ponašaju prema sebi, društvu i svetu.

SUBLIME COMPORTA

Otkrijte 3 čarobna mesta gde se možete da se opustite do maksimuma (фото 7)
Otkrijte 3 čarobna mesta gde se možete da se opustite do maksimuma (фото 8)
Otkrijte 3 čarobna mesta gde se možete da se opustite do maksimuma (фото 9)

Ovaj hotel u Portugalu je fokusiran na održivost i sve je projektovano u skladu sa tim postulatima, drvene kolibe su ušuškane među drvećem, a u okviru imanja postoji organska farma i vinarija. Ideja je da se gosti povežu sa okolinom i uđu u spori seoski ritam, zato im ovde nude opciju jahanja konja kroz pirinčana polja, pa čak i piknik na pustoj plaži. Koncept je da se iz jednostavnog života izvuče maksimum bez prevelikih očekivanja i efekata. Gosti oslobođeni svega mogu bez pritisaka uživati u životu na minimalnom broju obrtaja i naučiti kako da na svet gledaju bez svih distrakcija koje moderni život svakodnevno nameće.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor