Pretraga

Ovo su hoteli iz kultnih filmova u kojima bismo voleli da odsednemo

Ovo su hoteli iz kultnih filmova u kojima bismo voleli da odsednemo

Tekst: BURO.

Kada razmišljate o putovanjima manje-više je sve iz rubrike je same old, same old. Tu je nekoliko država koje su nam dostupne u turističke svrhe, ali i sjaset onih destinacija koje držimo visoko na listi „čim se granice otvore“. Ovog puta predlažemo vam da uklopite lepo i korisno i da za vikend (ponovo) pogledate kultne filmove u kojima hoteli nose veliku ulogu. Radi se o velikim luskuznim hotelima koji nose specifičnu atmosferu (James Bond ne bi odseo bilo gde). Pošto ogledate filmove lako ćete zamisliti sebe u baru koji gleda na grad kako ispijate hladan koktel. Opcija plus je da tražite sobu koja je poslužila kao scenografija, pa par dana možete da živite svoj lični film. Zaslužili ste!

BELLAGIO, LAS VEGAS

Ovo su hoteli iz kultnih filmova u kojima bismo voleli da odsednemo (фото 1)
Ovo su hoteli iz kultnih filmova u kojima bismo voleli da odsednemo (фото 2)

Ovaj hotel sasvim sigurno prepoznajete iz filma „Okeanovih jedanaest“, scena pljačke kazina snimljena je upravo tu. Danny Ocean čim izađe iz zatvora kreće put Bellagio hotela. Izbor nije slučajan, jer je ovaj hotel poznat kao srce Las Vegasa. Najpoznatiji poker turniri se upravo tu održvaju, a lista vip gostiju je zavidna. Čak i da vas kockanje ne privlači, dopašće vam se enterijer, sve je grandiozno i preterano, toliko da je lobi nalik nekom muzeju. Sam luster u lobiju je umetničko delo – napravljen je od Murano stakla, a autor je poznati američki skulptor Dale Chihuly. Naravno, tu je i čuvena fontana koja pleše.

DANIELI, VENECIJA

Ovo su hoteli iz kultnih filmova u kojima bismo voleli da odsednemo (фото 3)
Ovo su hoteli iz kultnih filmova u kojima bismo voleli da odsednemo (фото 4)
Ovo su hoteli iz kultnih filmova u kojima bismo voleli da odsednemo (фото 5)

Angelina Jolie, Johnny Depp i Venecija. Sve je savršeno u tom trouglu po kome je poznat film „Turista“. Režiser je imao težak zadatak da pronađe scenografiju za takav glumački par. Izbor je pao na hotel sa pet zvezdica Danieli, luksuzni hotel čije šik sobe i apartmani, gledaju na lagunu. Doduše, ekipa je u Danieliju snimala scene u hodnicima, na stepenicama i u foajeu. Dok je soba iz Danieli hotela rekreirana u hotelu Palazzo Pisani-Moretta koji se nalazi uz Veliki kanal. Režiser je imao viziju da scene u sobi sadrže i pogled na prozor koji podseća na ono na šta mislimo „klasična venecijanska terasa“.

PARK HYATT, TOKIO

Ovo su hoteli iz kultnih filmova u kojima bismo voleli da odsednemo (фото 6)
Ovo su hoteli iz kultnih filmova u kojima bismo voleli da odsednemo (фото 7)
Ovo su hoteli iz kultnih filmova u kojima bismo voleli da odsednemo (фото 8)

New York Bar nalazi se na 52. spratu hotela Park Hyatt u Tokiju i da biste popili piće na tom mesto potrebno je rezervisati par meseci unapred. Zašto? Jer je upravo taj bar mesto gde je sniman film Sofie Coppole „Izgubljeni u prevodu“. Ono što je sjajno jeste činjenica da posetioci kažu da bar opravdava visoka očekivanja koja su imali od ovog bara. Baš tu su se sreli filmski junaci koje su glumili Bill Murray i Scarlett Johanseen.

MELIA HOTEL DE LA RECONQUISTA, OVIJEDO

Ovo su hoteli iz kultnih filmova u kojima bismo voleli da odsednemo (фото 9)

Ako ste gledali film „Viki, Kristina, Barselona“ prepoznaćete ovaj hotel u scenama vikend putovanja gde je junak kog je glumio Javier Bardem odveo Vicky i Cristinu. Zgrada hotela potiče iz XVIII veka i nekada je na tom mestu bila bolnica, a danas je tu hotel sa pet zvezdica sa velikim uređenim dvorištem. O koliko luksuznom mestu se radi, dovoljno je da kažemo da tokom leta tu odsedaju članovi španske kraljevske porodice.

Ovo su hoteli iz kultnih filmova u kojima bismo voleli da odsednemo (фото 10)

GRANDHOTEL PUPP, KARLOVE VARI

Ovo su hoteli iz kultnih filmova u kojima bismo voleli da odsednemo (фото 11)
Ovo su hoteli iz kultnih filmova u kojima bismo voleli da odsednemo (фото 12)
Ovo su hoteli iz kultnih filmova u kojima bismo voleli da odsednemo (фото 13)

Luksuzan, grandiozan i old school su pridevi kojima bismo mogli da opišemo hotel Grandhotel Pupp. Pojavljuje u filmu „Kazino Rojal“, iako se radnja odvija u Crnoj Gori i spominje se drugi hotel, filmska ekipa je snimala baš na ovom mestu. Zgrada hotela izgrađena je 1700. godine i nekoliko puta je renovirana kako bi se sačuvali raskošni stubovi, fasada i ukrasi u baroko stillu. Pored James Bond sage, na ovom mestu su snimljeni i filmovi „Šangajski vitezovi“ i „Poslednji odmor“.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor