Pretraga

Manje smo putovali, ali i dalje uzbuđeno pratimo otvaranja hotela - ovo su najbolji novi smeštaji u regionu!

Manje smo putovali, ali i dalje uzbuđeno pratimo otvaranja hotela - ovo su najbolji novi smeštaji u regionu!

Tekst: Jelena Karakaš

Leto je bilo drugačije od svih do sada, ali sa malo snalažljivosti uspeli smo da dopunimo svoje baterije. Morska obala na nas deuje kao fast charger opcija, pa nije zgoreg ponovo pomenuti da još uvek nije kasno da uhvatite svoje parče sunca kraj mora. U opštem metežu otvaranja i zatvaranja granica propustili smo da vam skrenemo pažnju na neke prave bisere koji su svoja vrata otvorili posle ukidanja vandrednog stanja. Zato vam sada izdvajamo naše favorite, radi se o velikim i malim hotelima širom našeg regiona. Sa zakašnjenjem smo krenuli u ovogodišnje istraživanje, ali brzo ćemo sve nadoknaditi. Pođite sa nama!

Rixos Premium

Dubrovnik

Manje smo putovali, ali i dalje uzbuđeno pratimo otvaranja hotela - ovo su najbolji novi smeštaji u regionu! (фото 1)

Ako vam je arhitektura ovog hotela poznata (a i vašim roditeljima) to je zato jer se radi o kultnom hotelu u Dubrovniku - Libertas. Veliki hotel kaskadno se spušta ka uvali i oduvek je važio za vrlo glamuroznu lokaciju, čemu pomaže sjajan položaj (na petnaestak minuta šetnje uz obalu do centra grada) i izuzetno velike terase (praktično ćete poželeti da na terasi provedete ceo dan). Sada je hotel u vlasništvu lanca Rixos i ovog leta je završena poslednja faza renoviranja, tako da imate šansu da uživate na poznatoj lokaciji dok je sve ganc novo. Iako je lobi mesto gde ćete provesti najmanje vremena (tikrizno more čeka!) ne možemo a da ne skrenemo pažnju na sjajan dizajn nameštaja i detalja, uz biblioteku ispunjenu novim Assouline naslovima. Takođe, novitet je i japanski live cooking restoran Umi Teppanyaki gde gosti mogu uživati u egzotičnim specijalitetima na terasi visoko iznad mora - naš savet je da rezervišite termin koji se poklapa sa zalaskom sunca za potpuno uživanje. Kako je ovo turski hotelski lanac obavezno je da probate baklavu koja ima istaknuto mesto na listi dezerata.

Manje smo putovali, ali i dalje uzbuđeno pratimo otvaranja hotela - ovo su najbolji novi smeštaji u regionu! (фото 2)
Manje smo putovali, ali i dalje uzbuđeno pratimo otvaranja hotela - ovo su najbolji novi smeštaji u regionu! (фото 3)

Palace Elisabeth

Hvar

Manje smo putovali, ali i dalje uzbuđeno pratimo otvaranja hotela - ovo su najbolji novi smeštaji u regionu! (фото 4)

Svi koji su beskrajno zaljubljeni u Hvar (kriva!) su se najmanje milion puta sastajali sa nekim ili uživali na stepenicama ovog hotela. A sada je napokon renoviranje gotovo i Hvar ima novi prestižni hotel kakav zaslužuje! Zapravo Palace Elizabeth je jako dugo simbol grada Hvar i ukoliko ste tu letovali imate najmanje pet fotografija na kojima je on centralni motiv. Njegova istorija datira još iz XIII veka, a 1899. godine je hotel otvoren pod nazivom “Lječilišni hotel carice Elizabete” budući da je austrijska carica Sisi bila pokroviteljka izgradnje. U novoj verziji ima 45 soba i apartmana sa pogledom na more, a tu je i novi spa sa unutrašnjim bazenom. Kategorizovan je sa čistih pet zvezdica i prvi je heratige hotel na najsunčanijem ostrvu. Ako verujete da ste zaslužili kraljavski tretman, znate šta vam je činiti.

Manje smo putovali, ali i dalje uzbuđeno pratimo otvaranja hotela - ovo su najbolji novi smeštaji u regionu! (фото 5)
Manje smo putovali, ali i dalje uzbuđeno pratimo otvaranja hotela - ovo su najbolji novi smeštaji u regionu! (фото 6)

Maslina Resort

Stari Grad

Manje smo putovali, ali i dalje uzbuđeno pratimo otvaranja hotela - ovo su najbolji novi smeštaji u regionu! (фото 7)

Ostrvo Hvar nastavlja putem razvijanja luksuznog segmenta putovanja, dokaz za to je i novootvoreni hotel Maslina Resort. Nalazi se u predivnoj uvali Maslinica kod Starog Grada, a može da se pohvali održivim dizajnom. Niske zgrade obložene su drvenom fasadom zahvaljujući čemu se savršeno uklapaju u oklinu, za izgradnju su korišćeni lokalni materijali uključujući i čuveni brački kamen. Hotel broji 50 soba i tri luksuzne vile, pored toga tu je luksuzan spa & wellness centar u zasebnoj zgradi gde se nalazi teretana, salon lepote, saune i sobe za masažu. Prve goste primiil su sredinom avgusta ove godine, a čak i pre otvaranja ovaj hotel je postao deo prestižnog udruženja Relais & Chateaux. Na ovom mestu su sva čula zadovoljena i predstavlja savršen izbor za kompletni odmor ispunjen vizuelnim i mirisnim nadražajima koji nikoga ne ostavljaju ravnodušnim. Fantazija!

Manje smo putovali, ali i dalje uzbuđeno pratimo otvaranja hotela - ovo su najbolji novi smeštaji u regionu! (фото 8)
Manje smo putovali, ali i dalje uzbuđeno pratimo otvaranja hotela - ovo su najbolji novi smeštaji u regionu! (фото 9)

Blue Kotor Bay

Kotor

Manje smo putovali, ali i dalje uzbuđeno pratimo otvaranja hotela - ovo su najbolji novi smeštaji u regionu! (фото 10)

I Crna Gora je postala bogatija za jedan ozbiljan hotel, nekadašnji hotel Vramac u Kotoru sada je renoviran i otvoren pod imenom Blue Kotor Bay. Radi se o jednom od retkih mesta na tom delu primorja koje nosi oznaku “adults only”, a budući da lokalitet nosi titulu prirodnog zdravstvenog područja hotel će raditi tokom cele godine i kao lečilišni kompleks. Tokom zimske sezone gosti će moći da uživaju u raznovrsnim programima revitalizacije u okviru spa centra. No, dok još uvek hvatamo tople letnje dane moguće je uživanje na privatnoj hotelskoj plaži i u nekoliko restorana i barova na plaži i kraj otvorenog bazena.

Manje smo putovali, ali i dalje uzbuđeno pratimo otvaranja hotela - ovo su najbolji novi smeštaji u regionu! (фото 11)
Manje smo putovali, ali i dalje uzbuđeno pratimo otvaranja hotela - ovo su najbolji novi smeštaji u regionu! (фото 12)

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor