Pretraga

Ovo su najbolji restorani u Parizu

Ovo su najbolji restorani u Parizu

Tekst: BURO.

Foto: Danka Hasanović Prokić i press

Obišli smo nekoliko restorana koji su zaslužili visoke nagrade - prestižne Michelinove zvezdice i čiji kuvari ne prestaju da intrigiraju najstrožije gastro kritičare. Pariz je grad koji diše uzavrelim ritmom i stvara fantazije o kojima maštamo dugo pre nego što ga posetimo i dugo nakon što ga napustimo. Grad čulnih užitaka. Čila ukusa i mirisa u Parizu žive kroz harmoniju najfinijih specijaliteta, životne filofozije i lude ambicije velikih svetskih šefova. Krećemo!

Alain Soliveres, le Violon d’Ingres

Ovo su najbolji restorani u Parizu (фото 1)
Ovo su najbolji restorani u Parizu (фото 2)

Restoran koji predstavlja personifikaciju francuskog gospodina. Nepretenciozan, svestan sebe, svojih kvaliteta i nasleđa. Gospodin koji ne želi da privlači pažnju, a vuče vas da ga nestremice gledate, slušate, doživljavate. Nedaleko od Champs de Mars, u mirnoj zavučenoj ulici Rue Saint Dominique 135, je restoran koji je na Michelin listi već 25 godina i u kontinuitetu pruža više nego što možemo i da zamislimo. Ove sezone, citrusne Saint Jacques školjke i penasta supa od langustina zavode nepca, inspirišu maštu i komplimentiraju dan svakoga ko żeli da se oseća kao prava pariška buržoazija.

Le Cinq - Hôtel Georges V

Ovo su najbolji restorani u Parizu (фото 3)

Šef, Christian Le Squer u Pariz donosi morski vazduh Bretanje. Koji je njegov kulinarski potpis? Iz svoje rodne Bretanje, Le Squer je pre svega zadržao ukus otvorenog mora – poštujući simbiozu mora i kopna. Niko još nije ostao ravnodušan nakon vrhunskog karpaća od langoustina, citrusa i avokada, ili nezaboravne pečene grdobe sa puterom od lešnika, patlidžanom u plamenu, ovčijim sirom i kandiranim paradajzom... Tri zvezdice za gospodina Kristijana!

Pur'

Ovo su najbolji restorani u Parizu (фото 4)

Jean-François Rouquette, uvek bira tim koji beskompromisno deli njegovu filozofiju i podržava ga u njegovom pristupu izvrsnosti. Deleći i prenoseći svoju viziju, ovaj šef je kreirao autentičnu i savremenu kuhinju. Restoran Pur' predstavlja baletski performans između kuhinje i sale za večeru, a jedan je od prvih pariskih restorana koji su ponudili potpuno otvorenu kuhinju, za iskrenu, ljudsku i gastronomsku razmenu.

La Table du Lancaster

Ovo su najbolji restorani u Parizu (фото 5)

Visoka medisjka reputacija šefa, Julien-a Roucheteau-a, postulirala je La Table du Lancaster među Michelin elitu u Parizu. Ovaj decentan restoran odražava francusku eleganciju, prefinjeni enterijer zlatnih I peščanih tonova. Veoma profesionalno osoblje ne okleva da igra na kartu opuštenosti i humora kako bi stvorilo prijatnu, laganu, ali opuštenu atmosferu. Julien Roucheteau se može pohvaliti savremenom kuhinjom koja potiče iz bogate tradicije francuskog visokog kulinarstva.

Sola

Ovo su najbolji restorani u Parizu (фото 6)

Japan sa pogledom na Notre Dame! Japanski kuvar, Kosuke Nabeta, kombinuje stroge standarde japanske kuhinje sa bogatstvom sastojaka iz ruralne Francuske. Harmonične i uravnotežene kreacije za uživanje u zasvođenom podrumu, ovo je portal za uranjanje u daleke zemlje. Jednostavno, divan restoran.

Auguste

Ovo su najbolji restorani u Parizu (фото 7)

Gaël Orieux, kažu strastven čovek, neumoljiv u pristupu, pravog hoda, koji u svoje postupke unosi veliku poletnost i žar. Gaelove kreacije se stalno obnavljaju - odlučio je da preuzme ulogu kulinarskog prosvetitelja, tako što će izbaciti sintetičke ukuse i svoje goste naučiti o „eko-odgovornoj“ potrošnji. Za Gaela, ni more ni kopno nisu samouslužno tržište. Prema njegovim rečima, naše kulinarsko nasleđe moramo posmatrati kao „skup“. On usvaja ekološki pristup da promeni mentalitete, da promeni potrošačke navike nudeći gostima nepoznate ili zanemarene proizvode, a koje nudi samo prema godišnjem dobu ili obilju. Auguste je place to be

Frenchie

Ovo su najbolji restorani u Parizu (фото 8)

Kada je Gregory Marchand otvorio Frenchie, želeo je da stvori mesto u koje bi i sam želeo da ide i da mu se vraća iznova. To je mikro-restoran, intimno mesto gde se osećate kao kod kuće. Osoblje je kao mala porodica. Jelovnik je određen svežim proizvodima svakog godišnjeg doba. Frenchie kuhinja se neprestano razvija i veoma je instinktivna, neograničena i autentična. Uvođenje gostiju u svet kulinarskih čuda, mesto sa ukusom užitka, otkrivanja i deljenja – ideja je ovog simpatičnog restorana koji je zaslužio Michelin zvezdu.

Les Tablettes

Ovo su najbolji restorani u Parizu (фото 9)

Jean-Louis Nomicos Parizu donosi ukuse i mirise Provanse. Nudi meni koji se menja u skladu sa ritmom morske pijace i gde nalazimo neka od njegovih omiljenih jela. LVMH mu je 2014. poverio stvaranje restorana Louis Vuitton fondacije. Danas, više nego ikada, sledi svoju intuiciju u restoranu Nomicos, u zen atmosferi i čistom, laganom i prozračnom dekoru, koji evocira njegove korene. Kreativnost ovog šefa, zasnovana je na prividnoj jednostavnosti koja krije najfiniju tehniku i visoko traženu delikatnost ukusa. Jednostavni i autetični proizvodi Mediterana su nepresušni izvor Nomicosa.

Ovo su najbolji restorani u Parizu (фото 10)
Ovo su najbolji restorani u Parizu (фото 11)

OTP Privilege – premium ponuda

OTP banka svim svojim klijentima koji žele više i za sebe žele samo ono najbolje nudi posebno kreiran set bankarskih pogodnosti - Privilege. Radi se o stručnoj i personalizovanoj usluzi (uz ponude sa povlašćenim uslovima) gde za svakog klijenta postoji posebno rešenje kreirano u skladu sa njegovim potrebama. Privilege poslovni model podrazumeva Mastercard® Platinum beskontaktnu debitnu karticu za korišćenje u zemlji i inostranstvu. Uz Mastercard® Platinum debitnu karticu možete uživati u pogodnostima savremenog bankarstva, pa tako imate besplatan pristup Biznis klubovima na 3 aerodroma. Takođe, Mastercard® platne kartice donose i dodatne pogodnosti, a lista se konstantno širi i dopunjuje, što možete pratiti na njihovom zvaničnom sajtu. Briga o ličnim finansijama nikada nije bila jednostavnija.

Ovo su najbolji restorani u Parizu (фото 12)

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor