Pretraga

Pakujte kofere, ovo su najlepši i najjeftiniji hoteli širom Evrope

Pakujte kofere, ovo su najlepši i najjeftiniji hoteli širom Evrope

Tekst: BURO.

Nagli pad temperature nas je izbacio iz koloseka. Ali, dočekali smo se na noge! Nismo časili časa, već smo se odmah bacili u potragu za novim horizontima i ušuškanim mestima, jer planiramo da i ove dane učinimo maksimalno opuštenim i prijatnim. Rešenje smo pronašli u ovim hotelima koji, osim što vam neće isprazniti novčanik do dna, su apsolutno prelepi! Koji vi birate?

Casa Brava

Algarve, Portugal

Pakujte kofere, ovo su najlepši i najjeftiniji hoteli širom Evrope (фото 1)
Pakujte kofere, ovo su najlepši i najjeftiniji hoteli širom Evrope (фото 2)
Pakujte kofere, ovo su najlepši i najjeftiniji hoteli širom Evrope (фото 3)

Hajde da krenemo od samog imena hotela - brava na portugalskom znači divlji, a ova kamena seoska kuća smeštena je u gustoj divljini brda Sera. Okružena je drvećem masline i istreniraće vas za usporeni tempo života. Nekadašnja farma danas je magičan hotel koji će vas osvojiti na prvu! Sobe su minimalističke i jednostavne, sa nameštajem u prirodnim tonovima, a tu je i kamin koji će vas zagrejati u hladnim noćima i podići atmosferu na još viši nivo. Vlasnici Julie i Marc će za vas pripremiti organski, veganski doručak sa povrćem iz njihove organske bašte, dok se uveče možete poslužiti teleskopom na vrhu hotela i uživati brojeći zvezde. Cene se kreću od 115 e po noći, a uprkos tome što je Casa Brava otvoren tek godinu dana, popunjenost soba je na konstantnom visokom nivou, zato predlažemo da požurite po svoj termin i učinite miholjsko leto čarobnim!

Cucumbi

Alentejo, Portugal

Pakujte kofere, ovo su najlepši i najjeftiniji hoteli širom Evrope (фото 4)
Pakujte kofere, ovo su najlepši i najjeftiniji hoteli širom Evrope (фото 5)
Pakujte kofere, ovo su najlepši i najjeftiniji hoteli širom Evrope (фото 6)

Portugal nas jednostavno ne pušta! Cucumbi je još prelepi hotel koji se nalazi u Alentejo regiji, odnosno malom selu Barancao. Vlasnici su vođeni idejom ruralnog turizma, te je Cucumbi višestruko povezan sa zemljom i prirodom koja ga okružuje. Unutrašnjost je jednostavna i pitoma, grane služe kao ofingeri, a mala stabla su u funkciji stalaka za sveće ili lampe. Održivost se provlači i kroz specijalitete koje Catarina i ToZé pripremaju od potpuno organskih proizvoda: od jaja do piletine. Kada je reč o vanhotelskim aktivnostima, možete uživati u vožnji biciklom prelepim predelima koji okružuju Cucumbi ili se možda prvi put oprobati u pecanju? U svakom slučaju, verujemo da vas čeka nekoliko prelepih dana u ovom šarmantnom hotelu.

La Planque

Pariz, Francuska

Pakujte kofere, ovo su najlepši i najjeftiniji hoteli širom Evrope (фото 7)
Pakujte kofere, ovo su najlepši i najjeftiniji hoteli širom Evrope (фото 8)
Pakujte kofere, ovo su najlepši i najjeftiniji hoteli širom Evrope (фото 9)

Svako godišnje doba nosi svoje razloge zbog kojih treba (o da, još jednom) posetiti Pariz. Jesen u ovom gradu budi i izvlači iz njega ono najromantičnije, a mi se prepuštamo najsladunjavijim maštarijama. I pronašli smo savršeni hotel koji to podržava! Reč je o La Planque hotelu koji se nalazi u samom srcu 10. arondismana. Sigurno smo da će vas obradovati vest da je ovaj kvart prepun kul barova i taverni, štaviše ceo ovaj kutak karakteriše zanimljiva mešavina kultura. Kada je reč o enterijeru hotela, uočljiv je dominantni retro stil, a veliki deo nameštaja nabavljen je sa lokalnih pijaca. Originalno stepenište vodi do 36 soba čije se cene po noći kreću od 113 e, u nijansama tamno zelene, bordo i sive sa staromodnim mermernim ormanima i telefonima sa rotacionim biranjem. Kakav dašak nostalgije! Svaki prostor je tipično (omanje) pariske veličine, ali prepun šarma.

La Bionda Begur

Costa Brava, Španija

Pakujte kofere, ovo su najlepši i najjeftiniji hoteli širom Evrope (фото 10)
Pakujte kofere, ovo su najlepši i najjeftiniji hoteli širom Evrope (фото 11)

La Bionda je očaravjući butik hotel sa svega 8 soba, nalazi se u centru Begura i idealno je skrovište za putnike koji traže nešto posebno, neobično i inspirativno. Ako se pronalazite u ovom opisu, vrlo verovatno ste pronašli svoj hotel iz snova. Zgrada datira iz 17. veka i resturirana je do poslednjeg detalja od strane Quintana Partners studija, ali na način koji je sačuvao originalnu arhitekturu i sa minimalanim uticajem na životnu sredinu. Dizajn kuće priča priču o ženi koja je tridesetih godina prošlog veka u ovom domu smestila uticajne saborkinje tog vremena - spisateljice, glumice, umetnice, sportistkinje. Odsedanjem u Biondi prošetaćete kroz istoriju, a dodatni bonus je da su plaže udaljene na svega pet do deset minuta vožnje. Nama se čini da je ovo i naš hotel iz snova!

La Mole Sul Farfa

Lazio, Italija

Pakujte kofere, ovo su najlepši i najjeftiniji hoteli širom Evrope (фото 12)
Pakujte kofere, ovo su najlepši i najjeftiniji hoteli širom Evrope (фото 13)
Pakujte kofere, ovo su najlepši i najjeftiniji hoteli širom Evrope (фото 14)

Smešten na samo sat i po od užurbanog centra Rima, visoko u brdima Sabine, Le Mole Sul Farfa je prelepo sklonište gde se možete odmoriti, napuniti baterije i ponovo povezati sa prirodom. Hotel je okružen maslinjacima, a na dnu doline nalaze se ruševine srednjovekovnih vodenica. Rustičnost hotela se miluje sa zelenim okruženjem, a sjajna stvar je da su vlasnici i strastveni kuvari, te će za vas pripremati svoje verzije tradicionalnih italijanskih jela. Cena prenoćišta iznosi 100 e, a mi bismo platili toliko samo za ovu kadu sa pogledom.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor