Pretraga

Proleće donosi stvarno dobre vesti! One&Only Portonovi rizort otvara svoja vrata

Proleće donosi stvarno dobre vesti! One&Only Portonovi rizort otvara svoja vrata

Tekst: BURO.

Koliko nam nedostaju putovanja od jedan do milion? Beskonačno! Pravićemo se da godina iza nas nije postojala i radujemo se predstojećem periodu, koji će nesumnjivo biti bolji. Pa ako verujete da ste zaslužili vrhunski odmor (i to u komšiluku), jedno fantastično mesto sa radom počinje uskoro i vredi rezervisati svoje mesto.

S nestrpljenjem iščekivani One&Only Portonovi u Crnoj Gori počeće da dočekuje goste na proleće 2021. Ovaj ultra-luksuzni rizort biće prvi One&Only u Evropi i postaće najmodernija destinacija na Jadranu. Uz Chenot Espace, ekskluzivni wellness koncept za goste koji žele da vode aktivniji, zdraviji i uravnoteženiji život, rizort će ponuditi i Sabia by Giorgio Locatelli restoran na čijem čelu će biti Giorgio Locatelli - jedan od najboljih italijanskih kuvara na svetu.

Proleće donosi stvarno dobre vesti! One&Only Portonovi rizort otvara svoja vrata (фото 1)

One&Only Portonovi se nalazi u Herceg Novom – na ulazu u predivni bokokotorski zaliv, zaklonjenu idilu crnogorske obale Jadrana, okruženu spektakularnim planinama. Ova nautička oaza sa 238 vezova, locirana je u Portonovom - mestu koje je dizajnirano po ugledu na arhitektonski stil i impresivne razmere starih venecijanskih palata. Taj dizajn i stil prožimaju grandiozne fasade, veličanstvene kolonade, crvene krovove od terakote, vrtove i izvanrednu lepezu unutrašnjih i spoljnih bazena. Privatna peščana plaža će se nadmetati sa najlepšim na Mediteranu.

Proleće donosi stvarno dobre vesti! One&Only Portonovi rizort otvara svoja vrata (фото 2)

„Otvaranje One&Only Portonovi rizorta je prekretnica u našoj istoriji, jer nastavljamo da proširujemo svoj ultraluksuzni portfolio na nove destinacije širom sveta. Oduševljeni smo zato što svim našim gostima koji su hteli da uživaju u One&Only rizortu u Evropi, ovim otvaranjem upravo to činimo mogućim“, prokomentarisao je Brett Armitage, glavni komercijalni direktor, Kerzner International. „One&Only Portonovi postaviće standard za novi nivo luksuza u regionu, s nenadmašnom uslugom, spektakularnim smeštajem i neverovatnim iskustvima koja će se dešavati između očaravajućih planina i prelepe jadranske obale. Posebno smo uzbuđeni zbog našeg ekskluzivnog partnerstva sa Henri Chenot konceptom, koji će redefinisati uživanje u rizortu, nudeći takozvane wellness programe od 360 stepeni. Za sve one koji žele biti dio životnog stila One&Only brenda, oduševljeni smo što predstavljamo privatne domove za goste koji žele da ovo stilsko letovalište učine svojim domom", dodao je on.


Proleće donosi stvarno dobre vesti! One&Only Portonovi rizort otvara svoja vrata (фото 3)

Sve One&Only Portonovi elegantne gostinske sobe, apartmani i vile dizajnirane su tako da gosti mogu uživati u veličanstvenom pogledu na okolnu marinu, zaliv i planine, sa raznim mogućnostima povezivanja smeštajnih jedinica za grupe ili porodice koje traže fleksibilan prostor. Prostrane 123 sobe sadržaće, moderne kamine za hladnije noći, prostrana kupatila sa prostorom za ležanje, dnevni boravak iste veličine kao spavaće sobe, kao i velike terase, te prozore od poda do plafona kako bi gosti mogli da uživaju u jedinstvenom pejzažu.

Proleće donosi stvarno dobre vesti! One&Only Portonovi rizort otvara svoja vrata (фото 4)
Proleće donosi stvarno dobre vesti! One&Only Portonovi rizort otvara svoja vrata (фото 5)
Proleće donosi stvarno dobre vesti! One&Only Portonovi rizort otvara svoja vrata (фото 6)

One&Only Portonovi Suite One je jednosobni predsednički apartman sa privatnim vinskim podrumom, iz kojeg gosti mogu da odaberu neku od mnoštva boca vina iz Evrope i regiona, trpezarijom za 12 ljudi na otvorenom sa jedinstvenim pogledom na planine i zaliv, unutrašnjim i spoljašnji kaminima, kao i posebnim ulazom za batlere.

Proleće donosi stvarno dobre vesti! One&Only Portonovi rizort otvara svoja vrata (фото 7)

Rizort će ponuditi dve privatne vile: trosobnu Villa One (463m² unutrašnjeg i 1.750m² spoljnog prostora) i dvosobnu Villa Two (218m² unutrašnjeg i 930m² spoljnog prostora). Svaka vila nalazi se u sopstvenoj mirisnoj bašti sa privatnim bazenom, kao i bazenom za hidroterapiju sa šest stanica za masažu i neverovatnim pogledom na zalazak sunca na moru, a sve upareno sa izuzetnom uslugom namjenskog tima batlera i kuvara.


Proleće donosi stvarno dobre vesti! One&Only Portonovi rizort otvara svoja vrata (фото 8)

Proleće donosi stvarno dobre vesti! One&Only Portonovi rizort otvara svoja vrata (фото 9)

One&Only Portonovi biće ključna gastro-destinacija na jadranskoj obali sa raznovrsnim prepoznatljivim, svetskim kulinarskim doživljajima. Restoran Sabia by Giorgio Locatelli služiće rafiniranu južno italijansku kuhinju u stilu rivijere sa fokusom na svježe plodove mora, povrće i sveži bar koji nudi organski crudo. Tapasake klub će biti opušten, ali živopisan klub uz bazen, a posluživaće savremenu japansku kuhinju, sa sopstvenim barom i redovnim DJ setovima. La Veranda će potencirati domaće sastojke i stilove kuvanja. Imaće otvorenu kuhinju i stanice za kuvanje uživo. Smešten u lobiju, Caminetti bar će dočekivati goste širokim pogledom na terasu, baštu i more, nudeći izdašnu listu pića, idealnu za aperitiv ili koktel nakon večere, kao i popodnevni čaj i zakusku. Izbor prilagođenih doživljaja za ručavanje u sobama biće takođe dostupan 24 sata na dan.

Proleće donosi stvarno dobre vesti! One&Only Portonovi rizort otvara svoja vrata (фото 10)
Proleće donosi stvarno dobre vesti! One&Only Portonovi rizort otvara svoja vrata (фото 11)

Proleće donosi stvarno dobre vesti! One&Only Portonovi rizort otvara svoja vrata (фото 12)

u partnerstvu sa brendom Chenot


Proleće donosi stvarno dobre vesti! One&Only Portonovi rizort otvara svoja vrata (фото 13)

Nakon ekskluzivnog globalnog partnerstva sa vodećim stručnjakom za zdravstveni wellness, brendom Chenot, One&Only Portonovi biće prvi One&Only rizort koji će ponuditi Chenot Espace, koji podrazumeva transformativno iskustvo detoksikacije i resetovanja tela zasnovano na renomiranom i utvrđenom Chenot metodu. Šenoov pionirski pristup wellness-u kombinuje najnovija naučna dostignuća i najbolje iz kineske i tradicionalne medicine. Chenot Espace u One&Only Portonovi rizortu omogućiće gostima da shvate šta utiče na njihovo starenje i kako da postave nove metode za poboljšanje performansi i blagostanja, što će rezultirati povećanom vitalnošću. Nakon početne faze konsultacija i naprednih dijagnostičkih testova od strane medicinskih profesionalaca, gosti će dobiti jedinstveni program koji uključuje konsultacije o ishrani, detoks menije, rasporede fitnesa, ciljane spa tretmane, aktivnosti oslobađanja od stresa i još mnogo toga. Opcije programa uključuju napredne i temeljne detoks programe (šest dana / sedam noći) za dubinsko pročišćavanje tijela, kao i kraće opcije za goste koji traže spoj wellness-a i opuštanja, kao što su trodnevni detoks ili fitness programi, četvorodnevni program uklanjanja stresa, ili dvodnevni vikend spa paket. Gostima će takođe biti ponuđeni pojedinačni Chenot Espace tretmani koje su izradili relevantni stručnjaci.

Proleće donosi stvarno dobre vesti! One&Only Portonovi rizort otvara svoja vrata (фото 14)
Proleće donosi stvarno dobre vesti! One&Only Portonovi rizort otvara svoja vrata (фото 15)

Određeni broj soba i apartmana za goste nalazi se direktno iznad spa centra, nudeći privatnost i lak pristup onima koji učestvuju u intenzivnijim ili dužim wellness programima. Chenot Espace nudi i hidroterapiju i krioterapiju, saunu, parnu sobu, zatvoreni bazen i prostore za opuštanje. Pored toga, rizort će tokom cele godine imati i orjentalni Hammam, frizerski salon i salon za mušku negu Barber&Blade.

Proleće donosi stvarno dobre vesti! One&Only Portonovi rizort otvara svoja vrata (фото 16)
Proleće donosi stvarno dobre vesti! One&Only Portonovi rizort otvara svoja vrata (фото 17)
Proleće donosi stvarno dobre vesti! One&Only Portonovi rizort otvara svoja vrata (фото 18)

Proleće donosi stvarno dobre vesti! One&Only Portonovi rizort otvara svoja vrata (фото 19)

One&Only Portonovi je nautička oaza koja čeka da bude otkrivena. Gosti mogu da odaberu krstarenje zadivljujućom obalom Jadrana jahtom ili gliserom, ili pak da nauče da rone ili plove bistrim, mirnim vodama. Mogu otkriti sve skrivene djelove svjetske baštine, napuštene tvrđave i zabačene plaže. Ili mogu probuditi avanturistu u sebi i istraživati besprekorno očuvane srednjovjekovne gradove Perast i Kotor, očaravajuća ostrva poput Gospe od Škrpjela ili netaknute nacionalne parkove, bogate lokalnom kulturom i folklorom. Raznovrstan crnogorski pejzaž je kompaktan i lako dostupan, te gosti mogu da uživaju u kontrastnim aktivnostima tokom samo jednog dana.

Brojne aktivnosti za goste svih uzrasta će biti dostupne širom rizorta, uključujući KidsOnly za djecu i OneTribe za tinejdžere. Teniski klub sa dva osvetljena terena koji vodi Tipsarević Luxury Tennis, na čelu sa proslavljenim teniserom Jankom Tipsarevićem, pružiće vrhunske sadržaje za ljubitelje tenisa na svim nivoima, dok će vrhunski fitnes centar omogućiti privatne treninge, kao i časove pokreta i vježbi, uz najsavremeniju Technogym™ opremu. Takođe, gosti mogu da koriste brojne staze za trčanje kroz nesvakidašnje pejzaže, a zakazane sesije će se voditi svake nedjelje. Za goste koji žele pažljivo i smireno vežbanje, rizort će ponuditi časove joge koji će se održavati na veličanstvenim vidikovcima.

Proleće donosi stvarno dobre vesti! One&Only Portonovi rizort otvara svoja vrata (фото 20)

Širom rizorta dominiraće prelijepi bazeni, uključujući porodični bazen, dinamični bazen Tapasake Club-a, tri bazena sa različitim temperaturama vode, zatvoreni spa bazen i privatne bazene za vile. Na privatnoj i skrovitoj peščanoj plaži s pogledom na zaliv biće ponuđeni brendirani One&Only doživljaji, kao i osvježavajuća pića i opušteni obroci.


Proleće donosi stvarno dobre vesti! One&Only Portonovi rizort otvara svoja vrata (фото 21)

One&Only Private Homes će ponuditi pristup privatnoj peščanoj plaži i pristaništu, individualnim bazenima i venecijanskim dvorištima. Gosti koji žele da One&Only Portonovi nazivaju svojim domom, biće u mogućnosti da kupe ove trosobne i četvorosobne luksuzne vile.

Proleće donosi stvarno dobre vesti! One&Only Portonovi rizort otvara svoja vrata (фото 22)
Proleće donosi stvarno dobre vesti! One&Only Portonovi rizort otvara svoja vrata (фото 23)

Smešten na zapadnoj obali Crne Gore, One&Only Portonovi je lako pristupačan. Do rizorta se može doći lakom vožnjom od aerodroma Dubrovnik (jedan sat), Tivat (50 minuta) i aerodroma Podgorica (dva i po sata), a svi ovi aerodromi servisiraju razne avio kompanije i dobro su opremljeni za rukovanje privatnim avionima. One&Only Portonovi će početi da dočekuju goste na proleće 2021.

Proleće donosi stvarno dobre vesti! One&Only Portonovi rizort otvara svoja vrata (фото 24)

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor