Pretraga

Pronašli smo šareno parče raja i ono se nalazi na Baliju

Tekst: BURO.


Pet soba, dva sprata, jedan bazen sa kog puca pogled na okean i svedeno i šareno i... apsolutno savršeno! Tako nekako se može opisati kuća Seascape koja se nalazi na ostrvu Nusa Lembongan.

Pronašli smo šareno parče raja i ono se nalazi na Baliju (фото 1)

Delo je arhitektonskog biroa Word Of Mouth House koji vodi Italijanka Valentina Audrito i koji je specijalizovan za projektovanje i opremanje vila na egzotičnim lokacijama i uspevaju da nam zaustave dah svakim svojim sledećim projektom.

Pronašli smo šareno parče raja i ono se nalazi na Baliju (фото 2)
Pronašli smo šareno parče raja i ono se nalazi na Baliju (фото 3)

Konkretno, ovde su vlasnici želeli da njihova kuća ima mediteranski feeling, pa imamo slučaj da je ova nekretnina spojila najbolje od oba sveta svedenost Indonezije i šik Francuske rivijere.

Pronašli smo šareno parče raja i ono se nalazi na Baliju (фото 4)

Ako bi postojao termin maksi-minimalistička estetika, definitivno bismo ga iskoristili da opišemo ovaj enterijer. Paleta boja „šeta“ između neutralnih tonova i nekoliko nijansi plave, a strogost ravnih linija u arhitekturi ublažavaju kružne forme koje se u sličnom ritmu ponavljaju u svakoj prostoriji. Većinom su upotrebljeni elementi od prirodnog materijala kao što su paravani od baumbusa, tepisi od morske trave, a nameštaj je ručno izrađen od kanapa i ratana, dekoracije su od trske, školjki i drveta. Ipak, tu su i detalji koji odaju da se nalazimo u XXI veku: King Koil kreveti, televizor od 52 inča, Bose zvučnici i kućni bioskop.

Pronašli smo šareno parče raja i ono se nalazi na Baliju (фото 5)
Pronašli smo šareno parče raja i ono se nalazi na Baliju (фото 6)

Prizemni nivo vizuelno je podeljen sa par stepenika i na taj način odvojene su kuhinja i trpezarija od dnevnog boravka, koji se zbog velikih staklenih prozora kompletno stapa sa terasom, a zatim dalje sa delom oko bazena. Zona oko bazena je dizajnirana u maniru najboljih hotela, kružnog je oblika i u centru je pravougaoni infinity bazen od 15 metara koji okružuju udobne ležaljke, kao i dva dela za sedenje dok je sa desne strane natkriveni deo koji može biti i za ručavanje, a sa leve strane nisko sedenje kao stvoreno za letnju dokolicu. Najbolje od svega? Još nekoliko koraka i izlazite direktno na plažu.

Pronašli smo šareno parče raja i ono se nalazi na Baliju (фото 7)

Tema koja se provlači i u dvorištu i u kući jesu podovi od belih oblutaka, pa čak i kad ste u dnevnoj sobi možete bosi šetati i imati utisak da ste u prirodi. To je dodatno naglašeno tepisima, tabureima i jastucima od trske i jute. Takođe, obluci su i u kupatilima na spratu (koja toliko dobro izgledaju, zapravo bolje nego sobe u nekim hotelima), kao i u spavaćim sobama. One su od najmanje do najveće uređene u sličnom stilu koji na prvi pogled poziva na opuštanje, usporavanje i okretanju ka uživanju. Kupatilo povezano sa glavnom spavaćom sobom je priča za sebe, u sredini je ogromna kada, a iznad nje je postavljeno ogledalo u obliku oblaka uokvireno mesinganim ramom, tačka na i su umivaonici sa plavim zvezdicama, dok je jedan zid obojen širokim dijagonalnim prugama koje jasno asociraju na zrake sunca.  Zapravo, sunce je stalni stanovnik vile, sa zadnje strane kompletno je okrenuta okeanu i blistavo svetlo ispunjava baš svaki ćošak.

Pronašli smo šareno parče raja i ono se nalazi na Baliju (фото 8)
Pronašli smo šareno parče raja i ono se nalazi na Baliju (фото 9)

Kapacitet kuće je 11 ljudi, pa vam predlažemo da iz ovih stopa pošaljete link u omiljene Whatsapp grupe i rezervišete odmor iz raja po hitnom postupku.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor

Ostavite komentar