Pretraga

Skriveni biseri: Najlepše kuće u prirodi u Španiji

Skriveni biseri: Najlepše kuće u prirodi u Španiji

Tekst: BURO.

Posle xy dana u karantinu odjednom nam se ne ide u prenaseljene gradove, a ideja o hotelskoj sobi u Parizu veličine kutije šibica jeste slatka, ali trenutno nije visoko na listi prioriteta. Razmišljamo o prirodi,  nedostaje nam da otputujemo negde gde čim stignemo izuvamo cipele i spuštamo bosa stopala na mekanu travu. Negde gde je highlight dana da zurimo u procvetalu magnoliju. Nažalost, propustili smo taj magičan momenat kada se sve razbudilo, ali planiramo unapred i pronašli smo kuće u Španiji koje se skroz uklapaju u koncept odmora za dušu. A to nam je svima potrebno, zar ne?

Can Pardalet

Skriveni biseri: Najlepše kuće u prirodi u Španiji (фото 1)
Skriveni biseri: Najlepše kuće u prirodi u Španiji (фото 2)
Skriveni biseri: Najlepše kuće u prirodi u Španiji (фото 3)

Seoska kuća dizajnirana od strane odličnog arhitektonskog biroa? To je recept za pun pogodak. Dizajn studio Sandra Tarruella Interioristas odgovoran je za uređenje prostora kuće Can Pardalet. Njihova odluka je bila da sve bude izrađeno od prirodnih materijala i u bojama koje neće narušiti spektakularan pogled koji je ovde glavna zvezda. Kuća je smeštena u blizini Kosta Brave i Herone, a iza nje je dvorište sa tremom (takođe brižljivo dizajnirano), kao i bazen okružen drvećem maslina. Kapacitet je šest gostiju, koji se mogu rasporediti u tri spavaće sobe.

Casa Cueva

Skriveni biseri: Najlepše kuće u prirodi u Španiji (фото 4)
Skriveni biseri: Najlepše kuće u prirodi u Španiji (фото 5)
Skriveni biseri: Najlepše kuće u prirodi u Španiji (фото 6)

Ako je istinski mir ono što želite ovo je kuća koju bi trebalo da bukirate. Ako ste se sada navikli na tišinu, jer nema automobila, graje i buke, tako nekako je i u ovde, čuje se samo povetarac koji pomera grančice drveća masline i egzotične ptice. Sama kuća je potpuno uklopljena u okolinu, delom je ukopana, a vrata i prozori su u obliku luka. U centru kuće je atrijum,  tu je visina plafona 4 metra, pa gosti mogu uživati u blistavom prirodnom svetlu. Kuća se energijom u potpunosti napaja iz solarnih panela i to je razlog zašto tu nema tostera, ili aparata za kafu. Kompletno vraćanje jednostavnom životu zagarantovano.

Buena Vista

Skriveni biseri: Najlepše kuće u prirodi u Španiji (фото 7)
Skriveni biseri: Najlepše kuće u prirodi u Španiji (фото 8)
Skriveni biseri: Najlepše kuće u prirodi u Španiji (фото 9)

Posle nedelja i nedelja sedenja između četiri zida, prostrana kuća sa staklenim zidovima deluje kao halucinacija. Buena Vista vila se nalazi na španskom ostrvu Lanzarote i apsolutno je prelepa! Pogled puca na crne vulkanske stene i učiniće vam se da ste sleteli na Mars. Kuća je podeljena na tri apartmana, a svi su dizajnirani u minimalističkom stilu, a nameštaj i dekoracija su lokalne proizvodnje. Vlasnici Mayca i Gonzalo svakog jutra gostima serviraju odličan doručak koji sami pripremaju. Pravi oblog za dušu.

Casa Josephine

Skriveni biseri: Najlepše kuće u prirodi u Španiji (фото 10)
Skriveni biseri: Najlepše kuće u prirodi u Španiji (фото 11)
Skriveni biseri: Najlepše kuće u prirodi u Španiji (фото 12)

Casa Josephine je fantastična seoska kuća koja se nalazi u seocetu od jedva 200 stanovnika u provinciji Rioha. Sama građevina potiče iz XIX veka, ali je 2016. godine kompletno renovirana i sada može komotno da ugosti između 10 i 12 ljudi. Ako se pitate šta ovde uopšte možete raditi (osim družiti sa najdražim prijateljima koji su pošli sa vama - a to nekako sada zvuči kao utopija) u obližnjem gradiću postoji craft pekara, bar, restoran, apoteka i lokalni proizvođači hrane. Dovoljno.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor