Pretraga

Tri fantastična nova hotela u Hrvatskoj

Tri fantastična nova hotela u Hrvatskoj

Tekst: BURO.

U ovom deljenju bavimo se hrvatskom obalom, obilazimo novootvorene hotele, ali predlažemo i jedan koji će tek otvoriti svoja vrata. Ako ste imali ideju da odmor provede na Jadranu, razmislite o ovim adresama od Spilita, preko Paga, sve do Istre.

Briig Boutique Hotel

Split

Tri fantastična nova hotela u Hrvatskoj (фото 1)

U samom centru grada Splita smestio se Briig Boutique Hotel. To je šik hotel sa četiri zvezdice koji se ističe dizajnom, funkcionalnošću i uslugom. Avantura za goste započinje već pogledom na fasadu bele zgrade asimetričnih linija, a potom se nastavlja na recepciji. Predvorjem dominiraju spiralne stepenice, koje su pravo umetničko delo. Originalni nameštaj i rasveta svetskih dizajnera, plakati Borisa Bućana, grafike Julija Knifera i instalacije Aleksandra Srneca, samo su neki od detalja zbog kojih Briig već sada nosi epitet svojevrsnog "muzeja sa sobama“.

Tri fantastična nova hotela u Hrvatskoj (фото 2)

Boškinac

Pag

Boškinac je, nadimak porodice Šuljić po kome je  imanje dobilo ime. Time je naglašena ideja koja je u temelju priče, a to su tradicija, običaji i povezanosti sa prostorom kom čovek pripada. Objekat je otvoren 2003. godine, da bi početkom leta 2019. godine osvanuo u novom ruhu i postao još poželjniji izbor za provođenje godišnjeg odmora. Adut hotela Boškinac je predivna lokacija koja poziva na gotovo zaboravljeno umeće dokolice. U takvu scenografiju se savršeno uklapa i visoka kuhinja kakvu gostima nudi tim restorana "Boškinac" na čelu sa kuvarem Matijom Bregešom, koji je jedan od najozbiljnijih pretendenata na sledeće hrvatske Michelin zvezdice.

Tri fantastična nova hotela u Hrvatskoj (фото 3)
Tri fantastična nova hotela u Hrvatskoj (фото 4)

San Canzian Village&Hotel

Mužolina

Tri fantastična nova hotela u Hrvatskoj (фото 5)

Ako vam je mesto gde se ovaj hotel nalazi kompletno nepoznato, ne brinite se, radi se o istarskom seocetu koje broji samo 3 stanovnika (!). Upravo tamo je smešten super luksuzni hoteli sa punih pet zvezdica, smeštajni kapacitet broji samo 25 soba, ali koliko su ozbiljni u nameri da budućim gostima omoguće vrhunsko iskustvo jeste činjenica da će se na tom mesto otvoriti i ekstenzija zagrebačkog fine dining restorana Noel, koji može da se pohvali Michelin zvezdicom. Studio SB projektiranje na čelu sa arhitetikinjom Nikom Sedar i dizajner Boris Ružić stvorili su fantastično mesto koje odiše duhom prohujalih vremena u savremenom remiksu. Hotel se zvanično otvara u avgustu ove godine, a prvi vizuali obećavaju mnogo. Ovo je definitivno otvaranje kome se radujemo!

Tri fantastična nova hotela u Hrvatskoj (фото 6)

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor