Tri fantastična nova hotela u Hrvatskoj

  05.07.2019.
  RECOMMENDED

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2019/07/hrvatska_hoteli_cover.jpg

  U ovom deljenju bavimo se hrvatskom obalom, obilazimo novootvorene hotele, ali predlažemo i jedan koji će tek otvoriti svoja vrata. Ako ste imali ideju da odmor provede na Jadranu, razmislite o ovim adresama od Spilita, preko Paga, sve do Istre.

  Briig Boutique Hotel

  Split

  U samom centru grada Splita smestio se Briig Boutique Hotel. To je šik hotel sa četiri zvezdice koji se ističe dizajnom, funkcionalnošću i uslugom. Avantura za goste započinje već pogledom na fasadu bele zgrade asimetričnih linija, a potom se nastavlja na recepciji. Predvorjem dominiraju spiralne stepenice, koje su pravo umetničko delo. Originalni nameštaj i rasveta svetskih dizajnera, plakati Borisa Bućana, grafike Julija Knifera i instalacije Aleksandra Srneca, samo su neki od detalja zbog kojih Briig već sada nosi epitet svojevrsnog „muzeja sa sobama“.

  Boškinac

  Pag

  Boškinac je, nadimak porodice Šuljić po kome je  imanje dobilo ime. Time je naglašena ideja koja je u temelju priče, a to su tradicija, običaji i povezanosti sa prostorom kom čovek pripada. Objekat je otvoren 2003. godine, da bi početkom leta 2019. godine osvanuo u novom ruhu i postao još poželjniji izbor za provođenje godišnjeg odmora. Adut hotela Boškinac je predivna lokacija koja poziva na gotovo zaboravljeno umeće dokolice. U takvu scenografiju se savršeno uklapa i visoka kuhinja kakvu gostima nudi tim restorana „Boškinac“ na čelu sa kuvarem Matijom Bregešom, koji je jedan od najozbiljnijih pretendenata na sledeće hrvatske Michelin zvezdice.

  San Canzian Village&Hotel

  Mužolina

  Ako vam je mesto gde se ovaj hotel nalazi kompletno nepoznato, ne brinite se, radi se o istarskom seocetu koje broji samo 3 stanovnika (!). Upravo tamo je smešten super luksuzni hoteli sa punih pet zvezdica, smeštajni kapacitet broji samo 25 soba, ali koliko su ozbiljni u nameri da budućim gostima omoguće vrhunsko iskustvo jeste činjenica da će se na tom mesto otvoriti i ekstenzija zagrebačkog fine dining restorana Noel, koji može da se pohvali Michelin zvezdicom. Studio SB projektiranje na čelu sa arhitetikinjom Nikom Sedar i dizajner Boris Ružić stvorili su fantastično mesto koje odiše duhom prohujalih vremena u savremenom remiksu. Hotel se zvanično otvara u avgustu ove godine, a prvi vizuali obećavaju mnogo. Ovo je definitivno otvaranje kome se radujemo!

  Saznaj više:
  Povezani članci: