Pretraga

Tulum je bliži nego što mislite

Tulum je bliži nego što mislite

...najozbiljnije!

Tekst: BURO.

Tulum u Meksiku je na travel bucket listi svakog poštenog globtrotera, ambiciozni putnici precrtvaju destinacije na putu ka tom svetom gralu boho stila, kompletnog uživanja na svežem vazduhu i vrhunskog luksuza. A šta kažete na činjenicu da zapravo postoji i jedan baš blizu, u Evropi. I to ni manje ni više nego u Holandiji!

Šta?

Tulum je bliži nego što mislite (фото 1)
Tulum je bliži nego što mislite (фото 2)
Tulum je bliži nego što mislite (фото 3)

U mestu Nordvejk postoji istoimeni bar i restoran na plaži, koji osim naziva sa Tulumom deli i istu dizajn i životnu fiozofiju. Kao i u Meksiku ovde vlada atmosfera opuštenog luksuza i zapravo tu je sve zbog čega uporno štedimo za pošteni đir po Tulumu. Peščana plaža, kul drveni nameštaj, ćilimi u eksterijeru, ogromni stajliš suncobrani sa resama... Unutrašnjost bara još jače miriše na letnju bezbrižnost, pre svega tu su ogromni prozori od poda do plafona, zahvaljujući kojima se muti granica između enterijera i eksterijera. Postoji nekoliko odvojenih prostorija i svaka donosi svoju verziju relaksiranog boho stila, od ozbiljnijeg dela za ručavanje sa kružnim stolovima i drvenim stolicama nalik onima u osnovnim školama, sve do udobnih separea sa hoklicama i foteljama od prepletene kože. Veliki lusteri su od kanapa, a velika stabla banana raspoređena su strateški po uglovima.

Tulum je bliži nego što mislite (фото 4)

 

I hrana je direktno inspirisana meksičkom destinacijom i holandska varijacija igra na prvoj liniji zdravih jednostavnih zalogaja kao što su tost sa avokadom, smutiji i zdrave kaše.

Tulum je bliži nego što mislite (фото 5)

 

Jedino što će vam ovde nedostajati jeste sunce koje nemilosrdno prži. Ipak ni holandsko sunce tokom letnje sezone nije za baciti, pa ako se zateknete u blizini obavezno svratite da vidite šta nudi ovo mesto.

Tulum je bliži nego što mislite (фото 6)
Tulum je bliži nego što mislite (фото 7)

A ukoliko vam se nešto od nameštaja dopadne jednostavno ga možete kupiti, svim zainteresovanim na raspolaganju je posebna kolekcija nameštaja koju na zahtev možete pogledati u njihovom skladištu.

Pa dok na red ne signe onaj „zapravo Tulum“, ni ovo nije loša varijacija na temu.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor