Technics & Lamborghini: Da li smo dobili najbrži DJ gramofon?

  21.05.2024.
  RECOMMENDED

  Japanski Technics je početkom maja iznenadio čak i najinformisanije audiofile informacijom da je udružio snage s Lamborghinijem, što je dovelo do stvaranja najbržeg DJ gramofona na tržištu.

  Kako bi ovaj nesvakidašnji muzički paket zainteresovao i petrolhead ekipu Technics je u paket za svaki slučaj dodao i kolekcionarski vinil sa zvukom moćnih V12 motora.

  Technics x Lambo grupna

  Na nedavno održanoj High End manifestaciji u Minhenu Technics je ukrao šou. Vest da je poznati japanski brend ozvaničio saradnju s italijanskim proizvođačem sportskih automobila preko noći je osvojila svet a mreže su preplavile fotografije najpoželjnijeg gramofona sezone, koji će u narednom periodu „iz keca u kec“ biti najjača karta kompanije Technics. Ne bez razloga.

  Uprkos tome što dolaze s potpuno različitih tržišta, Lamborghini i Technics veruju da imaju mnogo više zajedničkog nego što bi se u prvi mah pomislilo. Poznate kompanije pre svega dele religioznu pažnju prema detaljima, kao i apsolutnu posvećenost inovacijama i najsavremenijim materijalima.

  Zavodljivi spoj muzike i oktana

  Prvo poluvreme ovog po mnogo čemu neobičnog partnerstva je rezervisano za posebno izdanje gramofona koji se bazira na popularnoj SL-1200 seriji. Kao prvi izbor DJ-eva širom sveta, SL-1200 je već dugo dominantan na globalnoj muzičkoj sceni.

  Složićete se, to je već sasvim dobra baza, koju su novi partneri dodatno tehnički unapredili i estetski ušminkali.

  Technics x Lambo gramofon III
  Technics x Lambo gramofon

  Što se tiče dizajna, novi SL1200M7B će biti dostupan u tri atraktivne boje – zelenoj, narandžastoj i žutoj, koje su decenijama najslikovitije nijanse aerodinamičnih Lambo automobila. Osim ovih „papagajskih“ tonova svi modeli će imati detalje u obliku slova Y, koji su nezaobilazna pratnja savremenih Lambo automobila.

  Više od gramofona: od lansiranja originalnog SL-1200 modela Technics je prodao više od 3,5 miliona jedinica ove pouzdane DJ mašine koja je vremenom postala klasik i na polju dizajna.

  Ispod „haube“ novi SL1200M7B nudi usavršenu pitch kontrolu, motor s direktnim pogonom, dok funkcija obrnute reprodukcije čini gramofon idealnim za rad u trećoj smeni na DJ plaftormi. Pedantni japanski inženjeri su se opredelili za osetljivu, ali istovremeno robustnu ručicu i dvoslojnu strukturu koja ima funkciju smanjenja vibracija. Kako bi privukao poglede i u noćnim uslovima Technics je novi gramofon opremio čak i intenzivnim LED svetlom!

  U ritmu Lamborghini V12 motora

  Specijalitet kuće će svakako biti ploča koja dolazi sa svakim prodatim primerkom SL-1200M7B gramofona. Na ovaj jedinstveni vinil su u kompaniji Technics utisnuli tonove šest performantnih Lambo V12 motora, počevši od ranih radova i oldtimer modela 400GT.  

  Naravno, svoje mesto na ovoj ploči je zauzela i mitska Miura, dok je kao poseban začin tu i audio zapis motora od 455 konjskih snaga jubilarne verzije Countach.

  Lamborghini

  Ljubiteljima nešto modernog doba Technics je namenio zvuk turiranja Diablovog 6,0-litarskog agregata. Za kraj, kao svojevrsni zvučni dezert tu su i Murcielago i Revuelto, automobili koji su zaokružili ovu simfoniju V12 cilindara. Ekskluzivna ploča je u kolekcionarskom maniru upakovana u atraktivno stilizovani cover sa slikom Revuelto felne.

  Intenzivne Arancio Apodis, Verde Shock i Giallo Athon nijanse iz palete brenda Lamborghini zadužene su za beg od monotonije i dominantne crne boje.

  Poznata je i cena, koja se prema marketinškim smernicama zadržala ispod psihološke kote od 1.500 evra. Kusur je doduše simboličan i iznosi tek jednu kovanicu od evra. Ako ste se pronašli u prethodnim redovima spremite se, jer prodaja startuje već od juna.

  Technics x Lambo gramofon II

  Kolekcionarski vinil kompanije Technics ima snimljeni zvuk najpoznatijih automobila kuće Lamborhini. To je savršena playlista za ljubitelje V12 motora.

  Foto: Promo

  Saznaj više:
  Povezani članci: