BUDIMPEŠTA Getaway: Ovo su najbolji RESTORANI koje smo posetili

30.10.2023.
RECOMMENDED

Lako zaboravljamo šta je sve u blizini Beograda, između ostalog i Budimpešta, grad koji je posebno šarmantan kada zahladni. Ukoliko vam je potreban predah od Beograda, Budimpešta je idealan izbor za hedoniste koji žele da lutaju od restorana do restorana i isprobavaju šta ovaj grad ima da ponudi na gastronomskoj sceni.

Mazel Tov

Ovaj zavučen restoran u centru Budimpešte je ušuškan gastro dragulj specijalizovan za bliskoistočnu kuhinju. Količina biljaka u lokalu čini da deluje kao da je u pitanju mala botanička bašta. Pored sjajnih jela, tu je i skriveni koktel bar Balagan koji se nalazi na spratu iznad Mazel Tov-a. Imajte na umu, za oba je neophodna rezervacija!

Gettó Gulyás

Još jedan dragulj u centru, Gettó Gulyás predstavlja savremeni osvrt na tradicionalnu mađarsku klopu. Ambijent je zaista hygge, sa svećama, tamno drvenim stolovima i vintage detaljima. Red ispred restorana ukazuje na to da je u pitanju zvezda lokalne gastronomske scene i restoran je (kao što se može pretpostaviti) najpoznatiji po gulašu. Ipak, preporučujemo i da probate njihov signature dezert – knedle od svežeg sira.

Klauzál Café

U rangu sa Gettó Gulyás je i Klauzál Café, jedan od najstarijih kafana u Budimpešti. Nemojte da očekujete savremeni dizajn i moderna jela, ovde se dolazi za made-at-home domaću mađarsku klopu. Klauzál Café je takođe jedan od naših omiljenih lokacija tokom lepog vremena, zbog staromodne bašte koja se nalazi na ulici.

Villa Bagatelle

Ovaj bed and breakfast iz raja nalazi se na Budim strani i poznat je po svom brunch-u koliko i po fine-dining ručkovima. Povučeni od gradske buke, njihova bašta je idealno mesto za beg iz centra grada gde možete da provedete celo popodne. Pored toga što je u pitanju bistro, Villa Bagattele poznata je i po svojim izvanrednim pekarskim proizvodima.
Saznaj više:
Povezani članci: