YES CHEF: 6 kuvara koja svako treba da ima

17.10.2023.
RECOMMENDED

Entuzijasta ste u kuhinji? Ove knjige će vas inspirisati da naučite sve što je potrebno da biste postali vrhunski at-home kuvar.

Salt Fat Acid Heat

Kuvari Salt Fat Acid Heat

Pun divnih ilustracija koje potpisuje umetnica Wendy MacNaughton, uz recepte od kuvarice i autorke Samin Nosrat i sa više od milion prodatih primeraka, Salt Fat Acid Heat pokriva sve što je potrebno da znate o soli, masti, kiselini i toploti kako biste savladali osnove kuvanja.

Cravings

Kuvari Cravings

Sports Illustrated manekenka je i iskusna kuvarica, što dokazuje i njen prvi kuvar Cravings. Ovo je kuvar za one koje zaista vole hrane (i ne razmišljaju o kalorijama), inspirisan američkom comfort hranom i tradicionalnim tajlandskim obrocima.

Veg-table

Kuvari Veg Table

Ukoliko ste ljubitelj povrća, Nik Sharma vas u ovom kuvaru sprovodi kroz 50 priča o povrću, sa informacijom o njihovom poreklu i jedinstvenim karakteristikama. Od paste sa brokoli miso sosem do hrskavog lososa sa zelenim karijem sa spanaća, Veg-table će vas inspirisati da se u potpunosti posvetite kuvanju sa povrćem.

Ottolenghi Simple: A Cookbook

Kuvari Ottolenghi Simple

Od kultnog kuvara Yotama Ottolenghija nastala je knjiga sa preko 100 recepata inspirisani hranom sa Bliskog istoka koji mogu da se napravi sa manje od 10 sastojaka i za manje od 30 minuta. Ovo je početni kuvar za svakoga ko prati Ottolenghijevu karijeru u gastronomskoj industriji.

Essentials of Classic Italian Cooking

Kuvari Essentials Italian Cooking

Poznata kao kraljica italijanske kuhinje, Marcella Hazan stoji iza ove kulinarske biblije. Knjiga je pogodna za početnike i za iskusne kuvare i predstavlja pažljivo probranu kolekciju tradicionalnih italijanskih obroka, onih kakvih možete da probate samo u Italiji.

How To Eat a Peach

Kuvari How to eat a peach

Za razliku od ostalih kuvara na ovom spisku, How To Eat a Peach je fokusiran na stvaranju menija i ugošćavanju prijatelja za druženje uz homemade večeru. Ovo je mnogo više od knjige sa receptima, već je kuvar posvćen hedonizmu i prijateljstvu.

Saznaj više:
Povezani članci: