Zdravo KOMŠIJA, kako si?

  Poznato je da se prvo bira komšiluk, pa se tek onda gradi kuća.
  11.12.2023.
  RECOMMENDED

  Nekad stecište pesnika i boema, zaljubljenika u život i pesmu, ali i mesto najurbanijih legendi i gradskih priča, kafića, zanatskih radionica i kraft pivara, Dorćol danas predstavlja užurbanu četvrt kosmopolitskog karaktera, u kojoj na ulici srećemo poznate umetnike, javne ličnosti i legende koje poznati dobri duh starog Dorćola održavaju živim.  

  Miks starog i novog, svetskog i lokalnog, ulickanog i urbanog najbolje oslikava ulica Kralja Petra – žila kucavica ovog kraja u kojem zdravo komšija, kako si nigde ne zvuči tako iskreno kao ovde. Na Dorćolu komšiji nikad nije crkla krava, al’ jeste podeljen bežični internet i kod komšije se ne odlazi samo kad je na odmoru da mu se zalije cveće već se sa njim svakog dana pije najslađa kafica, ona prva jutarnja dok se lista dnevna štampa u nekom od čuvenih dorćolskih kafića.   

  1 story 1
  2 copy 1

  TIKE Shop je s razlogom smešten u jednu od najstarijih ulica u Beogradu, Kralja Petra, gde je, na potezu od samo jednog kilometra, skoncetrisana mešavina stilova koje je verovatno nemoguće videti bilo gde u Evropi – barok, akademizam, secesija, art deko, modernizam, orijentalni stil. I sam TIKE Shop u dizajnu ima različite stilove – od cigle kojom je zidana beogradska tvrđava Kalemegdan, do betona i modernih materijala, koji su se savršeno inkorporirali i u njegov avangardni duh.

  Ultimativna destinacija svakog zaljubljenika u patike, smešten u sam centar urbane džungle, TIKE Shop postao je mesto oko kojeg se okupila cela zajednica onih koji vole lepe, moderne, urbane, arty stvari. A da su deo te zajednice i SMASH burgers, videlo se još tokom prve kolaboracije kada su dizajnirani Sneaker Temple Smash Burger, povodom obeležavanja šestog rođendana TIKE-a, i custom paint print na modelu Nike Air Force 1.

  ‘DE SI KOMŠIJA?

  4 copy
  5 copy 1

   

  Ono što je TIKE Shop u svetu patika, to je SMASH Burgers u svetu burgera (one of the greatest). Nakon što su prikupljali recepte svuda po svetu, sa obe strane Atlantika, i godinama eksperimentisali u kuhinji i testirali ukuse sa prijateljima, na kraju su napravili burger kakav svi žele – pravi balans, pravi sastojci, najbolji ukus. 

  Najbolji smash burger u gradu, SMASH Burgers poštuje sveto trojstvo savršenog burgera –  samo sveže zemičke od vojvođanskog brašna, zapečene na francuskom puteru, dok ne dobiju zlatnu koricu. Samo najfiniji francuski cheddar sir, koji se topi u ustima. Samo posebno probrani komadi čiste junetine iz slobodnog uzgoja, sveži od tog jutra, tek na grilu začinjeni morskom solju i krupno mlevenim biberom. 

  Iako SMASH burgers ima posebno mesto u srcu ekipe iz TIKE Shopa, sa kojima je izgradio prijateljske, komšijske odnose, osvojio je srca i stomake mnogih Beograđana i lagano pretenduje da osvoji celu Srbiju.

  KOLIKO DOBRO POZNAJETE SVOJE KOMŠIJE?

  12 copy
  14 copy 1

  U doba u kome inovacije i tehnologije diktiraju tempo života, pa imamo osećaj da dani prolaze mnogo brže, vreme je da zastanemo, pogledamo oko sebe i obratimo pažnju jedni na druge. Pozovite na kafu one koji su deo vaše lokalne zajednice, bolje se upoznajte i razmislite o zajedničkim snagama kojima biste mogli svoj kraj da učinite malo boljim mesto za život.

  Upoznajte svoje komšije!

  Saznaj više:
  Povezani članci: