Nova generacija fotografa: Predstavljamo 9 vizionara koje ćete uskoro viđati u svakoj modnoj kampanji

  14.03.2024.
  RECOMMENDED

  Nova garda supermodela osvaja svet mode, a isto možemo reći za najmlađu generaciju modnih fotografa čiji rad dominira kampanjama luksuznih modnih brendova, naslovnim stranama i editorijalima – obratite pažnju na sledećih devet imena, jer ćete ih viđati u svakoj modnoj kampanji.

  Chloé Horseman

  Sa portfoliom koji se podjednako sastoji od snimanja editorijala koliko i komercijalnih projekata, Chloé Horseman koristi jedinstveni stil portretnog fotografisanja – prepoznatljiv stil u kojem snima subjekte u intimnim, nežnim trenucima sa karakterističnim mekim osvetljenjem, živopisnim bojama i majstorskim korišćenjem uglova.

  Mlada, a sa portfoliom koji je nakrcan projektima, sarađivala je sa brendovima Calvin Klein, Collina Strada, Ganni, Glossier, Reformation i Proenza Schouler.

  Thalía Gochez

  Devojka iz Pasadene, Thalía Gochez osvojila je scenu Los Anđelesa kao fotograf, stilistkinja i kreativna direktorka. Gochez je poznata po jarkim, živim bojama, a njeni radovi izazivaju snažne emocije i dobro rezonuju sa publikom, bez obzira na temu. Samouka fotografkinja, Gochez je usavršila svoje veštine radeći sa prijateljima, istražujući beskrajne uglove Los Anđelesa i vežbajući veštine vizuelnog pripovedanja kroz modni senzibilitet. To su napori koji nisu bili uzaludni, pa neki od njenoh projekata uključuju Nike, Apple, Rare Beauty, do snimanja sa Reneé Rapp.

  fotografa 2

  Maddy Rotman

  Maddy Rotman definitivno spada u red next generation fotografa. I ona radi u Los Anđelesu, a specijalizovana je za mnogo toga – od intimnih portreta, preko bidermajera do reklamnih kampanja poznatih svetskih brendova među kojima su Chanel, Acne Studios, Miaou.

  Rotman ima i lične projekte, na kojima beleži svoj život u Los Anđelesu – to su slike koje izgledaju kao kratki treptaji sećanja, prikazujući niz jednostavnih, blagih trenutaka. I u profesionalnim aranžmanima sledi taj pristup, a radila je portrete Maggie Rogers, Cherry Glazerr, Nitefire i Weyes Blood.

  Nadia Lee Cohen

  Možda je znate kao muzu brenda Schiaparelli, manekenku na pisti za Febty ili zbog njenog filmskog opusa (koji uključuje Beyoncein trejler za Reneissance II, muzičke spotove za Tylera i Asap Rockyja), ali Nadia Lee Cohen jedan je od onih fotografa koji su već osvojili svet mode. (Bila je i naša Girl Crush).

  Cohen je fotografisala Kim Kardashian, snimila i režirala kratki film za Maison Margiela i održala samostalnu izložbu fotografija u galeriji Jeffrey Deitch u Los Anđelesu, dokazavši svoj uticaj višestruko talentovane umetnice.

  Quil Lemons

  Vunderkind među fotografima – 2021. postao je najmlađa osoba koja je fotografisala naslovnu stranu Vanity Fair magazina, Quil Lemons postao je poznat po radovima na temu porodice, rase i lepote, kao i po hrabrim istraživanjima muškosti i rodnosti. Trenutno je jedan od najtraženijih modnih fotografa u industriji. Samo u poslednje dve godine, fotografisao je neke od najvećih kulturnih figura modernog doba – od Billie Eilish i Ice Spice do Palome Elsesser i Joan Smalls. Slikao je Dakotu Johnson za naslovnu stranu martovskog izdanja L’Officiela 2024. Lemons fotografiše svoje subjekte, kao i odeću koju nose, jedinstvenim umetničkim okom u njihovom najboljem izdanju – iskreno, nesfiltrirano i stvarno.

  Andy Jackson

  Andy Jackson, jedan od vodećih fotografa iz Bruklina, etablirao se kao višestruko talentovani umetnik, sa iskustvom u lifestyle fotografiji kako i u modnoj. Kao mladi fotograf, Jackson se probio na sceni radivši za istaknuta modna izdanja. Pored editorijala, tu je viralna kampanju Levi’s x Emma Chamberlain, ali i fotografije za Google, Ralph Lauren i Saks Fifth Avenue.

  Tyrell Hampton

  Tyrell Hampton brzo je izronio na sam vrh modne scene. Danas spada u red najtraženijih fotografa u industriji. Poznat po dinamičnoj energiji koju snima na fotografijama, nije neuobičajeno videti Hamptona na najvećim zabavama i događajima godine, gde, vešto sakriven iza svog foto-aparata beleži energetski ples, strastvene poljupce i poznate ličnosti u razgovoru

  Pored dokumentovanja energije noćnog života u Njujorku i Los Anđelesu, Hampton je radio sa Hailey Bieber, Dua Lipom, Miley Cyrus i Zendayom, da navedemo samo neke, i fotografisao za brendove Louis Vuitton, Calvin Klein, Coach, Adidas. Kao bivši plesač, Hampton ima oštro oko za pokrete, zbog čega je sav njegov rad – bez obzira na kontekst – obogaćen mladalačkom, spontanom energijom koju modni svet beskrajno ceni.

  Jody Rogac

  Rođena i odrasla u Vankuveru, Jody Rogac crpi inspiraciju iz bujne prirodne tišine svog doma i primenjuje je u radu modnog i portretnog fotografa. Sa izuzetnim znanjem o svetlu i prostoru, Rogac svojim fotografijama daje jedinstvenu eleganciju i rafiniranost. Poznata po sirovoj emociji i empatiji koju izražava, fotografisala je za brendove sa sličnim etosom – The Row, Rachel Comey, Puppets & Puppets i Tory Burch.

  Keith Oshiro

  Keith Oshiro spada u red fotografa iz Los Anđelesa, a njegov rad, lifestyle i modni, postao je sinonim za individualnost i složenost. Uključujući sveže koncepte rodnosti i identiteta u svoje slike, modna fotografija Oshira igra se fluidnošću ljudske prirode i samoprikazivanja, često karakteriše majstorsko manipulisanje svetlom i senkom, rezultirajući radovima koji su vizuelno i intelektualno intrigantni, što ga trenutno čini jednim od najzanimljivijih modnih fotografa u usponu.

  Saznaj više:
  Povezani članci: