Girl Crush: Reneé Rapp

Upoznajte novu Reginu George.
22.01.2024.
RECOMMENDED

Ako ste imali sreće, Reneé Rapp ste pre 4 godine gledali u brodvejskom mjuziklu Mean Girls, kao Reginu George – ulozi koju su i publika i kritičari nagradili pohvalama (The New York Times napisao je da je glumica zapalila pozornicu). Ovih dana ste je sigurno zapazili na mrežama – zajedno sa Jacobom Elordijem vodila je SNL, a o njoj uveliko pišu svi svetski mediji zato što je nedavno izašao, 20 godina nakon prve verzije, film Mean Girls u kojem, pogađate, Reneé Rapp igra Reginu George.

Reneé Rapp nikako nije zvezda trenutka. Ova talentovana mlada žena, koja se deklariše kao bi, ima samo 24 godine a već je planetarno poznata glumica. Sem što glumi, uspešna je i pevačica – iza sebe ima EP prvenac Everything to Everyone iz 2022. godine, a u 2023. izbacila je studijski album pod nazivom Snow Angel.

Našu Girl Crush mogli ste da vidite u veoma uspešnoj hit seriji producentske kuće HBO MAX, Sex Lives of College Girls, nastale u kreativnoj kuhinji Mindy Caling. Reneé Rapp igra bogatu brucoškinju iz Njujorka i ima vrlo malo sličnosti sa stvarnom Reneé, koja je tokom odrastanja u Severnoj Kalorini dobijala svu podršku od roditelja koji nisu bili iz šoubiznisa, ali su odmalena podržavali njenu ljubav prema muzici. Šta više, zahvaljujući ocu, prodavcu medicinskih uređaja, Reneé Rapp upoznala se sa nekim kultnim bendovima, od kojih je jedan, i danas njen omiljeni, The Capenters duo.

renee rapp
Reneé Rapp za Vanity Fair

Ipak, Reneé Rapp otkriva da ne želi da fanovi na internetu kopaju za njenim starim snimcima na kojima peva, a koji se uglavnom mogu pronaći na youtube-u.

– To je horor. Možete da naiđete na najluđe video-snimke mene kao deteta, ako smete da se upustite u tu opasnu igru, u polušali priča Reneé Rapp, pomalo se srameći zbog videa u kojima kao tinejdžerka peva i improvizuje.

Tu je i njen poznati nastup na Jimmy Awards iz 2018. godine, kao i TikTok video-snimci na kojima mlađa verzija Reneé Rapp uživa u lip sincovanju pesama iz filma Camp Rock.

rene rapp 2
Reneé Rapp za Vanity Fair

Iako je najveća baza fanova zna sa televizije, Reneé Rapp je zapravo oduvek želela da bude pop zvezda. Ona je izuzetna pevačica – što potvrđuje i njeno samopouzdanje na sceni, a koje je imala i pre nego što je postala Regina George na Brodveju (sa samo 18 godina).

Reneé Rapp sama piše tekstove za svoju muziku i oni su vrlo autobiografski.

– Ako ti ljudi kažu da, kao žena, ne govoriš dovoljno, onda si tiha i povučena, a ako pričaš previše, onda si glasna i dosadna, otkrila je nepravdu koja ju je inspirisala za pesmu Talk Too Much, sa poslednjeg abuma, dodajući da je uvek bila osoba koja izražava ono što oseća.

Renee Rapp Vogue
Reneé Rapp za Vogue

Na pitanje da li je na njenom albumu, koji se zove po pesmi Snow Angel, zapravo najvažnija pesma Talk To Much, Reneé Rapp je u odgovoru otkrila kako zapravo nastaju sve njene pesme.

– Moram sebi malo da čestitam zbog toga što uvek jurim dobru pesmu. Želim da svaka pesma bude snažna i vođena nekom pričom, da budem ponosna na to što svaka može da stoji sama za sebe, dok istovremeno služi većem, složenijem cilju na albumu. To je, sigurna sam, podsvesno ili ne, uvek neka vrsta smernice i daje mi samopouzdanje u stvaranju. Navodi me da istražujem i tragam za sve složenijim i složenijim zvucima, nego ikada pre, ispričala je Reneé Rapp u intervjuu za portal Grammy nagrada.

renee rapp 3
Reneé Rapp za Vanity Fair

Gradeći bazu obožavalaca kroz svoju glumačku karijeru, sa njima se povezivala i na društvenim mrežama, gde je, sa preko 2 miliona pratilaca na TikToku i instagramu, dvadesetčetvorogodišnja Reneé Rapp velika zvezda (o kojoj će se, očigledno, još više pričati).

Fotografije: Instagram Reneé Rapp @reneerapp

Saznaj više:
Povezani članci: