Girl Crush: Cailee Spaeny

Glumica koju volimo.
06.11.2023.
RECOMMENDED

Stojeće ovacije i nagrada za najbolju glumicu koje je dobila za naslovnu ulogu u filmu Priscilla Sofije Coppole, na Venecijanskom filmskom festivalu, znak su da dvadesetpetogodišnja Cailee Spaeny postaje The Next Big Thing u Holivudu. Američka glumica naša je ovonedeljna Girl Crush, a pre nego što pogledamo film koji u naše bioskope stiže krajem novembra, istražili smo je na internetu. 

cailee 1

Prvu ulogu dobila je sa 18 godina, a mogli smo da je vidimo u Pacific Rim Uprising, Bad Times at the El RoyaleHow It Ends i Mare of Easstown. Uloga koja joj je promenila život jeste ona u nadolazećem filmu Alexa Garlanda, Civil War, gde igra sa Kirsten Dunst, Wagnerom Mourom i Karlom Gusmanom, i gde je toliko oduševila Kirsten da ju je ova preporučila svojoj prijateljici – Sofiji Coppoli, koja je u tom trenutku tražila svoju Priscillu.

Cailee Spaeny on the set of Priscilla Photo by Sofia Coppola

Čitajući glumičine intervjue, postaje jasno da je krasi odlučnost glavne junakinje Coppolinog filma – kada je upoznala zvezdu rokenrola, Priscilla je imala samo 14 godina, a Cailee isto toliko kada se sa majkom zaputila u Los Anđeles, ne bi li ostvarila svoje snove – da se bavi šoubiznisom.

170952345 835467743704638 6350734294202180022 n

Odrastala je u Springfildu, Misuri, sa osmoro braće i sestara, i prekinula je školovanje sa 13, odbijajući da se školuje kod kuće. Sve što je ikad želela bilo je da glumi, pleše, peva, snima se. Njena današnja karijera, dokaz je da nikada ne treba sumnjati u rešenost jedne tinejdžerke da ostvari svoje snove.  

 

cailee 2

Jasno je da nakon filma Priscilla više ništa neće biti isto za mladu Cailee. Kako uz glumačka dolaze i modna angažovanja, već je možemo gledati u reklami za Bulgari parfem, a debitovala jei na modnoj pisti zatvorila je Miu Miu reviju za proleće-leto 2024 u Parizu.  

Fotografije: @priscillamovie @caileespaeny

Saznaj više:
Povezani članci: